Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 7 oktober 2018

Ook na twee legislaturen blijft Bart Dochy geliefd in Ledegem

Ook na twee legislaturen blijft Bart Dochy geliefd in Ledegem

De inwoners van Ledegem geven burgemeester Bart Dochy een acht op tien. Daarmee is hij de best scorende burgemeester in de regio. "Het is belangrijk dat je de mensen een antwoord kan geven wanneer ze iets vragen. Zelfs al is dat antwoord negatief."

Lees verder

Beste burgemeester van de Kempen:"Toch ligt er nog veel werk op de plank"

Uit de resultaten van ons burgemeestersrapport blijkt dat burgervader Lieven Janssens uit Vorselaar anno 2018 nog altijd op handen wordt gedragen. De topman van Actiev haalt met een score van 8,2 op 10 de beste beoordeling in de Kempen.

Lees verder

Kleinkinderen 'vandaliseren' verkiezingsaffiche van opa

Er mag toch ook nog eens gelachen worden. Onder dat motto liet Tinneke Deleu haar kinderen doen waar ze al héél lang zin in hadden: de verkiezingsaffiches van opa Luc wat opfleuren.

Lees verder

Burgemeester van Kinrooi is populairste: "Mensen verenigen, dat is wat telt"

Jo Brouns (CD&V) van Kinrooi heeft de hoogste score behaald op ons burgemeestersrapport. Met een mooie 7,9 is hij de populairste burgemeester van Limburg. "Ik denk dat mijn aanpak wel loont, maar er is nog altijd werk aan de winkel."

Lees verder

"Ik was de laatste, de langszetelende en...de kleinste OCMW-voorzitter"
Politiek Destelbergen-Heusden ziet er vanaf 2019 anders uit, wat het resultaat na 14 oktober ook is. Want een paar bekende Open VLD-kopstukken nemen afscheid van de lokale politiek. Liliane Lebon (75) is er één van. Ze was liefst vier opeenvolgende mandaten OCMW-voorzitter en is dus meer dan twee decennia vergroeid met het sociale en zorgleven in de gemeente. "Welzijn ging bij mij voor op het politieke spel", zegt Lebon, wiens zoon Michaël Vercruyssen de familieband verderzet op de liberale lijst.
Lees verder

Weekend start zonnig

Zaterdag is er eerst veel zon, in de loop van de dag komt er wat meer bewolking vanuit het westen. Het is ook warm voor de tijd van het jaar met maxima van 19 tot 25 graden, zegt het KMI.

Lees verder

Elk politiecommissariaat krijgt veiligheidssas aan onthaal

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) wil dat er tegen 2029 in alle politiecommissariaten een veiligheidssas geïnstalleerd wordt. Dat staat in een omzendbrief waarover Le Soir zaterdag schrijft.

Lees verder

Kraanbezetting na hele dag onderhandelen afgelopen

Een conflict tussen een Brusselse aannemer en zijn personeel is uitgemond in de bezetting van een bouwkraan in Hove. Iets voor middernacht kwamen de bouwvakkers uiteindelijk uit de kraan.

Lees verder

Opvallend: exotische flamingo overwintert in het Zwin

Er fladdert een flamingo rond in Het Zwin. Het dier, dat normaal in ondiepe meren in tropische gebieden leeft, is afkomstig van een Duitse kolonie en zal waarschijnlijk in ons land overwinteren.

Lees verder

Opgelet: politie organiseert grootschalige stiptheids- en controleactie

De politievakbonden VSOA Politie en NSPV roepen hun leden op om vrijdag 12 oktober 's ochtends een stiptheids- en controleactie te houden in heel het land.

Lees verder

VN-lidstaten keuren klimaatrapport goed: 'Zelfs opwarming met 1,5 graden is rampzalig'

De lidstaten van de Verenigde Naties hebben zaterdag het meest recente rapport van het IPCC, het Intergovernemental Panel on Climate Change, goedgekeurd. Saudi-Arabië verzette zich aanvankelijk tegen het rapport, maar stemde uiteindelijk toch in, melden verschillende deelnemers aan de vergadering. In ons land werd actiegevoerd voor een ambitieuzer klimaatbeleid.

Lees verder

MGB heeft zijn Wall of Fame
Peter Spiessens en lijstduwer Tom Wouters hebben lop een wei langs de Aarschotsesteenweg in Betekom een Wall of fame geplaatst.
Lees verder

Elf verdachten opgepakt na drugsrazzia in Geraardsbergen

In het Oost-Vlaamse Geraardsbergen zijn deze week elf personen, waaronder twee minderjarigen, opgepakt in een grootschalig drugsonderzoek.

Lees verder

Van een dansende May tot een paard op café: deze video's mocht u deze week niet missen

Kan je tegelijk werknemer en vader zijn? Kloppen Donald Trumps beweringen over de getuigenis van Christine Blasey Ford? Waar in Vlaanderen is de lucht het schoonst? En hoe gaat het WK tikkertje eraan toe? Deze prangende, en minder prangende, vragen kwamen deze week aan bod in dS Video.

Lees verder

Meerderheid vaporshops niet in orde met wetgeving

Meer dan de helft van de verkooppunten waar men elektronische sigaretten kan kopen -57 procent-, is niet in orde met de wetgeving. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Volksgezondheid die VTM NIEUWS kon inkijken.

Lees verder

Brachten militairen Afrikaanse varkenspest mee?

In het militaire kamp Lagland, nabij Aarlen (Luxemburg), zijn twee kadavers aangetroffen van everzwijnen besmet met de Afrikaanse varkenspest. Volgens RTBF bestaat de kans dat de militairen op die manier de uiterst besmettelijke ziekte hebben 'geïmporteerd'.

Lees verder

Helft personeel spoeddienst wil geen griepprik

Bijna de helft of 46 procent van de verpleegkundigen van spoedgevallendiensten in Vlaanderen laat zich niet vaccineren tegen griep. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Antwerpen waarover De Zondag bericht. 'Dat cijfer moet omhoog.'

Lees verder

Vier Franse jongeren gewond na ongeval op E17, twee van hen in levensgevaar
Vier Franse jongeren zijn in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt bij een ongeval op de E17 in Harelbeke tussen Kortrijk en Gent. Daardoor was de snelweg richting Gent een uur lang versperd rond 2 uur. Twee van de jongeren zijn in levensgevaar, meldt VRT Nieuws.
Lees verder

'Beter een ambitieuze bso'er dan een ongemotiveerde latinist'
Een aanzienlijke groep studenten die aan een lerarenopleiding beginnen, haalt de lat niet bij de start van het eerste jaar. Maar dat baart de lerarenopleiders geen grote zorgen.
Lees verder

Opleiding bedrijfsbeheer binnenkort gratis voor jongeren

Vanaf volgend schooljaar zal de opleiding bedrijfsbeheer gratis zijn voor jongeren onder de 18 jaar. Het gaat om de opleiding in de centra voor volwassenenonderwijs, meldt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits zondag.

Lees verder