Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 oktober 2018

Wanneer is een nieuw elektriciteitscontract het goedkoopst?

Wanneer is een nieuw elektriciteitscontract het goedkoopst?
De elektriciteitsprijs vertoont al een tijdje een stijgende curve. Niet meteen aanleiding om over te stappen van energieleverancier: de factor elektriciteit bepaalt namelijk maar een derde van je totale stroomfactuur. Toch is een nieuw energiecontract voor een gemiddeld gezin vandaag minstens tientallen euro's duurder dan een paar maanden geleden. Wij gingen na welke mechanismen die prijsschommelingen veroorzaken en wanneer je toch beter ergens een nieuw contract aangaat.
Lees verder

Ryanair-baas O'Leary bereid om Belgische arbeidswetgeving toe te passen
Ryanair is bereid om "vanaf 1 januari 2019 of vroeger al" de Belgische arbeidswetgeving toe te passen. Dat heeft topman Michael O'Leary vanochtend in Brussel benadrukt. "We wachten nog steeds op de vakbonden om een delegatie te vormen en ons te ontmoeten, opdat we zo snel mogelijk tot een overeenkomst kunnen komen. Veel tijd of werk is daar niet voor nodig", aldus O'Leary.
Lees verder

Daarom is dit hét moment om een bedrijf over te nemen!
Veel Vlaamse kmo-ondernemers willen binnenkort hun zaak van de hand doen. Er komt een vloedgolf van opportuniteiten voor potentiële overnemers. Voor onze economie worden dit cruciale jaren, want met deze overnames zijn honderdduizenden jobs gemoeid. Zijn we er klaar voor?
Lees verder

Tesla, Volkswagen of toch de Chinezen: wie wint het gevecht om de elektrische auto?
Er moeten snel veel meer e-auto's komen, nu Europa afkoerst op veel strengere CO2-normen. Ook Duitse fabrikanten zullen eraan moeten. Kunnen zij hun achterstand op Azië nog wel goedmaken? De accu speelt een sleutelrol. Wie heeft de beste, en vooral: wie heeft er voldoende?
Lees verder

Luminus vervroegt terugkeer gascentrale Seraing op de markt
Energieleverancier EDF Luminus gaat de stoom- en gascentrale van Seraing al op 15 oktober weer op de elektriciteitsmarkt brengen. Dat heeft de onderneming dinsdagavond meegedeeld.
Lees verder