Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 oktober 2018

Vandalen maken krassen op auto SP.A-kandidaat Ronse

Vandalen maken krassen op auto SP.A-kandidaat Ronse
De auto van Annie Nono Efoli, kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van SP.A, werd aangepakt door vandalen. Het is geen alleenstaand incident. 'Ik roep op om de politieke strijd netjes te houden', reageert voorzitter Freddy Verkruyssen.
Lees verder

De zomer keert nog even terug: zonnig weer met 23 graden op komst

Na een bewolkte start donderdag nemen de opklaringen in de loop van de dag toe vanuit het zuiden. De maxima gaan van 15 graden op de Ardense hoogten tot 19 graden in Vlaanderen. Er staat weinig wind. Dat meldt het KMI.

Lees verder

Messi scoort opnieuw twee keer en is voorlopig topschutter in Champions League

Lionel Messi was woensdagavond op het veld van Tottenham goed voor twee van de vier Barça-doelpunten. De Argentijn was op de eerste speeldag van de Champions League ook al auteur van een hattrick en leidt nu met vijf goals. In totaal trof hij al 105 keer raak op het kampioenenbal, vijftien keer minder dan recordhouder Cristiano Ronaldo.

Lees verder

Auto delen? Liever niet

Autodelen is in België minder populair dan in de rest van Europa.

Lees verder

Pakjes van Gents kledinglabel arriveren voortaan per fiets

Om de gepersonaliseerde kleding van het Gentse Flâneur tot bij de klant te krijgen, wordt voortaan beroep gedaan op fietskoeriers. 'Je moet geen genie zijn om te beseffen dat al die bestelwagens in het verkeer enorm schadelijk zijn voor het milieu.'

Lees verder

Eén op de drie gevangenen gebruikt drugs
Vooral jonge Belgen en wie een definitieve straf uitzit, is in de cel vatbaar voor drugs. De zorg en begeleiding moeten beter, beseft minister De Block.
Lees verder

Toon Aerts komt dit weekend slechts één keer in actie

Leider in de wereldbekerstand van het veldrijden, Toon Aerts, zal dit weekend slechts een cross rijden. De Berencross van Meulebeke, voorzien op zaterdag, laat de winnaar van de twee wereldbekerwedstrijden in Amerika (Waterloo en Iowa City), links liggen. Aerts start zondag wel in Ronse waar de GP Mario De Clercq zal plaatsvinden. Beide crossen ressorteren onder de noemer Brico-Crossen en zijn dus 'losse crossen'.

Lees verder

Bodyguard Kim Kardashian draait misschien nog op voor gestolen juwelen

De verzekeringsmaatschappij die Kim Kardashian uitbetaalde nadat ze twee jaar geleden in Parijs voor miljoenen aan juwelen werd bestolen, daagt nu haar voormalige bodyguard voor de rechtbank.

Lees verder

Vervoort: 'Ik zal nooit met de N-VA besturen'

'Ik zal nooit met de N-VA besturen.' Dat heeft Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) donderdag gezegd op Matin Première (RTBF). Een coalitie met de MR sluit hij niet uit.

Lees verder

Wemmelse Darya Safai vraagt aandacht voor vrouwen- en mensenrechten met boek over haar levensverhaal

N-VA-kandidate voor de provincielijst Darya Safai uit Wemmel heeft zopas een boek geschreven met als titel 'Plots mocht ik niet meer lachen - hoe de islam vrouwen onderdrukt'. Het is een boek dat gaat over haar levensverhaal, strijd en visie.

Lees verder

Wallonië verplicht vergunning om dier te houden

Het Waals Parlement heeft woensdagavond het licht op groen gezet voor een nieuwe wet op dierenwelzijn. Daarin is onder meer bepaald dat men over een vergunning moet beschikken om een dier te houden. De tekst, aangedragen door bevoegd minister Carlo Di Antonio, telt 109 artikels. Hij werd bijna unaniem goedgekeurd, met 67 stemmen voor en twee onthoudingen.

Lees verder

Herenhuis in meest exclusieve straat van Brussel staat opnieuw te koop: bieden begint op 2,9 miljoen

Wie droomt van een herenhuis in de meest exclusieve straat van Brussel, heeft daar opnieuw de kans toe. Op het drie verdiepingen hoge en drie gevels brede stekje met twee kelders, zwembad, hamam, sauna en vijf badkamers in marmer en goud wordt ditmaal openbaar geboden, nadat de verkoop vorig jaar uiteindelijk niet was doorgegaan. Het prijskaartje is niet mals.

