Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 8 oktober 2018

SP.a-Groen: "Faciliteiten voor inspraak en ontmoeting van de burgers voorzien"

SP.a-Groen: "Faciliteiten voor inspraak en ontmoeting van de burgers voorzien"
Verkiezingsprogramma's, folders, sites: u bent ook een beetje de weg kwijtgeraakt? Uw gemeentesite van Het Nieuwsblad-De Gentenaar trok naar de lijsttrekkers en vroeg hen om een top-3. Waaraan zal uw partij in de volgende legislatuur prioriteit geven? Geen vage beloftes, maar drie concrete zaken waaraan vanaf januari 2019 zal gewerkt worden, als de kiezer daarvoor een mandaat geeft. Klare taal, op minder dan twee weken van de verkiezingen: SP.a-Groen legt zijn plannen voor met lijsttrekker Marieke Kindt.
Lees verder

N-VA wil parkeerplan voor Sint-Gillis
De N-VA wil dat de stad Dendermonde ruimere parkeernormen invoert en buurtparkings ontwikkelt in Sint-Gillis. Als leidraad op de lange termijn moet er een parkeerplan komen volgens de oppositiepartij
Lees verder

N-VA wil werk maken van een verkeersveilige N70, samen met Vlaams Gewest
Met de verkiezingen in aantocht hebben de politieke partijen hun programma klaar. Wij vroegen de lijsttrekkers naar hun top 3 van concrete projecten met, een woordje uitleg en in de mate van het mogelijke, een financieel plaatje. Hier krijgt u de top 3 van de N-VA.
Lees verder

PVDA bereid om Antwerpse 'monstercoalitie' te steunen vanuit oppositie
PVDA is in Antwerpen bereid om na de verkiezingen vanuit de oppositie eventueel gedoogsteun te verlenen aan een coalitie Groen, SP.A, Open VLD en CD&V. 'Als er rekening gehouden wordt met onze thema's.' Dat zei voorzitter en Antwerps lijsttrekker Peter Mertens in 'De zevende dag'. Volgens Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) is het duidelijk dat CD&V-lijsttrekker Kris Peeters op zo'n 'monstercoalitie' mikt.
Lees verder

Crombez: 'Ook N-VA'ers wonen in sociale woningen'

Politici van verschillende partijen wonen in sociale woningen, zegt Sp.a-voorzitter John Crombez in De Zevende Dag. 'Ik heb daar niets tegen.'

Lees verder

Honderden fietsers over de A12 voor schone lucht

Met een tocht die onder meer over de A12 heeft geleid, hebben fietsers het thema luchtkwaliteit nogmaals op de agenda proberen te zetten.

Lees verder

'Het cordon is het probleem van Bart De Wever geworden'

Met een hart onder de riem van de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini (Lega) heeft het Vlaams Belang op de slotmeeting de laatste rechte lijn ingezet voor de verkiezingen.

Lees verder

Peeters: 'Willen met iedereen samenwerken, behalve Vlaams Belang en PVDA'

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) vreest voor een monstercoalitie tussen Groen, CD&V, Open VLD, SP.A en misschien ook PVDA. CD&V-lijsttrekker Kris Peeters benadrukt dat het aan de kiezer is om te beslissen.

Lees verder

Militairen overmeesteren man met mes in Brussel-Zuid

Een man die andere mensen met een mes bedreigde op een trein in het Brusselse Zuidstation is vrijdagnamiddag door militairen overmeesterd, meldt Bruzz.

Lees verder

Bulgaarse journaliste vermoord na uitzending over corruptie

De 30-jarige Bulgaarse journaliste Viktoria Marinova is dood teruggevonden aan de oever van de Donau in het stadje Roese. Ze deed onderzoek naar onder meer mogelijke fraude met Europese fondsen.

Lees verder

In Heist-op-den Berg is de strijd om de sjerp er één tussen vier cafébazen: "Wij weten wat er écht bij de mensen leeft"

In Heist-op-den-Berg zal er volgende week zondag drank genoeg zijn om de verkiezingsnederlaag te verdrinken, of te klinken op het succes. Want maar liefst vier Heistse lijsttrekkers zijn gepokt en gemazeld achter de toog. De strijd om het gemeentehuis wordt volgende week in Heist dus ook een beetje de strijd tussen cafébazen.

