Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 26 oktober 2018

Vlaamse verpleegkundigen en seksualiteit in woonzorgcentra / Schrijf je in voor de workshops crisiscommunicatie / ...

Niet goed leesbaar? Klik hier om de online versie van deze nieuwsbrief te bekijken.

Hoe gaan Vlaamse verpleegkundigen om met intimiteit en seksualiteit in woonzorgcentra?

In De Standaard van 25 oktober kan je een artikel lezen over de nieuwe publicatie over hoe verpleegkundigen omgaan met seksualiteit van bewoners in Vlaamse woonzorgcentra. Chris Gastmans, professor ethiek aan de KU Leuven en stafmedewerker ethische thema's bij Zorgnet-Icuro, werkte mee aan de kwalitatieve studie van ethici en verpleegkundigen aan de KU Leuven.


 Lees meer… 
 

Workshops ‘Crisisbeheer in zorgorganisaties’: nog enkele plaatsen vrij

Samen met PM Risk-Crisis-Change organiseert Zorgnet-Icuro op donderdag 22 november opnieuw drie parallelle workshops in kleine groepen. Je kan je nog inschrijven voor de workshops operaties en strategisch beleid (de workshop crisiscommunicatie is volzet).


 Lees meer… 
 

Zo beleef je zorg in wzc Sint-Jozef in Neerpelt

"Je bent in het huis van de bewoner aan het werk", dat is het centraal uitgangspunt in wzc Sint-Jozef in Neerpelt. Dat betekent heel wat voor de medewerkers en voor de bewoners. Naar aanleiding van de studiedag 'Als Plopsa de baas was in de zorg' namen we een kijkje. 


 Lees meer… 
 

Winnaars Als Plopsa de baas was van de zorg

Op de studiedag 'Als Plopsa de baas was van de zorg' mochten wij 5 ziekenhuizen verrassen met een prikkenmandvulling, geschonken door Plopsa. Daarvoor hadden we een fotowedstrijd uitgeschreven. AZ Jan Palfijn Gent, AZ Jan Ypermanziekenhuis Ieper, AZ Glorieux Ronse, Mariaziekenhuis Noord-Limburg en AZ Sint-Trudo Sint-Truiden kwamen als winnaars uit de bus. 


 Lees meer… 
 

Terugblik op het 11de symposium 'Beroepsgeheim: onze zorg'

Op vrijdag 19 oktober organiseerde de Commissie voor ethiek: vorming & intervisie van Zorgnet-Icuro haar 11de symposium 'Beroepsgeheim: onze zorg'.


 Lees meer… 
 

Referentiekader dementie: inspirerend document voor goede zorg

Het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen stelde op 25 oktober het referentiekader voor kwaliteit van leven, wonen en zorg voor mensen met dementie voor op een symposium in het Vlaams Parlement. Het referentiekader dementie is een sectoroverschrijdend document voor iedereen die in Vlaanderen direct of indirect betrokken is bij de zorg en ondersteuning van mensen met dementie en hun mantelzorgers: van thuiszorg over ziekenhuizen en woonzorgcentra.


 Lees meer… 
 

NIAZ-accreditatie voor Medisch Centrum St.-Jozef

Het Medisch Centrum St.-Jozef steekt als een van de eerste psychiatrische ziekenhuizen de felbegeerde NIAZ-accreditatie op zak. Dit kwaliteitslabel wordt enkel toegekend mits het halen van de hoogst mogelijke standaarden qua patiëntenzorg en veiligheid. 


 Lees meer… 
 

Lancering 'Op gezondheid staat geen leeftijd'

Ouderen willen graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Hoe kan je daar als professional aan tegemoetkomen? Het Vlaams Instituut Gezond Leven ontwikkelde ‘Op gezondheid staat geen leeftijd’. De interactieve tool zet de noden en wensen van ouderen in de verf en geeft tonnen inspiratie voor professionals.


 Lees meer… 
 

Op de agenda


Bij- en nascholing van Erasmus Hogeschool Brussel: Geweldloze en verbindende communicatie (Brussel, 19/11 en 3/6/2019)
Verso: Is de social profit futureproof? (Brussel, 21/11)
 Informatiesessie van Zorgnet-Icuro: Tewerkstellingsmaatregelen: het kluwen ontward (voor leden) (Brussel, 22/11)
Lezing ‘De zorgvolmacht’ door Nathalie Vandenbussche, HOGENT (Gent, 25/11)
Slotevent van Onderzoeksgroep ethiek in de zorg, verpleegkunde Howest: Van morele stress naar een cultuur van morele veerkracht (Oostkamp, 04/12)
color-facebook-48.png
color-twitter-48.png
color-linkedin-48.png
color-youtube-48.png
color-instagram-48.png

Zorgnet-Icuro groepeert en vertegenwoordigt zorgorganisaties uit de social profit in Vlaanderen, meer bepaald de algemene ziekenhuizen, residentiƫle en ambulante initiatieven uit de geestelijke gezondheidszorg en voorzieningen uit de ouderenzorg.


Copyright © 2018 Zorgnet-Icuro.
Alle rechten voorbehouden.


www.zorgneticuro.be

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Uitschrijven.