Lees verder

'Witte Huis heeft er na FBI-onderzoek vertrouwen in dat Kavanaugh benoemd wordt'

Het ziet ernaar uit dat de Amerikaanse Senaat zich dit weekend zal buigen over de benoeming van Brett Kavanaugh als rechter bij het Amerikaanse Hooggerechtshof. Het Witte Huis is zeker van z'n stuk na het lezen van het FBI-dossier.

Lees verder

Van ruimteschip tot strand: de meest megalomane modeshows in Parijs
Het Franse modehuis Louis Vuitton sloot dinsdagavond de modeweek van Parijs af met een indrukwekkende show in een ruimtedecor aan het Louvre. Maar Vuitton was niet de enige die met een indrukwekkend decor uitpakte. Een overzicht van de meest megalomane shows van de week.
Lees verder

Nog steeds problemen om voedsel en hulp te verspreiden op Sulawesi

Een week nadat het Indonesische eiland Sulawesi getroffen werd door een tsunami, zijn bepaalde gebieden nog steeds afgesloten van de buitenwereld. Dat zeggen hulpverleners ter plaatse. Door de slechte staat van de wegen is het moeilijk om de duizenden daklozen van eten en hulp te voorzien.

Lees verder

Wij hebben vuurwerk, de Chinezen gesmolten ijzer
Eén oktober is de nationale feestdag in China, in heel het land wordt dat al heel de week uitbundig gevierd. In het noorden van China doen ze dat traditioneel met een gesmolten ijzershow. En dat spektakel trekt elk jaar tienduizenden kijklustigen.
Lees verder

Test Aankoop dreigt met rechtszaak na nieuw 'trucje' Ryanair

De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair heeft sinds dinsdag een nieuwe clausule opgenomen in haar 'algemene voorwaarden'. Klachten kunnen voortaan alleen nog maar worden ingediend bij een Ierse rechtbank. Op die manier zet ze Belgische reizigers de facto buitenspel. 'Een oneerlijke handelspraktijk', zegt Test Aankoop.

Lees verder

'Waarom betaalt VRT voor sport en moet culturele sector betalen?'

Gemeenten en organisaties zoals culturele instellingen kunnen een uitzending op locatie aanvragen bij VRT-radiozenders, maar dat is niet gratis. Vlaams parlementslid Katia Segers (SP.A) vraagt transparantie.

Lees verder

Huwelijk prinses Eugenie dan toch uitgezonden op tv

De Britse prinses Eugenie treedt volgende vrijdag in het huwelijksbootje met Jack Brooksbank. Goed nieuws voor de fans: het huwelijk zal dan toch worden uitgezonden.

Lees verder

Alle asieldieren van Vlaanderen straks op één online databank

Wie een kat of hond wil adopteren, staat soms voor een lange zoektocht langs dierenasielen. Die tocht moet een stuk korter worden dankzij adopteereendier.be, een nieuwe website die alle asieldieren van Vlaanderen samenbrengt.

Lees verder

Napoli-aanvaller Milik overvallen en bedreigd met pistool na wedstrijd tegen Liverpool

De Poolse aanvaller Arkadiusz Milik is woensdag na de wedstrijd van zijn team Napoli in de Champions League tegen Liverpool (1-0) op weg naar huis overvallen. Dat schrijven verschillende Italiaanse media, waarbij de Gazzetta dello Sport, donderdag.

Lees verder

Nederland wijst vier Russische spionnen uit na verijdelde hackaanval

De Nederlandse inlichtingendienst heeft een Russische hackaanval verijdeld. Dat meldt de Nederlandse minister van Defensie. Het ging om een aanval op de OPCW in Den Haag, de organisatie tegen verspreiding van chemische wapens.

Lees verder

"Onbegrijpelijk wat er met F1-teams als McLaren en Williams gebeurt"
Lewis Hamilton vindt het erg jammer dat de twee roemrijke teams McLaren en Williams achteraan op de grid van de Formule 1 liggen te strijden. Beide teams zijn een schim van zichzelf en de Brit hoopt dan ook dat ze snel terug vooraan terug te vinden zullen zijn.
Lees verder

Transformatiekoning Christian Bale onherkenbaar in 'Vice'
Acteur Christian Bale heeft voor zijn rol als vice-president Dick Cheney een indrukwekkende transformatie ondergaan. Schrik niet als u Bale vooral als gespierde Batman kent. Hij ziet er nu uit als een man in de 70 met overgewicht.
Lees verder

Energiefactuur schiet de hoogte in? Niet voor eigenaars zonnepanelen

De energiefactuur zal door de aanhoudende moeilijkheden met de kernreactoren deze winter fors de hoogte ingaan. Consumenten met zonnepanelen op hun dak zullen minder diep in de buidel moeten tasten. 'Het was een goed jaar voor de zonnepanelen', zegt Bram Claeys, algemeen directeur bij ODE, de organisatie voor duurzame energie.

