Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 11 oktober 2018

Ninove: helpt N-VA Vlaams Belang aan eerste burgemeester?

Ninove: helpt N-VA Vlaams Belang aan eerste burgemeester?
'Chicago aan de Dender', zo werd Ninove vorig jaar omschreven na een vechtpartij aan het station. Zou het? Of worden de problemen er telkens weer uitvergroot door Guy D'haeseleer, het stemmenkanon van Vlaams Belang? En wordt hij de eerste extreemrechtse burgemeester van het land, of rekent hij zichzelf rijk?
Lees verder

Hoogstraten: CD&V boert nog goed in landbouwstad
Hoogstraten is meer dan aardbeien, akkers en de derde hoogste kerktoren van het land. Wie wil zien hoe een landelijke gemeente worstelt met mobiliteit en de betonstop, moet naar de meest noordelijke stad van het land.
Lees verder

Herk-de-Stad: kleine stad met grote belangen
Het zijn geen grote projecten die in het Limburgse Herk-de-Stad de tongen in beweging brengen. Bij de verkiezingen van oktober wordt vooral uitgekeken hoe het Game of Thrones er zal verlopen. Of hoe in een kleine stad ook grote belangen meespelen.
Lees verder

Geen nieuws in Nieuwpoort
De kuststad is een van de weinige waar CD&V nog groeit. Wie na de verkiezingen het bestuur zal leiden, is dus al een uitgemaakte zaak. Met of zonder coalitiepartner.
Lees verder

Gerecht krijgt een batterij topadvocaten tegenover zich

Sven Mary, Walter Van Steenbrugge, Johny Maeschalk… Dat Operatie 'Schone Handen' een belangrijk gerechtelijk onderzoek is, blijkt ook uit de namen van de advocaten die nu samenkomen in Hasselt en Tongeren.

Lees verder

33 verdachten opgepakt in een onderzoek naar mensensmokkel

De Brusselse federale politie heeft 33 verdachten opgepakt in een onderzoek naar valse documenten en mensensmokkel. Dat meldt het parket.

Lees verder

'Dit zal de Belgische scheidsrechters nog lang achtervolgen, ook in het buitenland'

Scheidsrechters weten goed genoeg wat ze wel of niet geoorloofd is, zelfs zonder duidelijke gedragsregels over diners en contacten met makelaars. 'Maar die komen er nu best snel', zegt oud-scheidsrechter Serge Gumienny.

Lees verder

Autohandelaar bevestigt dat scheidsrechter Delferière via Veljkovic extra korting kreeg

Een autohandelaar uit Aalst heeft toegegeven dat hij na tussenkomst van spelersmakelaar Dejan Veljkovic de scheidsrechter Sébastien Delferière korting heeft gegeven bij de aankoop van een wagen. De garagehouder deed die verklaring donderdag aan de regionale zender TV Oost.

Lees verder

LIVE. Parket geeft meer uitleg over Operatie 'Schone Handen'
Het Belgisch voetbal davert op zijn grondvesten. Vanmiddag geeft het federaal parket meer uitleg op een persconferentie. Hier kan u alles vanaf 15 uur live meevolgen.
Lees verder

QUIZ. Wat doen de partijkopstukken in de Dorpsstraat?
De Wetstraat ligt om de zes jaar erg dicht bij de Dorpsstraat. Wat weet u over de verkiezingsplannen van deze nationale kopstukken?
Lees verder

Waarom wifi op de trein zo moeilijk is

De Lijn stopt met gratis wifi op bus en tram, NMBS wil er niet aan beginnen op de trein. 'Wifi voorzien in een rijdend voertuig is erg complex.'

Lees verder

F-16 uitgebrand op militaire basis in Florennes

Op de militaire luchtmachtbasis in Florennes is een F-16 uitgebrand. Een militair raakte daarbij lichtgewond.

Lees verder

Toolbox moet jongeren beter voorbereiden op jeugdrechter
Pleegzorg Antwerpen wint de jaarlijkse prijs van de jeugdhulp omdat het jongeren beter willen voorbereiden op hun eerste verschijning bij de jeugdrechter.
Lees verder

LIVE. Operatie 'Schone Handen': betrokken scheidsrechters geschorst
In de Operatie 'Schone Handen' zijn in binnen- en buitenland 33 verdachten opgepakt. Club Brugge-trainer Ivan Leko werd intussen alweer vrijgelaten, zo is bevestigd aan onze redactie. De financieel directeur van KV Mechelen is aangehouden op verdenking van matchfixing. Mogi Bayat wordt donderdagavond voorgeleid bij de onderzoeksrechter.
Lees verder

Daarom bepalen media níét wie zondag de verkiezingen wint
Zijn kranten, radio en televisie de échte kingmakers? Chef Jan-Frederik Abbeloos praat erover met hoofdredacteur Karel Verhoeven, in het dagelijkse verkiezingsgesprek op Studio Standaard.
Lees verder

Leko vrijgepleit van matchfixing, wel verdacht van witwassen

Ivan Leko, de trainer van Club Brugge, is donderdagmiddag terug vrijgelaten. De onderzoeksrechter heeft hem niet in verdenking gesteld wegens matchfixing of corruptie, wel voor witwassen. Dat bevestigt zijn advocaat Walter Van Steenbrugge.

Lees verder

Scoutsleider vrijgesproken van brandmerken kinderen: 'Stomme fout'

Een jeugdleider van een Nederlandse scoutsgroep is vrijgesproken zware mishandeling van drie kinderen tijdens een kamp in België.

Lees verder

Opgelet: politie houdt stiptheidsacties tijdens ochtendspits

De politie voert vrijdagochtend tussen zes en half negen stiptheidsacties over het hele land.

Lees verder

Overpoort moet overdag gezellig worden

Gent heeft een studie laten uitvoeren naar hoe de Overpoort kan heraangelegd worden. Die moet overdag een gezellige sfeer krijgen.

Lees verder

Facebook verwijdert anonieme verkiezingspagina's

De anonieme fansites voor Bart De Wever en tegen 'schijnheilig paterke' Wouter Van Besien zijn door Facebook zelf van de sociale netwerksite gehaald.

Lees verder