Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 8 oktober 2018

Politie houdt stiptheids- en controleactie uit protest op 12 oktober

Politie houdt stiptheids- en controleactie uit protest op 12 oktober
De politievakbonden VSOA Politie en NSPV roepen hun leden op om vrijdag 12 oktober 's ochtends een stiptheids- en controleactie te houden in heel het land. Ze protesteren zo tegen de wijzigingen aan het statuut, het dossier van de transmigratie en het geweld tegen agenten.
Lees verder

Vlaming renoveert grondiger, maar aantal individuele energiepremies loopt terug
Het aantal ingrijpende energetische renovaties van woningen ligt voor dit jaar al zes keer hoger dan in 2016 en het aantal huizen dat gesloopt en heropgebouwd wordt neemt toe, maar het aantal uitbetaalde individuele energiepremies loopt terug. Dat blijkt uit cijfers die het Vlaams Energie...
Lees verder

Oeps: Thomas Cook maakt lullig foutje bij nieuwe bedrukking van vliegtuigen
"I Love Cook's Club." Met die nieuwe slogan wilde touroperator Thomas Cook indruk maken bij hun klanten om te laten zien hoe ze het loyaliteitsgevoel hoog in het vaandel dragen. En hun nieuwe slagzin wordt inderdaad opgemerkt, maar dan wel voor een heel andere reden.
Lees verder

Politicoloog Dave Sinardet: "N-VA de grootste? Toch even afwachten"
De CD&V is lokaal bekeken nog de onbetwiste volkspartij van Vlaanderen. Na 2012 verzamelde de partij een stuk of 130 sjerpen, niet slecht op een totaal van 308. Van de in totaal 7.639 schepenen en gemeenteraadsleden waren er 2.379 van christendemocratische signatuur. Kan de N-VA langszij komen?
Lees verder

Vier Franse jongeren gewond na ongeval op E17, twee van hen in levensgevaar
Vier Franse jongeren zijn in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt bij een ongeval op de E17 in Harelbeke tussen Kortrijk en Gent. Daardoor was de snelweg richting Gent een uur lang versperd rond 2 uur. Twee van de jongeren zijn in levensgevaar, meldt VRT Nieuws.
Lees verder

Helft personeel spoeddienst wil geen griepprik
Bijna de helft of 46 procent van de verpleegkundigen van spoedgevallendiensten in Vlaanderen laat zich niet vaccineren tegen griep. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Antwerpen waarover De Zondag bericht.
Lees verder

Slechts helft personeel spoeddiensten haalt griepprik: "Dat cijfer moet omhoog
De vaccinatiegraad van verpleeg- en zorgkundigen op de Vlaamse spoedgevallendiensten moet omhoog. Dat blijkt uit onderzoek van Matthijs Samyn (UAntwerpen). "Mensen die zich niet laten vaccineren, geven vaak aan dat ze het vaccin niet vertrouwen."
Lees verder

Opleiding bedrijfsbeheer binnenkort gratis voor jongeren
Vanaf volgend schooljaar zal de opleiding bedrijfsbeheer gratis zijn voor jongeren onder de 18 jaar. Het gaat om de opleiding in de centra voor volwassenenonderwijs, meldt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits zondag.
Lees verder

"Als de politiek niets doet, stevenen we af op een ramp": klimaatwetenschapper schetst somber toekomstbeeld
Het beleid moet dringend veranderen. Wim Thiery, klimaatwetenschapper aan de VUB, schetst in De Zondag een weinig fraai beeld van de toekomst van onze planeet. "Als de politiek niets doet, zal de aarde met drie tot zes graden opwarmen tegen 2100. Dat scenario zou een ramp zijn."
Lees verder

Patathon in Putte: "Samen patatjes sorteren, goed tegen verspilling maar vooral gezellig"
Aardappelgigant McCain organiseerde zondag de eerste Patathon in Vlaanderen: een actie op een boerderij waarbij vrijwilligers aardappels uitsorteren die anders bij het afval terecht zouden komen. Zo'n 150 mensen deden mee. De opbrengst, 1 ton patatjes, gaat naar de Voedselbanken.
Lees verder

Man met mes door militairen overmeesterd op trein in Brusselse Zuidstation
Een man die andere mensen met een mes bedreigde op een trein in het Brusselse Zuidstation is vrijdagnamiddag door militairen overmeesterd, schrijft Bruzz. Het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket, dat nog laat weten dat de dader aangehouden werd door de onderzoeksrechter.
Lees verder

IN BEELD. Honderden bezorgde ouders fietsen langs A12 naar Brussel
Honderden ouders die zich zorgen maken over de gezonde lucht en het verkeer bij scholen zijn zondag van Antwerpen naar Brussel gefietst, langs de A12 en vanaf Boom langs het kanaal.
Lees verder

Zieke werknemers krijgen steeds minder 'tot vrijdag' voorgeschreven
Het aantal controles van zieke werknemers is in de voorbije jaren fors gestegen. En werknemers zijn steeds minder vaak ziek 'tot en met vrijdag'. Dat zijn een paar vaststellingen die controlebedrijven deden op de huisartsenbeurs van Domus Medica.
Lees verder

Vakbonden voeren actie met extra controles in ochtendspits: "We gaan doen wat we normaal ook doen: onze job"
Wie vrijdag de weg op gaat, houdt er beter rekening mee dat een politieagent je mogelijk voor een controle aan de kant zet. Zonder concrete aanleiding. De vakbonden hebben hun leden opgeroepen in volle ochtendspits over heel het land gerichte stiptheids- en controleacties te voeren om hun...
Lees verder

Honderden politieauto's te vervuilend, maar zonder boete in lage-emissiezones
Een op de zes auto's van de federale politie is te vervuilend om in de Brusselse en Antwerpse lage-emissiezones te rijden. Toch betalen ze geen boetes, schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen maandag. Er wordt voor de politie een uitzondering gemaakt.
Lees verder

Minister Schauvliege wijst afschaffing van gewestplan af
Om de betonstop betaalbaar te houden, suggereren de Antwerpse professoren Tom Coppens en Guy Vloebergh maandag in een opiniestuk in De Standaard om het gewestplan af te schaffen. Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) wijst de piste meteen af. "Dit komt erop neer...
Lees verder

DISCUSSIE. Moeten er nog meer controleartsen naar 'zieke' werknemers?
Bedrijven sturen vaker controleartsen naar zieke werknemers, om na te gaan of die wel wettig ziek zijn en thuis zitten. In één op de vier gevallen wordt trouwens vastgesteld dat het om onwettig verzuim gaat… Is het dan ook logisch dat er nog meer wordt gecontroleerd?
Lees verder

Zwaar ongeval met trucks op E313: ernstige hinder zal nog lang duren
Op de E313 richting Ranst is een ernstig ongeval gebeurd met vrachtwagens ter hoogte van Antwerpen-Oost.
Lees verder

Doodrijder van Merel De Prins wordt onder elektronisch toezicht geplaatst
Muhammed Aytekin, de man die in oktober 2015 de 12-jarige Merel De Prins doodreed in Vilvoorde, wordt onder elektronisch toezicht geplaatst. Dat heeft de Brusselse strafuitvoeringsrechtbank maandag beslist.
Lees verder

Maak kennis met de hippe moslima die haar hoofddoek los draagt: de 'mipster'
De mipster is helemaal mee met modest fashion. Begrijpt u voorgaande zin niet, dan draagt u ongetwijfeld sokken in uw sandalen.
Lees verder