Lees verder

Lacoste krijgt voor het eerst een vrouw als artistiek directeur

Lacoste heeft donderdag de Britse Louise Trotter tot artistiek directeur benoemd. Het is voor het eerst in de 85-jarige geschiedenis van het Franse kledingbedrijf dat die functie door een vrouw wordt ingevuld.

Lees verder

Hoe Trump wel vaker choqueert met zijn opmerkelijke imitaties
De Amerikaanse president Donald Trump krijgt weer heel wat kritiek over zich heen. Afgelopen dinsdag imiteerde hij Christine Blasey Ford, de vrouw die vorige week kandidaat-opperrechter Kavanaugh van aanranding beschuldigde in de Senaat. Maar met die imitatie was Trump zeker niet aan zijn proefstuk toe. Zo choqueerde hij eerder dit jaar nog met een imitatie op een evenement van de NRA, van de terroristen die in de Parijse Bataclan toesloegen,
Lees verder

Voorstel ministerraad: klokkenluiders mogen fiscus helpen fraude op te sporen

De ministerraad buigt zich morgen over de toekenning van extra wapens aan de fiscus in de strijd tegen fiscale fraude. Een klokkenluidersregeling ligt op tafel. Belastingplichtingen die niet 'vrijwillig meewerken' aan een fiscaal onderzoek, kunnen sancties oplopen.

Lees verder

'Moordenaar van ergste soort' krijgt geen asiel in België

De asielaanvraag van Bernard Ntuyahaga, de Rwandese majoor veroordeeld voor de gruwelijke moorden op tien Belgische para's, is verworpen door het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen (CGVS).

Lees verder

Cristiano Ronaldo opnieuw niet opgenomen in selectie van Portugal

De Portugese bondscoach Fernando Santos heeft in zijn selectie voor de interlands tegen Polen en Schotland opnieuw geen plaats voor Cristiano Ronaldo.

Lees verder

Gents SP.A-fractieleidster woont in sociale woning

Een gemeenteraadslid van de Gentse SP.A huurt al jaren een sociale huurwoning in de wijk Malem. Kan niet, vindt Siegfried Bracke (N-VA). 'Dat mag. Er is niets mis mee', klinkt het bij SP.A. 'Ze betaalt immers een marktconforme huurprijs.'

Lees verder

VRT had eerder al last met verregaande product placement

De VRT krijgt kritiek op de live-uitzendingen van bepaalde radioprogramma's nu blijkt dat de organisatoren daarvoor moeten betalen. Het is niet de eerste keer dat de VRT onder vuur ligt, blijkt uit dit lijstje.

Lees verder

Hé ket, kom eens uit uw kot!

In al mijn naïviteit dacht ik dat de grote VUB-aula vol zou zitten voor het Brusseldebat van Knack en Radio 1. De magere opkomst is tekenend voor Brussel, waar politieke apathie meer dan elders om de hoek loert. Onder meer Change.Brussels rekent nochtans op proteststemmen… alvast in de VUB kreeg lijsttrekster Ans Persoons sympathie.

Lees verder

Politie heeft handen vol in Leuven: dronken studenten maken het te bont

Nu het nieuwe academiejaar van start is gegaan, hebben de studenten de stad Leuven opnieuw veroverd. Dat brengt niet alleen feestvreugde, maar ook veel hinder met zich mee. In de nacht van woensdag op donderdag moest de politie dan ook erg veel ingrijpen.

Lees verder

Cristiano Ronaldo opnieuw niet opgenomen in selectie van Portugal

De Portugese bondscoach Fernando Santos heeft in zijn selectie voor de interlands tegen Polen en Schotland opnieuw geen plaats voor Cristiano Ronaldo.

Lees verder

Spectaculaire transformatie Luxemburgs postgebouw door Belgische architect

De Belgische architect Vincent Callebaut heeft een internationale wedstrijd gewonnen voor de transformatie van het historische Hôtel des Postes in Luxemburg-Stad. Opnieuw met een bijzonder ecologisch project.

Lees verder

'Belfius-advocaat' van Stibbe naar Strelia

Herman Craeninckx, advocaat voor onder meer Belfius inzake arbeidsrecht, stapt over van het kantoor Stibbe naar Strelia.

Lees verder

'Niet elke cultuurorganisatie kan dergelijke kosten dragen'

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) stelt zich vragen bij de manier waarop de VRT-radio soms tegen betaling live-uitzendingen op locatie doet.