Lees verder

Waarom het in Antwerpen alleen nog maar gaat om wie het met wie doet

"Een stem voor Vlaams Belang, is een stem voor links." "Een stem voor Groen, is een stem voor Open VLD." "PVDA is de enige stem tegen N-VA." In de laatste week voor de gemeenteraadsverkiezingen halen de partijen in Antwerpen alle strategische argumenten boven om de onbesliste kiezers nog te overtuigen. Voor burgemeester Bart De Wever is het erop of eronder.

Lees verder

In het kleinste stadje van het land kreeg de burgemeester plots te maken met muiterij

Het scheelde niks of er waren geen verkiezingen in Mesen. Geen avance, dachten ze daar, opkomen tegen Sandy Evrard. De populairste burgemeester van het land. Mister 75 procent. En dan was er toch plots een oppositielijst. Meer, de helft van Evrard zijn schepencollege liep over. Er waren weliswaar maar twee schepenen in Mesen, maar toch. De burgemeesterlijke zenuwen staan ­gespannen. "Zo laf, gaan lopen met de geheimen van de meerderheid."

Lees verder

Burgemeester wil zijn dubbelganger terug: "Als dit politiek geïnspireerd is, vind ik dit laag en respectloos"

Peter Reekmans, burgemeester van Glabbeek, is verbolgen: iemand heeft zijn grote verkiezingsbord gejat. Maar hij is er gerust in dat hij te weten komt welke onverlaat zijn 'dubbelganger' heeft gekidnapt. Zaterdag zette de burgemeester een nieuw bord, maar ook dat is intussen gestolen.

Lees verder

Nieuwe week start met zonnig weer

Na het verdwijnen van het ochtendgrijs, krijgen we maandag een zonnige dag met wat hoge sluierwolken, vooral over het noordwesten van het land. Aan de kust kunnen in de namiddag wat meer wolken verschijnen van over zee. De maxima liggen tussen 15 en 18 graden bij een zwakke en overwegend veranderlijke wind, zo verwacht het KMI.

Lees verder

Europese ambtenaar veroordeeld voor antisemitische aanval in Brussel

De rechtbank van eerste aanleg in Brussel heeft een Europese ambtenaar veroordeeld voor aanzetten tot haat en slagen en verwondingen met antisemitische inslag. Dat melden Le Soir en Bruzzmaandag. Hij probeerde in juli 2015 een vrouw te wurgen en maakte haar uit voor 'vuile Jood'.

Lees verder

Honderden politieauto's te vervuilend, maar zonder boete in lage-emissiezones

Een op de zes auto's van de federale politie is te vervuilend om in de Brusselse en Antwerpse lage-emissiezones te rijden. Toch betalen ze geen boetes, schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen maandag. Er wordt voor de politie een uitzondering gemaakt.

Lees verder

In Antwerpen zijn gezworen vijanden elkaars beste bondgenoten (en omgekeerd)

De Antwerpse verkiezingen zijn verzand in een spelletje stratego. Gezworen vijanden zijn plots bondgenoten, en omgekeerd. Het inhoudelijke debat is helemaal naar de achtergrond verdwenen.

Lees verder

Verkeerscampagne moet autobestuurders helpen aan smartphone te weerstaan

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) heeft een campagne opgestart die automobilisten ervan moet overtuigen om de smartphone niet te gebruiken achter het stuur. In de maandag gelanceerde Beloofd!-campagne krijgen de autobestuurders tips om hun gsm tijdens het rijden in 'automodus' te zetten.

Lees verder

Vande Lanotte: 'Ik word geen schoonzoon bij andere burgemeester'

Johan Vande Lanotte (SP.A) gaat niet in het schepencollege van Oostende zetelen als hij geen burgemeester blijft. Dat heeft hij in het Radio 1-programma De Ochtend gezegd.

Lees verder