Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 2 oktober 2018

Vierde generatie Theo Snijkers doet gooi naar zitje in gemeenteraad

Vierde generatie Theo Snijkers doet gooi naar zitje in gemeenteraad

Sedert 1928 zit in Dilsen-Stokkem onafgebroken een Theo Snijkers in de gemeenteraad. Drie opeenvolgende generaties zetelden in de gemeenteraad en nu waagt ook de vierde generatie - ook Theo Snijkers - zijn stap in de politiek.

Lees verder

Spoedarts Stijn Naudts gaat resoluut voor eigen lijst

Op de valreep heeft de Hamse spoed- en MUG-arts Stijn Naudts (42) een eigen lijst met 23 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen neergelegd. Hij haalde de mosterd bij Jean-Pierre Van Rossem.

Lees verder

Schepen geeft goede voorbeeld en recycleert affiches van vorige verkiezingscampagnes

Voor de Geraardsbergse schepen van Financiën Ann Panis (Open VLD) moeten er amper nieuwe verkiezingsaffiches gedrukt worden: ze recycleert de affiches die ze gebruikte bij eerdere campagnes.

Lees verder

"Ik geloof dat we na een halve eeuw de meerderheid kunnen breken"

Met Petra De Sutter doet een 'nationaal bekende' kandidaat mee aan de plaatselijke verkiezingen. Als buitengewoon hoogleraar in de gynaecologie aan de Universiteit Gent en hoofd van de afdeling Reproductieve Geneeskunde van het Universitair Ziekenhuis Gent is ze zeer druk bezet. "Maar de komende weken neem ik vakantie", zegt ze.

Lees verder

PVDA beschuldigt stad van tegenwerking
Op vijf plaatsen in de stad staan publieke aanplakborden opgesteld. Het zijn alleen de stadsdiensten die er affiches mogen aanplakken. Maar met die van PVDA-PTB liep het helemaal mis.
Lees verder

Lastercampagne tegen CD&V-kandidate Carine Plovie
Carine Plovie (56), CD&V-kandidate voor de gemeenteraadsverkiezingen in Destelbergen, is tijdens het weekend slachtoffer geworden van een lastercampagne.
Lees verder

Justitie ondervraagt honderden Deliveroo-koeriers
Koeriers van Deliveroo worden verhoord als getuige in een onderzoek naar de manier van werken van de maaltijdbezorger. Wie niet meewerkt, kan worden gestraft.
Lees verder

Zwaarbewolkt en lichte regen

Het blijft dinsdag zwaarbewolkt met perioden met lichte regen. De maximumtemperaturen blijven steken op 16 graden, zo bericht het KMI.

Lees verder

Vlaams Belang start tuchtprocedure na likes voor Hitler en veroordeelde terrorist

Het Vlaams Belang trekt naar de verkiezingen met minstens vijftien kandidaten die van nazisympathieën verdacht kunnen worden, zo schrijft Het Laatste Nieuws. Partijvoorzitter Tom Van noemt de berichten 'een heksenjacht door de mainstream-media'.

Lees verder

Energie in één klap 110 euro duurder
De onzekerheid over de elektriciteitsbevoorrading laat zich voelen in de portefeuille. Op amper één maand tijd is een vast jaarcontract 110 euro duurder geworden.
Lees verder

Dries Van Langenhove wint kort geding tegen UGent

Dries Van Langenhove, de bezieler van de extreemrechtse jongerenvereniging Schild & Vrienden, heeft dinsdag een kort geding tegen de UGent gewonnen. Van Langenhove krijgt daardoor weer toegang tot de bibliotheek van de faculteit Rechten.

Lees verder

Moeder die drie kinderen doodde in Varsenare 'was ontoerekeningsvatbaar'

"De moeder die haar drie kinderen vermoordde bij het gezinsdrama in Varsenare was ontoerekeningsvatbaar op het moment van de feiten.' Dat stelt het voorverslag van de psychiaters. Het is nu wachten op een definitief verslag.

Lees verder

Slachtoffers dubbele moord Kortrijk zijn Afghaanse man en Russische vrouw

De identiteit van de slachtoffers van de dubbele moord in het studentenhuis in Kortrijk is bekend. Het gaat om een Afghaanse man en een Russische vrouw. De vermoedelijke dader werd maandagavond gearresteerd in het ziekenhuis, bevestigt het parket van West-Vlaanderen. Hij is afkomstig van Iran.

Lees verder

Elfjarige jongen vermist in Landen

Politie en parket zijn op zoek naar de 11-jarige Pim. De jongen verdween op 30 september in Landen (Vlaams-Brabant). Child Focus heeft een opsporingsbericht verspreid.

Lees verder

Ook in Egmontpaleis is deel van plafond losgekomen

Niet alleen in het Brusselse Justitiepaleis, maar ook in het Egmontpaleis op de Zavel is een deel van het plafond losgekomen. Dat meldt de Franstalige openbare omroep RTBF dinsdag.

Lees verder

Risico op afschakeling 'behoorlijk teruggedrongen'

Elia stelt gerust: zowel het risico dat het licht uitgaat als de periode waarin dat zou gebeuren, is 'gereduceerd'. Frankrijk garandeert dat België stroom zal kunnen invoeren, ook bij erg koud weer. Dat verklaarde de netbeheerder vanochtend in de bevoegde Kamercommissie.

Lees verder

'Mannen moeten werken, vrouwen voor de kinderen zorgen. Zo redeneerde mijn werkgever'
Vaders die tijd willen maken voor hun gezin worden in ons land te weinig beschermd tegen discriminatie op de werkvloer. Dat stelt het Instituut voor gelijkheid van vrouwen en mannen. Jonge vader Tom moest dat aan den lijve ondervinden.
Lees verder

Hoe kon Gent het zo ver laten komen met de sociale woningen?

Nog nooit stelde de Vlaamse regering zo veel geld ter beschikking voor sociale woningbouw, en toch zitten sommige maatschappijen zoals WoninGent in geldnood. Hoe kan dat?

Lees verder

Actiedag vakbonden verloopt zonder incidenten

Rond half een is de Brusselse betoging in het kader van de actiedag van de vakbonden over de pensioenen afgelopen. De betoging verliep opvallend gemoedelijk. Ondanks het regenweer waren er volgens de politie circa 4.000 deelnemers.

Lees verder

Tom Van Grieken: 'Ik reik de burgemeester van Schoten de hand'
'Geachte burgemeester, beste Maarten, ik reik u de hand. Want anders dreigt een stem voor N-VA nog maar eens een stem voor CD&V te worden.' Met een open brief zorgt Tom Van Grieken (Vlaams Belang) voor pigment in de wat lauwe kiesstrijd in Schoten.
Lees verder