Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 22 oktober 2018

Ziekenhuis zet spoedarts “voorlopig” op non-actief

Ziekenhuis zet spoedarts "voorlopig" op non-actief
Waarom moet de spoedarts niet onmiddellijk naar de gevangenis?
Lees verder

Antwerps bedrijf betrokken bij internationaal afvalschandaal: speurders vallen binnen op kabinet van Schauvliege
Het gerecht voert een onderzoek naar de betrokkenheid van de Antwerpse firma Oilchart International bij een internationale zwendel met chemisch afval dat werd verkocht als brandstof voor schepen. In het onderzoek duikt ook een kabinetsmedewerker van minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V)...
Lees verder

Scouts, KSA en Chiro nooit eerder zo populair
Jeugdbewegingen in Vlaanderen zijn populairder dan ooit. Met 275.000 zijn ze, leiding en leden samen. Een absoluut hoogtepunt. Dat was vrijdag duidelijk merkbaar op de Dag van de Jeugdbeweging. "Jonge ouders hebben vertrouwen in ons. En oudere leden geven hun enthousiasme door. Zo vinden steeds...
Lees verder

Aantal leefloners in 10 jaar tijd met 40 procent gestegen
Het aantal leefloners is in 10 jaar tijd met 40 procent gestegen. "Lokale besturen moeten zelf initiatief nemen. In plaats van te wachten tot iemand in armoede dreigt te geraken", zegt professor Peter Raeymaeckers van de Universiteit Antwerpen.
Lees verder

Terreuraanslagen Brussel en Parijs "betaald met geld van bankoverval"
De terroristen van ­Parijs en Brussel hebben de aanslagen bekostigd met de buit van een bankoverval op een kantoor van Crédit Agricole in Oudergem op 11 juni 2014. Dat beweert een terreurverdachte die in de cel zit. De overval, gepleegd door drie gewapende mannen, zou 239.000 euro opgebracht...
Lees verder

Pieter Aspe boycot Boekenbeurs: "Ik signeer als tegenactie gratis op café"
Hij vindt het niet kunnen dat je tien euro moet neertellen om een boek te mógen kopen. Dus boycot misdaadauteur Pieter Aspe (65), steevast goed voor de langste rijen, dit jaar de Boekenbeurs. "Ik blijf er weg. En op de topdagen organiseer ik zelf gratis signeersessies in mijn stamcafé in Antwerpen."
Lees verder

Gerecht stuurt 7.000 personen sms in kader van moord op Gerty Vanhoef
Het parket van Limburg heeft zaterdagmiddag een sms verstuurd naar zo'n 7.000 personen die mogelijk informatie kunnen geven in het kader van het onderzoek naar de moord op Gerty Vanhoef (61) uit Elen (Dilsen-Stokkem). Een dergelijke vraag naar getuigen wordt niet vaak gebruikt.
Lees verder

Kindje (6) kritiek na zware woningbrand
Bij een zware woningbrand in het West-Vlaamse Geluwe is een kind van 6 jaar oud zaterdagnamiddag levensgevaarlijk gewond geraakt. Dat meldt de brandweer van de zone Westhoek. Het vuur ontstond op de zolderverdieping van het huis.
Lees verder

Dierenartsen roepen op om geen kortsnuitige dieren meer te kopen
SAVAB, de beroepsvereniging voor dierenartsen die met kleine huisdieren werken, vraagt dierenliefhebbers om twee keer na te denken over de aankoop van een kortsnuitige hond of kat. "Koop ze niet omdat ze schattig zijn, die dieren worden zo gekweekt maar ze zijn niet gezond."
Lees verder

Alain Bloeykens stopt als organisator van Megavino: "En toch blijft wijn mijn vrouw, mijn minnares, mijn alles"
Twintig jaar nadat hij de eerste wijnbeurs van ons land heeft opgericht, stopt wijnkenner Alain Bloeykens in schoonheid met Megavino. Met voor het eerst België als gastland en een overnemer die de passie voor wijn nog lang wil prediken.
Lees verder