Lees verder

Vijf leeuwen afgemaakt in Zuid-Afrika: 'Ze hebben onze kinderen vermoord'

'We hebben tragisch nieuws te melden', schrijft het Akwaaba Predator Park op Facebook. 'We verloren vijf van onze leeuwen aan moordenaars. Ons hart is gebroken, ze hebben onze baby's vermoord.'

Lees verder

VTM wil de grootste hebben

Mocht u pas ontwaakt zijn uit een coma: volgende week zijn er dus gemeenteraadsverkiezingen. En aangezien de rest van Vlaanderen toch maar parking is, zendt VTM vanavond een debat uit over Antwerpen.

Lees verder

Update Windows 10 verzoent pc met smartphone

Vanaf volgende week praten uw smartphone en uw Windows 10 pc met elkaar. U kunt zelfs sms'en vanop uw pc. Eindelijk! Microsoft heeft zich neergelegd bij de dominantie van Android en iPhone. Dat kan ons leven en werk wat eenvoudiger maken.

Lees verder

WoninGent in twee weken van prijsbeest naar risee

WoninGent zit in de hoek waar de klappen vallen, na de verhuur van afgekeurde sociale woningen. Toch kreeg de organisatie twee weken geleden de prijs voor 'Inspirerend Sociaal Wonen'. 'De discussie is nooit zwart-wit. Zelfs met een grote zak geld zijn de problemen niet in een vingerknip opgelost.'

Lees verder

Osaka niet langer zusterstad van San Francisco door standbeeld

Na 60 jaar heeft Osaka het zusterschap met San Francisco verbroken. De Japanse stad protesteert zo tegen een standbeeld in San Francisco waarmee de 'troostmeisjes', de seksslaven uit de Japanse oorlog, worden herdacht.

Lees verder

Molenbeekse socialist stapt tijdelijk uit PS wegens verhuren onbewoonbare woning

Nasir Khan Liaqat, 38ste op de PS/sp.a-lijst in Sint-Jans-Molenbeek, heeft donderdag bekendgemaakt tijdelijk uit de PS te stappen. Hij werd woensdagavond door de deontologische commissie van de partij gehoord over het verhuren van een woning die sinds 2000 vier maal onbewoonbaar werd verklaard.

Lees verder

Ingenieurs bouwen rijdende Bugatti uit één miljoen Legostukjes
Op het autosalon in Parijs is een speciale Bugatti Chiron voorgesteld. De levensechte blauwe wagen bestaat namelijk volledig uit Lego. Maar liefst één miljoen blokjes Lego waren hiervoor nodig. Opvallend: er kan zelfs mee gereden worden.
Lees verder

VS klagen zeven Russische spionnen aan voor hacking

De Amerikaanse regering heeft donderdag zeven Russische inlichtingenofficieren aangeklaagd. Ze zouden betrokken geweest zijn bij een wereldwijde hackingoperatie die antidopingagentschappen en de chemische waakhond OPCW viseerde.

Lees verder

Ook Wozniacki en Kvitova mogen naar de Masters

Caroline Wozniacki (WTA 2) heeft zich donderdag op het WTA-toernooi in de Chinese hoofdstad Peking (hard/8.285.274 dollar) verzekerd van deelname aan de Masters. De Deense klopte de Estse Anett Kontaveit in de achtste finales in 7-5 en 6-4, en pakte zo haar ticket. Ook de Tsjechische Petra Kvitova (WTA 4) mag zich opmaken voor de eindstrijd in Singapore.

Lees verder

Gareth Southgate blijft tot 2022 Engels bondscoach

Gareth Southgate blijft tot 2022 aan het hoofd staan van de Engelse nationale ploeg. Dat heeft de Engelse voetbalbond FA donderdag laten weten. De 48-jarige Southgate leidt sinds september 2016 de 'Three Lions'.

Lees verder

Gianni Moscon is de nieuwe Italiaanse kampioen tijdrijden

Gianni Moscon heeft zichzelf opgevolgd als Italiaans kampioen tijdrijden. De renner van Sky haalde het met klein verschil voor Filippo Ganna. De derde plaats ging naar Fabio Felline.

Lees verder

Pompen en verzuipen: na record voor diesel wordt nu ook benzine weer duurder

In 2015 kon u nog diesel tanken voor minder dan 1 euro per liter, drie jaar later staat de prijs op het hoogste peil ooit. En ook benzine wordt vrijdag opnieuw duurder. Een gemiddelde tank (50 liter) vullen met Euro 95 of Euro 98 kost al 7 à 8 euro meer dan vorig jaar. En het ziet er niet naar uit dat er meteen beterschap in zicht is.

