Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 24 oktober 2018

Würst van Jeroen Meus in slechte papieren: alle vestigingen bleven maandag dicht

Würst van Jeroen Meus in slechte papieren: alle vestigingen bleven maandag dicht
Wie maandag een 'haute dog' wilde verorberen in Würst, was eraan voor de moeite. De drie vestigingen van het geesteskind van Jeroen Meus bleven de hele dag dicht. In Antwerpen en Gent sluiten de snackbars mogelijk definitief, Leuven zou binnen afzienbare tijd een herstart krijgen. In de marge van het nieuws werd ook bekend dat Jeroen Meus helemaal uit de zaak is gestapt.
Lees verder

Elektriciteit bijna nergens zo duur als in België
Belgische gezinnen betalen de op twee na duurste elektriciteitsfactuur van de Europese Unie. Enkel in Duitsland en Denemarken kost stroom nog meer dan bij ons. Vlaamse huishoudens betalen bovendien meer dan Waalse en Brusselse. Wat verklaart die duurdere energieprijzen en hoe betaal je zo weinig mogelijk?
Lees verder

Brussels Airport krijgt 25 extra douaniers: stiptheidsacties opgeschort
De stiptheidsacties die de douaniers de voorbije dagen voerden op Brussels Airport, worden opgeschort. Dat is beslist na een ontmoeting deze voormiddag tussen de vakbonden en de top van de douane. Die laatste beloofde dat er op korte termijn minstens 25 douaniers bijkomen, zo zei ACV-afgevaardigde Ludwig Engels na afloop. 
Lees verder

De Dyson e-auto komt eraan: stofzuigermaker bouwt autofabriek in Singapore
Autofabrikanten, worstelend met de nasleep van dieselgate, handelsoorlogen en kopersstakingen, krijgen er nog een kopzorg bij: stofzuigerfabrikant Dyson presenteert in 2021 zijn eerste elektrische auto. Dinsdag kondigde het Britse concern aan dat het in december begint met de bouw van een fabriek in Singapore.
Lees verder

Davos: hoogstaand Saudisch investeringsfeestje mondt uit in Desert Storm
Wat een prestigieus congres moest worden, is herleid tot een publicitaire nachtmerrie. 'Davos in the Desert', het investeringsfeestje van de Saudische kroonprins Mohammad bin Salman is gestart voor een zeer beperkte gastenlijst.
Lees verder

Invoering digitale energiemeters met half jaar uitgesteld: producent kan niet tijdig leveren
De invoering van de digitale energiemeter wordt met een half jaar uitgesteld, tot juli 2019. Het bedrijf dat de aanbesteding binnenhaalde, liet weten dat het de energiemeters niet tijdig kan leveren. 
Lees verder

Uitzendarbeid valt voor het eerst in vijf jaar terug
Voor het eerst in vijf jaar daalt het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid in de Belgische bedrijven. Dat blijkt uit cijfers van sectorfederatie Federgon. 
Lees verder

Kansen grijpen en er gewoon voor gaan
Lees verder