Zachte en overwegend zonnige zondag
Zondag krijgen we, na het optrekken van het lokale ochtendgrijs, rustig en zacht najaarsweer met veel zon en enkele wolkenvelden. De temperaturen stijgen tussen 14 of 15 graden op de Ardense hoogten en 17 of 18 graden elders, meldt het KMI.
Lees verder

Veel verzet tegen voorstel afschaffing treinbegeleiders: "Veiligheid van reizigers komt in het gedrang en zwartrijders krijgen vrij spel"
Hoe de toekomst van het spoor eruitziet? Met minder treinbegeleiders. Dat staat althans in de nieuwe beheersovereenkomst van de NMBS die volgende week op de tafel van de ministerraad ligt. "Dit zet de deur voor allerlei problemen open", klinkt het in de mobiliteitswereld. "Letterlijk. De veiligheid...
Lees verder

CEO NMBS ontkent plannen om treinbegeleiders af te schaffen: "Ze spelen een essentiële rol"
Sophie Dutordoir, de CEO van spoorwegmaatschappij NMBS, ontkent zondag dat er plannen zijn om de treinbegeleiders af te schaffen. "Onze treinbegeleiders spelen een essentiële rol", aldus Dutordoir, die zegt dat er geen afschaffing komt zolang zij de NMBS leidt.
Lees verder

Gezinsbond: "Laat grootouders sociaal verlof gebruiken voor opvang van kleinkinderen"
Grootouders kunnen minder opvang bieden dan ze willen en daarom zou het handig zijn als ze hun tien dagen sociaal verlof mogen gebruiken voor de opvang van de kleinkinderen. Dat zegt de Gezinsbond zondagmiddag.
Lees verder

DISCUSSIE. NMBS denkt eraan om treinbegeleiders af te schaffen, maar wat vindt u?
Een van de voorstellen in de nieuwe beheersovereenkomst van de NMBS is om treinen te laten rijden zonder treinbegeleiders en met enkel een machinist aan boord, zoals dat in het buitenland al bestaat. De controle van tickets zou dan onder meer via toegangspoortjes kunnen gebeuren.
Lees verder

"Regering kiest voor F-35 maar weet nog niet hoe ze dat gaan communiceren"
De keuze voor het Amerikaanse gevechtsvliegtuig F-35 als vervanger van de verouderende F-16 is gemaakt, maar de regering - en meer bepaald premier Charles Michel - moet nog zien hoe de beslissing wordt uitgelegd, bij voorkeur als een Europese beslissing. Dat heeft Belga zondag uit meerdere bronnen...
Lees verder

'Slechts' 3 dodelijke weekendongevallen in 2018: "Maar we zijn er nog niet"
Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar zijn er op de Antwerpse wegen slechts drie dodelijke weekendongevallen gebeurd. Een opvallend laag cijfer, want vorig jaar vielen er nog twaalf dodelijke slachtoffers. De gouverneur hoopt dat het cijfer in de toekomst nog lager wordt.
Lees verder

Parachute opent niet op 300 meter: jonge vrouw zwaargewond
In Temploux is een parachutiste zondag aan het eind van de middag zwaargewond geraakt, zo meldt het parket van Namen.
Lees verder

Vijf jaar geleden overleed Kesselaar bij vliegtuigcrash: "Ik heb het gevoel dat Tanguy hier steeds bij me is"
Vijf jaar geleden stortte in Temploux, bij Namen, een vliegtuigje neer waarin een groep parachutisten zat. Elf mensen kwamen om. Onder hen ook Tanguy Huysmans uit Kessel (Nijlen). "Eigenlijk zou hij niet meer in het vliegtuig gestapt zijn omdat we die avond nog weg moesten. Maar hij wou toch nog...
Lees verder

Groen 'test' N-VA door symbooldossiers op tafel te gooien: "Dit is een spel: theater met theater bestrijden"
Wouter Van Besien (Groen) legt vanavond op de Antwerpse gemeenteraad twee groene symbooldossiers op tafel. Over het invoeren van een autoluwe binnenstad en de aanpak van de wachtlijst voor een sociale woning liggen N-VA en Groen ver uiteen. Wil Groen burgemeester Bart De Wever (N-VA) testen in zijn...
Lees verder