Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 29 oktober 2018

Prachtige beelden van wolvin Naya vrijgegeven

Prachtige beelden van wolvin Naya vrijgegeven
Er zijn prachtige nieuwe beelden van wolvin Naya vrijgegeven. Thomas Eerdekens, een vrijwilliger bij Natuurpunt, kon de beelden maken in Houthalen-Helchteren in Limburg. De beelden dateren van 11 september, maar het geheugenkaartje uit de camera werd vrijdag pas opgehaald. Naya kreeg als welp in 2016 een halsband met een zender. Daardoor is ze heel herkenbaar en kan met zekerheid gezegd worden dat het hier om haar gaat.
Lees verder

Hackers stelen gegevens van 64.000 Tomorrowland-gangers

Hackers zijn vorige week aan de haal gegaan met de gegevens van 64.000 tomorrowland-gangers. Ze kregen toegang tot de database van editie 2014. Tomorrowland betreurt het incident, maar benadrukt dat de hackers geen gevoelige informatie in handen kregen.

Lees verder

N-VA, CD&V en Groen vormen coalitie in Oost-Vlaanderen

N-VA, CD&V en Groen hebben een akkoord bereikt om een coalitie te vormen voor het besturen van de provincie Oost-Vlaanderen in de komende legislatuur. Dat melden Matthias Diependaele (N-VA), Marc Roman (CD&V) en Björn Rzoska (Groen) zaterdag in een persbericht.

Lees verder

Directie Aviapartner: 'Gebrek aan empathie van vakbonden'

Volgens de directie van Aviapartner raken gestrande reizigers op Brussels Airport in Zaventem niet aan hun bagage "door een gebrek aan empathie van de vakbonden". Dat meldt de directie zaterdag.

Lees verder

Trouwstoet begaat verschillende overtredingen in centrum van Ronse: 'Ambulance en MUG werden zelfs gehinderd'

Het centrum van Ronse werd zaterdagnamiddag onveilig gemaakt door een trouwstoet. Het verkeer werd op meerdere plaatsen opgehouden, de wagens voerden gevaarlijke verkeersmanoeuvres uit en maakten meerdere verkeersovertredingen. De politie heeft foto's op Facebook gedeeld in de hoop de daders te kunnen identificeren.

Lees verder

Jinnih Beels heeft nu toch partijkaart SP.A

Jinnih Beels trok de SP.A-lijst in Antwerpen als onafhankelijke, maar heeft nu toch een partijkaart van de SP.A gekocht. Dat heeft ze bekendgemaakt in Wakker op Zondag op ATV. Ze kocht haar partijkaart twee dagen na de verkiezingen 'om te tonen aan de militanten: ik laat jullie niet in de steek'.

Lees verder

Jambon ziet probleem rond privacy niet bij vingerafdruk op identiteitskaart

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) begrijpt de discussie niet die is ontstaan over de verplichting om vingerafdrukken op te slaan op identiteitskaarten. De minister ziet geen verschil met een foto op de identiteitskaart afdrukken. 'Ik snap dit debat echt niet', zei Jambon zondag in De Zevende Dag op Eén. 'Ik denk dat we geen enkel risico lopen met de privacy.'

Lees verder

Wisselvallige week in het vooruitzicht

Het is zondagnamiddag droog met wolken maar vooral over het noordwesten en het westen ook opklaringen. De maxima schommelen rond 7 graden, maar het kan kouder aanvoelen door de schrale noordoostenwind. De herfstvakantie kondigt zich bewolkt en regenachtig aan.

Lees verder

Cannabisplantage ontmanteld in Berchem, drie verdachten opgepakt

In Berchem bij Antwerpen is een cannabisplantage met 570 planten ontdekt. Drie personen werden opgepakt: twee zussen en een broer die zondag voor de onderzoeksrechter worden geleid. Dat meldt het parket van Antwerpen.

Lees verder

OHL wacht op meer informatie over Thaise eigenaar na helikoptercrash

Bij OH Leuven houden ze hun hart vast voor hun Thaise voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha, die betrokken zou zijn geweest bij een zware helikoptercrash. 'We wachten op meer informatie', reageert een woordvoerder van de club zondag.

Lees verder

Joodse gemeenschap in Antwerpen gaat synagogen extra beveiligen

Naar aanleiding van de antisemitische aanslag in het Amerikaanse Pittsburgh heeft de interne veiligheidsdienst van de Joodse gemeenschap in Antwerpen beslist om de veertig synagogen nog beter te beveiligen. Dat zegt Michael Freilich van Joods Actueel.

Lees verder

Vlaanderen steeds populairder bij buitenlandse toeristen

De toeristische sector in Vlaanderen is goed op weg naar een nieuw record. Vooral buitenlanders boeken steeds meer overnachtingen in Vlaanderen.

Lees verder

Boekenbeurs verwacht 150.000 boekenliefhebbers

Na de officiële vooropening van de Boekenbeurs gisteravond, is de Boekenbeurs nu ook geopend voor het brede publiek. 150.000 boekenliefhebbers worden de komende twee weken in Antwerp Expo verwacht.

Lees verder

Politie vindt dode in Limburgse woning: onderzoek naar moord

Het parket van Limburg heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor moord naar aanleiding van het overlijden van een bewoner in Heppen (Leopoldsburg). Dat liet het parket van Limburg zondag weten.

Lees verder

Geen treinverkeer tussen Hasselt en Leuven na aanrijding met auto

Het treinverkeer tussen Hasselt en Leuven is momenteel onderbroken door een aanrijding tussen een trein en personenwagen in Kermt.

Lees verder

Voka noemt richtlijnen voor aantal ziektedagen 'overwinning voor ondernemingen'

Dat minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) werkt aan richtlijnen voor het aantal ziektedagen per aandoening is 'een overwinning voor onze ondernemingen, hun medewerkers én de talloze bonafide artsen', zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka - KvK Limburg.

Lees verder

Jinnih Beels: 'Ga ervan uit dat we in de oppositie zitten'

Volgens Jinnih Beels, kopstuk van de Antwerpse socialisten, is het tijdens de coalitiegesprekken opgevallen 'hoe groot de verschillen zijn' met de N-VA. Dat heeft Beels verklaard aan VRT NWS. Groen legt ondertussen de bal opnieuw in het kamp van burgemeester De Wever.

Lees verder

Kopieën nemen van examens binnenkort verboden
Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) wil iets doen aan de vele examens die volledig op internet zijn terug te vinden.
Lees verder

Tien pillen per doosje is meer dan genoeg
De FOD Volksgezondheid heeft aan de Belgische farma-industrie gevraagd kleinere doosjes slaapmedicatie op de markt te brengen. 'In de meeste verpakkingen zitten nu dertig of zelfs zestig pillen en dat vergroot het risico op verslaving', zegt Thierry Christiaens (UGent).
Lees verder

'Migranten zijn met nog meer én nog radelozer'
Het aantal transmigranten in Kruibeke neemt nog toe, stelt korpschef Wim Pieteraerens. 'Het centrum in Steenokkerzeel? Windowdressing.'
Lees verder