Lees verder

Meer dan 250 selfie-doden in 6 jaar tijd

Tussen oktober 2011 en november 2017 overleden zeker 259 mensen terwijl ze op zoek gingen naar de perfecte selfie. Dat blijkt uit een onderzoek van het All India Institute of Medical Sciences. Onderzoekers willen dat het maken van zo'n zelfportretten op bepaalde plaatsen verboden wordt.

Lees verder

Regering probeert vervanging F-16's over verkiezingen te tillen
De federale regering wil de beslissing over de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen over de gemeenteraadsverkiezingen tillen. Op de regeringskern is vanochtend beslist dat ze daarom aan de Verenigde Staten zal vragen hoe lang hun offerte voor de F-35 geldig is.
Lees verder

Franse neoprof boekt eerste profzege dankzij fotofinish in Parijs-Bourges

De Fransman Valentin Madouas was de beste in de 68ste editie van Parijs-Bourges (1.1). Hij haalde het in een spurt voor Bryan Cocquard (Vital Concept) en Christophe Laporte (Cofidis).

Lees verder

Londen sluit vier scholen door 'valse weduwen'

In het oosten van Londen, in Newham, zijn twee lagere scholen en twee middelbare scholen gesloten nadat er 'valse weduwen' werden aangetroffen in de gebouwen. Een beet van zo'n spin kan pijnlijk zijn en roodheid en zwellingen veroorzaken. De scholen blijven minstens een week dicht.

Lees verder

N-VA probeert Grijze Wolven bij andere partijen te 'ontmaskeren'

Met een video op sociale media probeert de N-VA aan te tonen dat kandidaten van CD&V, Open VLD, Groen en SP.A dwepen met de Turkse extreemrechtse groepering Grijze Wolven.

Lees verder

Roompot - Charles stelt opnieuw drie aanwinsten voor, selectie voor 2018 is rond

Roompot-Charles krijgt almaar meer vorm. Nadat eerder al de komst van Lars Boom en Michael Van Staeyen werd aangekondigd, werd nu ook de komst van Maurits Lammertink, Boy Van Poppel en Justin Timmermans aangekondigd.

Lees verder

Getroffen door staking? Ryanair niet van plan u te vergoeden

De Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair zegt donderdag dat ze geen compensatie moet betalen aan reizigers wier vluchten geannuleerd zijn ten gevolge van een 'interne staking'. Het bedrijf beroept zich daarvoor op een recente beslissing van de handelsrechtbank van Barcelona.

Lees verder

Nederlandse premier noemt hacking 'volstrekt onacceptabel'

De Nederlandse minister-president Mark Rutte noemt de poging van Rusland om de chemische waakhond OPCW in Den Haag te hacken 'onacceptabel'. Volgens Rusland zelf is er geen enkel bewijs.

Lees verder

Kamer haalt abortus uit de strafwet

De plenaire Kamer heeft donderdag het wetsvoorstel van de meerderheidspartijen goedgekeurd dat abortus uit de strafwet haalt. Dat gebeurde meerderheid en cdH tegen oppositie, met hier en daar enkele onthoudingen. Daardoor zal vrijwillige zwangerschapsonderbreking niet langer als misdrijf worden beschouwd, behalve als die buiten het wettelijk kader wordt uitgevoerd.

Lees verder

Crisis is compleet bij Anderlecht: ook Zagreb is een maat te groot voor zwalpende Brusselaars

Het gaat van kwaad naar erger met Anderlecht. Na de bekernederlaag tegen Union en het gelijke spel tegen tien Truienaren slaagde paars-wit er voor de derde keer op rij niet in een thuiswedstrijd te winnen. Dinamo Zagreb bezorgde Anderlecht een nul op zes én een flinke kater in de Europa League, de zoveelste opdoffer in het nog jonge seizoen. Een oerdomme strafschop en een afgeweken schot bezegelden het Brusselse lot (0-2).

Lees verder

Bijna helft Brusselse daklozen zegt al aangevallen of geslagen te zijn

45 procent van de Brusselse daklozen zegt al aangevallen of geslagen te zijn. Dat blijkt donderdag uit de eerste resultaten van een onderzoek van vrijwilligersorganisatie 400 Daken.

