Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 25 oktober 2018

Open VLD en Pro Hoeilaart besturen ook volgende legislatuur

Open VLD en Pro Hoeilaart besturen ook volgende legislatuur

Hoewel Open VLD in Hoeilaart net als in 2012 bij de jongste verkiezingen een volstrekte meerderheid haalde van 12 op 21 zetels, heeft de partij beslist om PRO Hoeilaart opnieuw op te nemen in de coalitie. Dat maakte burgemeester Tim Vandenput (Open VLD) woensdagavond bekend.

Lees verder

Britten saboteerden onderzoek hacking Belgacom

Het federaal parket wijst naar de Britse inlichtingendienst GCHQ als hoofdverdachte voor de hacking van Belgacom. Vraag is of de Belgische regering daar een diplomatiek incident voor over heeft.

Lees verder

Eliane Liekendael overleden

Eliane Liekendael is op 8 oktober op 90-jarige leeftijd overleden. Liekendael was de eerste vrouw die opklom tot de top van de Belgische magistratuur. Media-aandacht schuwde ze. 'Ik ben geen circusdier'.

Lees verder

'Groen steekt zijn nek uit'

In Oostende gaat Groen onderhandelen met Open VLD, CD&V en N-VA over een bestuursakkoord. En niet met de socialisten van Johan Vande Lanotte. Dit terwijl Groen tot een dag geleden samenwerken met N-VA niet zag zitten. Een bocht?

Lees verder

Dode vinvis aangespoeld op strand De Haan

Het dier werd gisteren al gespot voor de kust van Blankenberge. Omstreeks 2 uur 's nachts spoelde het kadaver aan op het strand van De Haan. Experts zullen een autopsie uitvoeren om de doodsoorzaak te achterhalen.

Lees verder

Verkeersellende op A12 en E40: ongevallen veroorzaken lange files

Op de A12 richting richting Brussel is de weg volledig versperd na een ongeval, richting Antwerpen is nog één rijvak vrij. De hinder is groot. Door een ongeval op de binnenring in Jette staat er ook een lange file.

Lees verder

Ecover schopt overheid geweten met 'Statiegeld Store'

Drie dagen brengt Ecover statiegeld op petflessen in de praktijk. Als statement. 'Want niet iedereen in de industrie is tegen.'

Lees verder

Ook de Liefkenshoektunnel ontsnapt niet meer aan file

Begin de jaren '90 was de Liefkenshoektunnel, ten noordwesten van Antwerpen, een betalend, maar filevrij alternatief voor de Antwerpse ring. Maar de tunnel bereikt stilaan de maximumcapaciteit, schrijft De Tijd.

Lees verder

'Groen is arrogant, arrogant, arrogant, arrogant, arrogant'

Het water tussen staatssecretaris Theo Francken (N-VA) en Groen blijft groot, ook al pleit zijn voorzitter Bart De Wever voor verzoening.

Lees verder

Dode vinvis wekt straks energie op

Op het strand van De Haan is een dode vinvis aan land gesleept. Het dier van 18 meter wordt in stukken gezaagd en verwerkt. Hoe gebeurt dat en levert dat nog iets op?

Lees verder

'Nog veel onwetendheid over veilig gebruik van stellingen'

Na de dodelijke instorting van een stelling in de Antwerpse stationsbuurt, wijst de beroepsvereniging van stellingbouwers op de risico's van het vak. 'Er kan een gevaarlijke cocktail ontstaan.'

Lees verder

Lichaam gevonden in het water in Gent

In de buurt van de Bataviabrug in Gent is donderdagvoormiddag ter hoogte van Dok Noord een lichaam gevonden in het water. De politie, de brandweer en een duikersteam zijn ter plaatse.

Lees verder

Prinses Elisabeth is jarig

Kroonprinses Elisabeth, de oudste dochter van koning Filip en koningin Mathilde, wordt vandaag 17 jaar.

Lees verder

Winkeluitbater uit Charleroi is domme overvallers te slim af
Een uitbater van een e-sigarettenwinkel uit Montignies-sur-Sambre, nabij Charleroi, is een groep overvallers te slim af geweest. Hij stuurde de zes weg uit zijn winkel door te zeggen dat ze later op de dag een mooiere buit konden binnenhalen. Iets later kwamen de mannen terug en kon de politie ze arresteren.
Lees verder

Zoveel rijker is de Vlaming dan de Brusselaar of Waal

De rijkste Belgen wonen in Vlaanderen, meer bepaald in Vlaams-Brabant. Maar de rijkste gemeente is en blijft Sint-Martens-Latem.

Lees verder

Regering kiest voor Amerikaanse F-35
De F-35 wordt de vervanger van de Belgische F-16's. Dat heeft de regering-Michel zopas bekendgemaakt op een persconferentie. 'Het geld dat we besparen door voor de Amerikanen te kiezen, kan gebruikt worden voor toekomstige Europese projecten.'
Lees verder

Het brokkenparcours van de F-35

Op papier mag de F-35 dan veelbelovend zijn, in de praktijk valt een en ander flink tegen.

Lees verder

Dit weekend kans op smeltende sneeuw in de Ardennen

Het wordt fris komend weekend. Zo fris dat er zondag in de Ardennen wat smeltende sneeuw kan vallen, meldt het KMI. Pas volgende week woensdag wordt het weer wat zachter.

Lees verder

'De enige afdruk die ze kunnen krijgen, is die van mijn middenvinger'

Binnenkort staan uw vingerafdrukken op uw identiteitskaart. Dat kan terrorisme helpen te bestrijden. Maar het verzet neemt forse proporties aan. Waarom? U heeft toch ook niets te verbergen?

Lees verder

Crevits wordt gemeenteraadsvoorzitter in Torhout

In Torhout neemt CD&V de SP.A mee in een coalitie. Voor Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) wacht een taak als gemeenteraadsvoorzitter.

Lees verder