Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 oktober 2018

Wout Junius uit Brussegem is de jongste kandidaat voor (CD&V Plus)

Wout Junius uit Brussegem is de jongste kandidaat voor (CD&V Plus)
"Ik ben kandidaat geworden om de pendelaars, 'de stille mensen' en de jeugd te vertegenwoordigen", zegt Wout Junius, de jongste kandidaat voor CD&V Plus uit Brussegem.
Lees verder

Oosterzeelse ex-burgemeester Luc Verbanck neemt afscheid van de politiek
Gewezen burgemeester Luc Verbanck (Open VLD Plus) neemt na 30 jaar afscheid van de lokale politiek. Verbanck werd raadslid in 1988 en was burgemeester van oktober 1998 tot januari 2001. "Ik was burgemeester in moeilijke omstandigheden", herinnert hij zich. "Ik was in de minderheid binnen het schepencollege."
Lees verder

SP.A ontwikkelt instrument tegen armoede
Kortrijk is de eerste stad in Vlaanderen die experimenteert met persoonlijke begeleiding van gezinnen in armoede. Dat gebeurt aan de hand van wetenschappelijke ondersteuning.
Lees verder

CD&V Ieper stelt programma voor na meer dan 12.000 huisbezoeken
Meerderheidspartij CD&V belooft zijn verkiezingsprogramma te realiseren zonder een verhoging van de belastingdruk.
Lees verder

Ex-burgemeester Johan Delmulle maakt comeback met N-VA/WP2000
Met de terugkeer van ex-burgemeester Johan Delmulle krijgt de stembusslag in Wortegem-Petegem extra pigment. Hij is de kopman van de kartellijst N-VA/WP2000. Bedoeling was om ook CD&V aan boord te krijgen, maar dat is niet gelukt.
Lees verder

De Crem: "Groen respecteert wetgeving op de privacy niet"
Volgens Pieter De Crem heeft Groen een inbreuk gepleegd op de nieuwe wetgeving op de privacy door aan nieuwe inwoners gepersonaliseerde brieven op adresetiket te versturen.
Lees verder

Regelmatige lijnbus in Moerzeke is heikel verkiezingspunt
De Reizigersbond maakt zich zorgen over de plannen van De Lijn om de busverbinding van lijn 92 tussen Dendermonde en Sint-Niklaas vanaf 2020 niet meer om het uur langs Moerzeke te laten rijden.
Lees verder

Kleinkunstzanger Hugo Raspoet overleden

De zanger Hugo Raspoet is overleden. Dat werd bevestigd door zijn familie aan VRT NWS. De man was vooral bekend door het nummer 'Helena' en werd 77.

Lees verder

Grenzen aan de groei van eerlijke handel

Het aantal Belgen dat fair trade koopt, groeit niet meer. Het aantal consumenten dat zich erdoor aangesproken voelt, loopt zelfs terug. Is het concept over zijn hoogtepunt heen?

Lees verder

Termont over gebrekkige sociale woningen: 'Heb mijn verantwoordelijkheid genomen'

De sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent was door het Gentse stadsbestuur wel degelijk aangemaand om iets te doen aan de slechte omstandigheden in sommige sociale woningen. Dat zegt burgemeester Daniël Termont (SP.A), die tegelijk het sociaal woningbeleid van zijn stad verdedigt. 'Homans noemde ons vorige week nog een voorbeeld.'

Lees verder

Waals parlement riskeert leegloop

Het Waalse parlement kan - als ieder parlementslid dat zich lokaal verkiesbaar stelt, ook verkozen wordt - eind dit jaar tot een derde van de parlementsleden verliezen.

Lees verder

Open VLD niet tevreden met Schauvlieges reactie op CurieuzeNeuzen

Volgens Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) blijkt uit het grote luchtkwaliteitsonderzoek CurieuzeNeuzen van deze krant dat het 'gemiddeld goed gaat met de luchtkwaliteit in Vlaanderen'. Open VLD is minder enthousiast.

Lees verder

Elke Decruynaere: 'Ja, we zijn in de fout gegaan'

Sinds de uitzending van Terzake dinsdagavond is de Gentse schepen Elke Decruynaere (Groen) kop van Jut op de sociale media. Met een gênant interview over de wantoestanden in sociale woningen maakte ze de schade voor het progressieve stadsbestuur alleen maar groter. Never waste a good crisis, luidt de strategie een dag later. 'Laat het ons dan ineens maar over woonbeleid hebben.

Lees verder

Vlaamse omroepen steunen inzamelactie 12-12 met radio- en tv-spots

De Vlaamse omroepen VRT, Medialaan en SBS gaan op hun radio- en tv-zenders spots uitzenden voor de inzamelactie die het Consortium 12-12 heeft gelanceerd voor de humanitaire ramp op het Indonesische eiland Sulawesi.

Lees verder

Zaventem draaischijf voor bushmeat
Via Zaventem komen er grote hoeveelheden illegaal jachtvlees ons land binnen. Onderzoek moet gerichtere douanecontroles toelaten in de toekomst.
Lees verder

Bewoners van Gentse sociale woonwijk krijgen andere woning aangeboden

De sociale woonmaatschappij WoninGent zal de bewoners van zeven ongeschikt verklaarde woningen in de wijk Sint-Bernadette een voorstel doen voor een andere sociale woning. Dat heeft de maatschappij woensdag beslist. 'Iedereen krijgt zelf de keuze.' Ook alle andere woningen in de wijk worden opnieuw gecontroleerd.

Lees verder

Gezin weg uit sociale woning wegens eigendom in Turkije

In Antwerpen wordt een gezin uit zijn sociale huurwoning gezet omdat het al jaren een woning in eigendom blijkt te hebben in Turkije. Dat zegt VRT Nieuws en het kabinet van OCMW-voorzitter Fons Duchateau (N-VA) bevestigt dat.

Lees verder

N-VA streeft naar Limburg-gevoel voor Leuven

In Leuven heeft N-VA woensdag de vernieuwingsplannen voor de stad voorgesteld. De partij streeft op termijn naar een Limburg-gevoel voor Leuven door in te zetten op geschiedenis, universiteit en bier. Dat zegt Vlaams parlementslid en kandidaat-burgemeester Lorin Parys.

Lees verder

Tiense school geeft gratis ontbijt voor hongerige leerlingen
Als eerste school in ­Vlaanderen biedt basisschool De Luchtballon in Tienen aan kinderen die met een lege maag op school aankomen, vanaf deze week een gratis ontbijt aan.
Lees verder

Demir: 'AKP roept op om in Genk op CD&V te stemmen'

De AKP van de Turkse president Erdogan zou de Turken in Genk oproepen om voor CD&V te stemmen. Dat heeft staatssecretaris en Genks N-VA-lijsttrekker Zuhal Demir woensdag gezegd in het VRT-programma 'Iedereen Kiest'.

Lees verder