Lees verder

EUROPA LEAGUE. AC Milan en Arsenal blijven foutloos

Op de tweede speeldag van de groepsfase van de Europa League hebben de Europese grootmachten geen fout gemaakt. AC Milan haalde in eigen huis een achterstand op tegen Olympiakos, Arsenal B kende geen problemen in Azerbeidzjan

Lees verder

Belgian Lion Jean Salumu grijpt onverwacht naast ticket voor de Champions League

Olympic Fribourg heeft Sakarya uitgeschakeld in de derde kwalificatieronde van de Champions League. De Zwitsers haalden verschroeiend uit in Turkije.

Lees verder

Juventus neemt het op voor Ronaldo na verkrachtingszaak: "Een groot kampioen"

Juventus heeft het op Twitter stevig opgenomen voor aanwinst Cristiano Ronaldo, die door een ernstige zedenzaak uit 2009 momenteel zwaar onder vuur ligt.

Lees verder

Duizenden protesteren in Washington tegen Kavanaugh

In de Amerikaanse stad Washington zijn donderdag enkele duizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen de mogelijke benoeming van Brett Kavanaugh, kandidaat-opperrechter voor het Hooggerechtshof. Kavanaugh wordt beschuldigd van ongewenste intimiteiten die jaren geleden zouden hebben plaatsgevonden.

Lees verder

MR-minister heeft grote bezwaren bij Antwerps OCMW-onderzoek naar inkomsten van steuntrekkers

Het Antwerpse OCMW trok dit jaar 150.000 euro uit om het Nederlandse bedrijf Soza Xpert onder de arm te nemen. Dat moet nagaan of steuntrekkers buitenlandse inkomsten hebben, waardoor ze het recht op een uitkering zouden kunnen verliezen.

Lees verder

Standard redt Belgische eer in Europa

Merci Standard. Terwijl Club Brugge, Anderlecht en Racing Genk deze week Europees onderuit gingen, redden de Rouches donderdagavond de Belgische eer in de Europa League. Standard versloeg het Turkse Akhisar Belediyespor met 2-1 dankzij goals van Emond en Djenepo.

Lees verder

Hiphoplegende Marion 'Suge' Knight veroordeeld tot 28 jaar cel voor doodslag

De voormalige rapmagnaat Marion 'Suge' Knight is donderdagavond veroordeeld voor het in 2015 opzettelijk aanrijden van twee mannen met zijn pick-up. Een van hen kwam om, de ander raakte zwaargewond.

Lees verder

CD&V zet kandidate uit de partij na sympathie voor Grijze Wolven

Een kandidate die voor de komende verkiezingen op de lijst van CD&V in Lokeren staat, is uit de partij gezet. Dat gebeurt nadat de vrouw onder vuur kwam te liggen door een filmpje van N-VA over de beruchte extremistische beweging 'Grijze Wolven'. N-VA suggereert in het filmpje dat meerdere kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen banden hebben met de Turkse beweging.

Lees verder

Genkse motor sputtert op Noorse bodem, eerste nederlaag van het seizoen is een feit

Na zeventien officiële wedstrijden zonder nederlaag weet ook Racing Genk wat verliezen is. Geen schande, integendeel. Maar dat die eerste nederlaag er kwam op het veld van het bescheiden Noorse Sarpsborg zag niemand aankomen. De Genkenaren gingen in de Zuid-Noorse stad pijnlijk met de billen bloot.

Lees verder

Spirou Charleroi grijpt naast ticket voor poules Champions League

Spirou Charleroi is er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de poulefase van de Champions League basketbal.

Lees verder

Anderlecht na de nederlaag: doelman Didillon vindt dat ploegmaats zichzelf in vraag moeten stellen

Anderlecht verloor vanavond in eigen huis met 0-2 van Dinamo Zagreb in de Europa League. Doelman Thomas Didillon speelde zelf een sterke wedstrijd en reageerde na afloop ontgoocheld.

Lees verder

Tesla-topman provoceert Amerikaanse beurswaakhond

Tesla-topman Elon Musk provoceerde de Amerikaanse beurswaakhond donderdag opnieuw, slechts enkele dagen nadat hij een miljoenenschikking met hen trof. Op Twitter noemt Musk de SEC een 'Shortseller Enrichment Commission', in plaats van de officiële 'Securities and Exchange Commission'. 'De nieuwe naam is zo passend!', klinkt het.

