Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 1 oktober 2018

NIEUWS MUSEA BRUGGE / oktober '18

View this email in your browser
                  OKTOBER 2018
GOED NIEUWS! We zijn bijzonder opgetogen dat de in de museale beleidsplan uitgeschreven ambities rond de reorganisatie, de implementering van onze digitale strategie, en de realisatie van onze infrastructuurprojecten, door de Vlaamse overheid worden gehonoreerd. De jaarlijkse subsidiëring voor Musea Brugge stijgt met 61 % naar 1.333.000 euro.
Lees meer
Het 'Fin de Siècle' is een presentatie in het Groeningemuseum met kunstwerken uit de jaren 1880 - 1914. Naast werk van bekende kunstenaars als Rops, Ensor, Khnopff en Claus, zijn ook minder grote namen uit binnen- en buitenland te zien. Verder worden ook enkele recente aanwinsten voor het eerst aan het publiek getoond. Tot 4 november
Lees meer
Dit jaar is het zestig jaar geleden dat de vriendenvereniging van de Stedelijke Musea opgericht werd. Ondertussen is het één van de populairste museale vriendenkringen in Vlaanderen. Musea Brugge blikt nu samen met hun "Vrienden" terug op een reeks indrukwekkende aanwinsten, die dankzij hen werden aangeworven. De presentatie 'Schatten van Vrienden. 60 jaar aanwinsten' kun je nog tot 27 januari in het Arentshuis bewonderen.
Lees meer
Musea Brugge organiseert nog tal van tijdelijke evenementen zoals een Zwarte Kat-sessie over begrafenisrituelen in Brugge op 18 oktober (Volkskundemuseum) en de lezing 'Lodewijk van Gruuthuse en zijn sociaal milieu: tussen adel en stad in de vijftiende eeuw' door Prof. Dr. Frederick Buylaert, eveneens op 18 oktober (Vriendenzaal Groeningemuseum).
Lees meer
2DE MUSEUMNOCTURNE KOMT ERAAN!
Sinds september organiseren we elke derde donderdag van de maand een MUSEUMAVOND. Je wordt telkens op een andere locatie verrast met een gevarieerd programma en dit allemaal na de gewone openings-of werkuren. Een leuke manier om onze museumlocaties te (her)ontdekken! De eerste in het Volkskundemuseum was alvast een schot in de roos. Op 18 oktober is het Sint-Janshospitaal aan de beurt met pure sfeer en muziek rond het thema pelgrims en Santiago de Compostela.

Lees meer
NIEUW! MuseumPASSmusées
Voortaan kan al wie in België gedomicilieerd is voor slechts 50 euro een pas kopen die hem of haar toegang verleent tot meer dan 120 musea in het land. Ook Musea Brugge neemt deel met alle locaties: je kunt hem aan elke kassa kopen, behalve in de St-Janshuismolen en het Brugse Vrije.
Lees meer
MUSEA BRUGGE is de overkoepelende organisatie van de 14 stedelijke museumlocaties met een heel gevarieerd permanent én tijdelijk aanbod. De (deel)collecties en presentaties sluiten aan bij de historische site waar ze worden getoond. Dertien van de veertien locaties zijn
bovendien beschermd als monument. Jaarlijks bezoeken ca. 850.000 binnen-en buitenlandse gasten één of meer musea.
MEER INFO
Share
Tweet
Forward