Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 1 oktober 2018

UiT in Waregem | Pimp je boomschijf, digitale week en Be-Part zoekt vrijwilligers

Facebook icon Twitter icon Forward icon

Pimp je boomschijf

10 en 27 oktober l Bibliotheek Waregem
Pimp je boomschijf in Bibbox tijdens een gratis workshop of ga thuis creatief aan de slag. Haal je boomschijf af vanaf 8 oktober in de bib en breng de gepimpte versie terug voor 7 november. Het resultaat van alle kunstige boomschijven kan je bekijken op De Grootste Boomschijvententoonstelling ooit tijdens Vlieg Expeditie op zondag 18 november.

Lees meer ...


Buren bij kunstenaars

19, 20 en 21 oktober 
Kunstenaars in heel West-Vlaanderen zetten de deuren van hun ateliers open voor het grote publiek. Zorg dat je dit bruisend weekend vol beeldende kunst zeker niet mist! Buren bij kunstenaars is er voor amateurs en professionelen, vanuit om het even welke discipline uit de beeldende kunsten. Voor iedereen dus met een passie voor beeldende kunst.

Lees meer ...


Dag van de jeugd

Zondag 21 oktober l Jeugdcentrum Waregem
Dag van de jeugd is een leuke namiddag voor de Waregemse jeugd georganiseerd door de Jeugdraad. Of je nu in een jeugdbeweging zit of niet, iedereen is welkom om te komen spelen! De Waregemse jeugdverenigingen bieden elk een verschillende activiteit aan in het thema circus. Het is ook helemaal gratis, tot dan!

Lees meer ...


Be-Part zoekt vrijwilligers

Tot 21 oktober l Be-Part  
Be-Part zoekt vrijwilligers om te suppoosten in Waregem. Als suppoost ben je het aanspreekpunt voor bezoekers en sta je in voor het toezicht in het museum. Je maakt hen wegwijs in het gebouw en helpt hen bij vragen. Stuur je sollicitatie/ motivatie naar info@be-part.be of maak een afspraak via 056 62 94 10.

Lees meer ...


KunstCertweek

Van 22 tot 27 oktober l Kunstacademie Waregem
Tijdens de KunstCertWeek hoor en zie je de docenten van de Kunstacademie aan het werk. Als professionele artiesten in hun vakgebied brengen zij een programma muziek, woord en dans. Voor en na de concerten ben je welkom in Zaal 29 waar een expo loopt van de docenten beeldende en audiovisuele kunst. Toegang is gratis maar reserveren noodzakelijk en kan via deze link of QR-code.


Helemaal mee met de Digitale Week

24, 25 en 31 oktober l Bibliotheek Waregem
24/10 Infosessie Routeyou: Zoek via de website/app Routeyou recreatieve routes of ga zelf aan de slag!
25/10 Infosessie Windows 10: Dirk Dheedene neemt je mee op weg doorheen het nieuwste besturingssysteem van Windows.
31/10 Lezing AI en robotica: Prof. dr. ir. Francis Wyffels geeft je tijdens deze lezing een stand van zaken wat artificiële intelligentie en robotica betreft.

Lees meer ...


Fanfare Ambassadors

Zaterdag 27 oktober l Sint-Jan-de-Doperkerk Beveren-Leie
Het dubbelconcert van cultureel ambassadeur KMV De Leiezonen Desselgem met Fanfareorkest Brass-aux-Saxes is de aanloop naar het feestjaar 2019, waarin KMV De Leiezonen de leeftijd van 125 jaar bereikt. Met dit dubbelconcert willen ze de orkestvorm op zich extra in de kijker zetten, met een kwalitatief hoogstaand en muzikaal programma.

Lees meer ...


Flat Earth Society blaast je omver

Vrijdag 2 november l Oblaten Auditorium
Als één Belgische jazzband de internationale pers in de voorbije jaren met verstomming sloeg, was het wel FES, de uitbundig zotte bigband  van jazz-wizard en Waregemnaar Peter Vermeersch. Untitled#0 is de titel van hun nieuwe album en laat een bende muzikanten horen die zich 100% smijten om je op muzikaal vlak omver te blazen. Eerst nog in Amsterdam, Munchen en Boedapest, straks gewoon in Waregem.

Lees meer ...


Caroline Achaintre: Fantômas

T.e.m. 2 december l Be-Part
De solotentoonstelling van Caroline Achaintre getiteld Fantômas, toont een tiental nieuwe sculpturen uit keramiek en 4 grote, handgetufte wandtapijten, naast een selectie nooit eerder getoonde tekeningen. In haar visueel opvallende en geestige sculpturen verwerkt Achaintre diverse verwijzingen naar mode, carnaval en de iconografie van deathmetal. 

Lees meer ...


Expo's Koetshuis Waregem

Oktober l Koetshuis

29/09 tot 07/10: Edith Mahieu
12/10 tot 22/10: Ives De Roo
24/10 tot 06/11: Jozefa Seynaeve