Lees verder

"Op debatten waar hij wel is, is Bart De Wever het grootste 'viswijf' van het gezelschap

"We staan aan de rand van een burgeroorlog." "Antwerpen dreigt Antwerpistan te worden." "Sommige wijken zijn Arabische kasba's geworden." Filip Dewinter spreekt voor eigen publiek en trekt alle registers open. Hoe ­langer het debat duurt, hoe meer applaus hij daarvoor ook krijgt. Naast hem zit SP.A-lijsttrekker Jinnih Beels. Ook zij krijgt steeds meer reactie, maar dan in de omgekeerde richting. Er komt gemor uit de zaal wanneer Beels zegt dat "diversiteit er nu eenmaal is, het is een kwestie van ermee om te gaan". Iemand roept "zevertrees ". Nog meer geroep wanneer ze het Vlaams Belang een partij noemt die de mensen "brainwasht". Helemaal wild wordt het publiek wanneer het over een samenwerking met PVDA gaat, en de mogelijke sympathieën van die partij voor Noord-Korea en Venezuela. "Het interesseert me niet wat die partij over de rest van de wereld denkt", aldus Beels. "Het belangrijkste is wat we samen voor de stad kunnen doen." Verschillende mensen gaan rechtstaan en beginnen te roepen.

Lees verder

Honderden betogers opgepakt bij protest tegen Kavanaugh

De politie heeft donderdag in Washington DC enkele honderden betogers opgepakt. Die protesteerden tegen de nakende benoeming van Brett Kavanaugh als rechter bij het Hooggerechtshof. In een opiniestuk in de Wall Street Journal geeft Kavanaugh vrijdag toe 'te emotioneel' te zijn geweest tijdens zijn getuigenis voor de Senaat afgelopen week. Hij meent toch een goede 'onafhankelijke en onpartijdige' rechter te kunnen zijn.

Lees verder

Achtjarige vist 1.500 jaar oud zwaard op uit meer in Zweden

Saga Vaneck, een meisje van acht jaar, heeft in het Vidöstern-meer in het zuiden van Zweden een zwaard opgevist van minstens duizend jaar oud. Onderzoekers schatten de leeftijd van het zwaard zelfs op 1.500 jaar, zo berichten Zweedse media.

Lees verder

Ook België doelwit van Russische hackers
De Russische groep cyberspionnen die in Den Haag tegen de lamp liepen, wordt ook in verband gebracht met een inbraak bij Buitenlandse Zaken.
Lees verder

Voor de socialisten kan het, en dus is eerste PVDA-burgemeester in Vlaanderen geen utopie meer

Geert Asman van PVDA wil graag de eerste communistische burgemeester van Zelzate en meteen ook van Vlaanderen worden. In provinciehoofdstad Gent ziet de SP.A een coalitie met extreemlinks niet zitten, maar de Zelzaatse socialisten, met de jonge lijsttrekker Brent Meuleman, sluit steun aan het dieprode PVDA niet uit.

Lees verder

Ongezien: drie kandidaten roepen op om vooral NIET voor hen te stemmen

Drie kandidaten op de lijst van Vlaams Belang Geraardsbergen beweren dat ze daar ten onrechte zijn op geplaatst. Alexandra Remory, lijsttrekker van Vlaams Belang, is formeel: "Ze hebben alle drie de voordrachtsakte ondertekend maar hebben zich intussen bedacht."

Lees verder

Twee vrouwelijke burgemeesters over werken in een mannenwereld: "We hebben ons nog nooit slachtoffer gevoeld van seksisme of erger"

In onze regio zijn slechts 2 van de 13 burgemeesters een vrouw. Martine Fournier en Carine Dewaele, beiden de eerste vrouwelijke burgemeester van hun stad of gemeente, ervaren niet dat het als vrouw moeilijker is, ondanks de cliché dat politiek een mannenwereld is.

Lees verder

Bas (22) kandidaat 22 sluit zich 22 uur op: "Ik wil zo politiek bewustzijn aanwakkeren"

Bas Surmont (22) is jong en politiek geëngageerd. Als kandidaat voor CD&V Wevelgem wil hij ook bij anderen het politieke vuur aanwakkeren. Hoe? Door zich 22 uur op te sluiten in een glazen container en politieke thema's laagdrempelig te bespreken.

Lees verder

Oud-burgemeester Luc Vannieuwenhuyze ambieert opnieuw de sjerp van Tielt

Na zes jaar oppositie spreekt voormalig burgemeester Luc Vannieuwenhuyze (CD&V) voluit. Hij trekt de lijst van CD&V. "Als we opnieuw 43 procent van de stemmen halen, denk ik niet dat we nog het doemscenario van 2012 moeten vrezen."

Lees verder

'Sheriff van Gavere' is 79 maar nog strijdlustig als een jong veulen: "Ik doe voort tot mijn 92ste"

Na 36 jaar in de politiek trekt Hugo Leroy (79), 'de sheriff van Gavere', opnieuw naar de kiezer. Niet bij zijn vertrouwde Open VLD-VOG, maar bij Gavere Durft/N-VA. "Ik wil nog meedoen aan de verkiezingen tot mijn 92ste."

