Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 22 oktober 2018

Oud-journalist Hugo de Ridder (86) overleden

Oud-journalist Hugo de Ridder (86) overleden

Oud-politiek journalist bij De Standaard Hugo de Ridder is overleden. De Ridder werd 86 en is staat vooral bekend als onderzoeksjournalist en auteur van het boek 'De keien van de Wetstraat'.

Lees verder

'De journalistiek verliest een van zijn visionaire iconen'
Er stromen tal van reacties binnen op het overlijden van oud-journalist Hugo De Ridder. De gewezen onderzoeksjournalist van De Standaard overleed zaterdag op 86-jarige leeftijd.
Lees verder

De week waarin het cordon niet enkel in Ninove kraakte
Vlaams Belang behaalt een juridische en electorale overwinning. Maar de partij koopt daar weinig mee.
Lees verder

Hugo de Ridder (1932-2018) - Een journalist met een engagement
Weinigen hebben zoveel betekend voor De Standaard als Hugo de Ridder. De krant was voor hem minder een broodwinning dan de plek waar hij zijn christendemocratische engagement in de praktijk kon brengen.
Lees verder

'Geef grootouders verlof om op zieke kleinkinderen te passen'

Grootouders kunnen minder opvang bieden dan ze willen. Het zou daarom handig zijn als ze hun 10 dagen sociaal verlof mogen gebruiken voor de opvang van de kleinkinderen. Dat bepleit de Gezinsbond.

Lees verder

Zonnewagen KU Leuven neemt leiding in Carrera Solar Atacama

De Punch Two zonnewagen staat na dag 1 op kop in de Carrera Solar Atacama, de meest extreme race voor zonnewagens ter wereld. Het team achter de wagen bestaat uit een groep ingenieursstudenten van de KU Leuven,

Lees verder

Delen van Borgerhout en Berchem zitten zonder stroom

Delen van Borgerhout en Berchem zitten al sinds zondagnamiddag kwart voor twee zonder stroom, zo bevestigt netbeheerder Eandis. 'Het gaat om de Plantin Moretuslei en een aantal omliggende straten', aldus de woordvoerder. 'Onze technici zijn bezig aan een oplossing.'

Lees verder

Forza Ninove gaat zelf op zoek naar meerderheid

Vlaams Belang-parlementslid Guy D'haeseleer bereidt in Ninove de onderhandelingen voor om een bestuursmeerderheid op de been te krijgen. 'De kiezer heeft duidelijk zijn voorkeur uitgesproken en ik heb er hoop op dat ik er voor januari wel uit geraak.'

Lees verder

Delen van Borgerhout, Berchem en Antwerpen even zonder stroom
Delen van Borgerhout, Berchem, Antwerpen-Noord en Antwerpen zelf zaten zondagnamiddag enkele uren zonder stroom, zo bevestigt netbeheerder Eandis.
Lees verder

Filip Dewinter roept Pegida op tot weerstand

Op een Pegida-bijeenkomst in Duitsland zei Filip Dewinter vanmiddag dat Europa in oorlog is met de islam. Hij bepleitte dat 'het volk' de 'weerstand moet organiseren en terugslaan'.

Lees verder

Gevechtsvliegtuigen cirkelen boven regering-Michel

De regering heeft nog acht dagen om te beslissen over de opvolger van de F-16. Volgens sommigen is de keuze voor de F-35 al gemaakt. De regering ontkent noch bevestigt.

Lees verder

Drie paddenstoelenplukkers op heterdaad betrapt

De politie heeft zaterdag in Berendrecht drie paddenstoelenplukkers betrapt. Ze hadden al een flinke voorraad geplukt. Wilde paddenstoelen plukken is verboden.

Lees verder

Gevechtsvliegtuigen cirkelen boven regering-Michel

De regering heeft nog acht dagen om te beslissen over de opvolger van de F-16. Volgens sommigen is de keuze voor de F-35 al gemaakt. De regering ontkent noch bevestigt.

Lees verder

Jonge parachutiste zwaargewond na misgelopen sprong

In Temploux is een parachutiste zondag aan het eind van de middag zwaargewond geraakt, zo meldt het parket van Namen.

Lees verder

Waalse regering overweegt opschorting wapenleveringen Saudi-Arabië

De wapenleveringen van FN Herstal aan Saudi-Arabië liggen opnieuw gevoelig, nu het land erkent dat het journalist Jamal Khashoggi heeft gedood.

Lees verder

Enige nieuwe Vlaamse priester ingewijd in Mechelen

In de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen heeft kardinaal Jozef De Kesel zondag Elia Cantaert tot priester gewijd. De 28-jarige uit Nieuwerkerken bij Aalst is de enige nieuwe priester in Vlaanderen dit jaar.

Lees verder

PS en PTB delen klappen uit in rondje schaduwboksen

Er zit nog niet meteen een rood-rode coalitie aan te komen in Charleroi. En ook niet in andere steden en gemeenten waar de PS een absolute meerderheid heeft en gesprekken voert met de PTB. De verwijten vliegen over en weer.

Lees verder

Politie zet mes in premies
Het controversiële premiestelsel bij de politie wordt afgebouwd. Nieuwe politierekruten krijgen vanaf volgend jaar minder toelagen, maar meer vast loon.
Lees verder

Bonte gunt kartelpartner geen schepenmandaat

In Vilvoorde heeft SP.A-burgemeester Hans Bonte afgelopen nacht een klassieke tripartite op de been gebracht: hij ruilt N-VA dus in voor CD&V. Opvallend: voor zijn eigen kartelpartner Groen is er geen schepenmandaat voorzien, de partij beraadt zich over haar positie.

Lees verder

Eerst wat lichte neerslag, later opklaringen

Een zwakke regenzone trekt maandag van het noordwesten naar het zuidoosten van het land met veel bewolking en af en toe wat lichte neerslag.

Lees verder