Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 21 oktober 2018

Politie: ‘Ouders, maak kinderen niet bang voor agenten’

Politie: 'Ouders, maak kinderen niet bang voor agenten'

'Als je je groentjes niet opeet, dan zal de politie je in de gevangenis steken.' Met zulke uitspraken maken ouders hun kinderen bang voor agenten, zo waarschuwen enkele lokale politiezones.

Lees verder

Ideaal weer voor een herfstwandeling

Wie 25 graden in de herfst te veel van het goede vond, kan dit weekend zijn hart ophalen: meer dan 17 graden wordt het niet meer én het blijft droog.

Lees verder

'Veljkovic bood Waasland-Beveren 200.000 euro'

De Servische spelersmakelaar Dejan Veljkovic heeft vorig seizoen minstens één ernstige poging ondernomen om de degradatiestrijd in eerste klasse naar zijn hand te zetten. Dat blijkt uit het gerechtelijk onderzoek naar malafide praktijken in ons voetbal, schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag.

Lees verder

Nu ook extreemlinks en extreemrechts op 'jihad-lijst'

Op de OCAD-lijst, de terreurlijst waarop ons land de namen van radicale Syriëstrijders verzamelde, staan nu ook de namen van een twintigtal extreemlinkse en extreemrechtse aanhangers. Veiligheidsdiensten onderzoeken of ook Dries Van Langenhove, de oprichter van Schild & Vrienden, op de lijst moet komen te staan.

Lees verder

Groen van plan De Wever voor het blok te zetten

Groen-kopman Wouter Van Besien is van plan maandag op de Antwerpse gemeenteraad twee groene symbooldossiers in te dienen. De partij zet zo N-VA-formateur Bart De Wever voor het blok om duidelijkheid te krijgen of die zijn toenadering meent of niet, schrijft De Morgen zaterdag.

Lees verder

Politie pakt dealer op: gsm's, geld en drugs gevonden bij huiszoeking

Tijdens een actie tegen overlast kon de Antwerpse politie een drugsdealer oppakken. Bij hem thuis werden aanzienlijke hoeveelheden geld en drugs gevonden. De man werd gearresteerd.

Lees verder

Verrassende 'droomcoalitie van Di Rupo' in nieuw Brussels stadsbestuur

Naast de PS, Groen-Ecolo en Change.Brussels zal ook DéFI deel uitmaken van het nieuwe Brusselse stadsbestuur. Dat bevestigt Bart Dhondt (Ecolo-Groen) aan De Standaard. 'De ambities en verwachtingen liggen torenhoog, dus willen we besturen met een zo groot mogelijke meerderheid.'

Lees verder

Deze video's mocht u deze week niet missen

Hoe kwam de verkiezingskrant tot stand? Bestaat er een toeristische trekpleister die niet op Tripadvisor staat? En hoe vergaat het de intussen beruchte robothond van Boston Dynamics? Op deze prangende, en minder prangende, vragen kreeg u deze week een antwoord in dS Video.

Lees verder

'Koop geen kortsnuitige dieren meer'

SAVAB, de beroepsvereniging voor dierenartsen die met kleine huisdieren werken, vraagt dierenliefhebbers om twee keer na te denken over de aankoop van een kortsnuitige hond of kat. 'Koop ze niet omdat ze schattig zijn, die dieren worden zo gekweekt maar ze zijn niet gezond.'

Lees verder

Oud-journalist Hugo De Ridder (86) overleden

Oud-politiek journalist bij De Standaard Hugo De Ridder is overleden. De Ridder werd 86 en is staat vooral bekend als onderzoeksjournalist en auteur van het boek 'De keien van de Wetstraat'.

Lees verder

'De Ridder was zelf een "Kei in de Wetstraat"'
Er stromen zaterdagmiddag op Twitter tal van reacties binnen op het overlijden van oud-journalist Hugo De Ridder. De gewezen onderzoeksjournalist van De Standaard overleed zaterdag op 86-jarige leeftijd.
Lees verder

Politie stuurt 7.000 personen sms om moordonderzoek vooruit te helpen
Het parket van Limburg heeft zaterdagmiddag een sms verstuurd naar zo'n 7.000 personen die mogelijk informatie kunnen geven in het kader van het onderzoek naar de moord op Gerty Vanhoef (61). Een dergelijke vraag naar getuigen wordt niet vaak gebruikt.
Lees verder

Een journalist met een engagement
Weinigen hebben zoveel betekend voor De Standaard als Hugo De Ridder. De krant was voor hem minder een broodwinning dan de plek waar hij zijn christendemocratische engagement in de praktijk kon brengen.
Lees verder

De week waarin het cordon niet enkel in Ninove kraakte
Vlaams Belang behaalt een juridische en electorale overwinning. Maar de partij koopt daar weinig mee.
Lees verder

Opnieuw zachte en overwegend zonnige zondag

Zondag krijgen we, na het optrekken van het lokale ochtendgrijs, rustig en zacht najaarsweer met veel zon en enkele wolkenvelden. De temperaturen stijgen tussen 14 of 15 graden op de Ardense hoogten en 17 of 18 graden elders, meldt het KMI.

Lees verder

Afschaffing treinbegeleiders 'brengt veiligheid van reizigers in het gedrang'
Hoe de toekomst van het spoor eruitziet? Met minder treinbegeleiders. Dat staat althans in de nieuwe beheersovereenkomst van de NMBS die volgende week op de tafel van de ministerraad ligt. 'Dit zet de deur voor allerlei problemen open', klinkt het in de mobiliteitswereld. 'Letterlijk. De veiligheid van treinreizigers komt in het gedrang en zwartrijders krijgen vrij spel.'
Lees verder

Dimitri Vegas & Like Mike weer op 1 na beste dj-duo

Voor het derde jaar op rij staat het Belgische dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike op de tweede plaats in de DJ Mag Top 100, de vermaarde dj-poll die het Britse magazine DJ Mag ieder jaar organiseert. De Nederlander Martin Garrix komt, ook voor het derde jaar op rij, als winnaar uit de bus.

Lees verder

Magnette biedt PTB twee schepenposten
Om zijn nieuwe coalitie een meer comfortabele meerder­heid te bezorgen, wil Paul Magnette samenwerken met de extreemlinkse PTB in Charleroi..
Lees verder

Extra middelen om sportclubs toegang te geven tot scholen

Om het voor scholen makkelijker te maken hun sporthallen te laten gebruiken door lokale sportclubs, maakt de Vlaamse regering opnieuw 3 miljoen euro vrij. Dat melden Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) en minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V).

Lees verder

'Geef grootouders verlof om op zieke kleinkinderen passen'

Grootouders kunnen minder opvang bieden dan ze willen. Het zou daarom handig zijn als ze hun 10 dagen sociaal verlof mogen gebruiken voor de opvang van de kleinkinderen. Dat bepleit de Gezinsbond.

Lees verder