Lees verder

Vluchtelingen uit Eritrea en Kameroen doen mee aan verkiezingen: "Belgen moeten blij zijn dat ze mogen stemmen"

Met Nikhat Kiros Sereke (40) en Abraham Bendia (44) staan op de Groen-lijst in Evergem voor het eerst twee kleurlingen. Beiden komen uit een dictatoriaal bestuurd Afrikaans land. Daarom appreciëren ze onze democratie des te meer.

Lees verder

CD&V, SP.A en Open VLD hebben in Halle al een 'mondelinge afspraak'

CD&V, SP.A en Open VLD, de huidige coalitiepartners in de meerderheid in Halle, zien het zitten om samen verder de stad te besturen. Hierover bestaat een mondelinge overeenkomst. Dit deelden ze mee op een verkiezingsdebat in het Heilig Hart&College.

Lees verder

Vlaams Belang maakt lijst bekend

Vlaams Belang Galmaarden maakte onlangs hun kandidatenlijst en verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend.

Lees verder

Beslissing rond oproepingsbrief vernietigd

De beslissing van de gemeenteraad van Sint-Genesius-Rode om ook eigen oproepingsbrieven te versturen, is vernietigd door Vlaams minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans (N-VA).

Lees verder

Lewis Hamilton domineert eerste oefensessie in Japan
Lewis Hamilton heeft tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Japan de snelste tijd gereden. De Brit was bijna een halve seconde sneller dan teamgenoot Valtteri Bottas. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne kwam niet in actie, zijn wagen werd bestuurd door Lando Norris die hem volgend jaar bij McLaren vervangt.
Lees verder

'SP.A maakt hetzelfde mee als N-VA. Ze worden aangevallen op wat de kern van hun programma is'
Het Gentse stadsbestuur leek op rozen te zitten, maar maandag barstte een bom. In het één-programma 'Iedereen Kiest' zagen we hoe verschillende sociale woningen in Gent die onbewoonbaar verklaard zijn toch verhuurd worden. Dat is pijnlijk voor een stadsbestuur met SP.A en Groen die van armoede en sociale zaken een paar van hun speerpunten maken. Waarom dat zo moeilijk is, hoort u van Wim Winckelmans.
Lees verder

Open VLD: "Een nieuwe recreatiezone in de Nederbroekstraat, met herlocalisatie Heusdens voetbal "
Verkiezingsprogramma's, folders, sites: u bent ook een beetje de weg kwijtgeraakt? Uw gemeentesite van Het Nieuwsblad-De Gentenaar trok naar de lijsttrekkers en vroeg hen om een top-3. Waaraan zal uw partij in de volgende legislatuur prioriteit geven? Geen vage beloftes, maar drie concrete zaken waaraan vanaf januari 2019 zal gewerkt worden, als de kiezer daarvoor een mandaat geeft. Klare taal, op minder dan twee weken van de verkiezingen: Open VLD zet het uiteen met lijsttrekker Elsie Sierens.
Lees verder

Voormalig televisiepresentator Walter Capiau overleden
Walter Capiau is op 80-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt de familie aan verschillende media. Hij was jarenlang razend populair in Vlaanderen door diverse radio- en tv-programma's, maar raakte in diskrediet toen hij seksueel misbruik bij minderjarigen opbiechtte.
Lees verder

Michel Preud'homme zag "geen grootse match" maar maakt zich vooral zorgen over verlies van Sevilla

Standard boekte donderdag een hardbevochten 2-1 overwinning tegen het Turkse Akhisarspor. Michel Preud'homme was na afloop tevreden met de winst, al vond hij zijn ploeg geen grootse wedstrijd spelen.

Lees verder

Luca Brecel mist in Lommel cruciale zwarte bal en is uitgeschakeld op European Masters snooker

Luca Brecel (WS 12) is er net niet in geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinale op het European Masters snookertoernooi (450.000 euro) in Lommel. De Engelsman Anthony Hamilton (WS 28) was met 4-3 net iets beter dan onze landgenoot.

Lees verder

Strijd om laagste prijs kan losbarsten: Jumbo online gemiddeld 11 procent goedkoper dan Colruyt

De laagste prijs? In België denken we dan snel aan Colruyt. Maar uit een vergelijking van 600 merkproducten blijkt dat het Nederlandse Jumbo online gemiddeld 11 procent goedkoper is. Net die keten zet eind volgend jaar voet aan grond in ons land. De strijd om de laagste prijs kan beginnen.

Lees verder