Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 oktober 2018

Nieuwe stookolieketel: goed voor het milieu én je portemonnee

Nieuwe stookolieketel: goed voor het milieu én je portemonnee
Meer comfort, minder CO2-uitstoot en een lagere energiefactuur: wie zijn oude mazoutketel vervangt, profiteert vanaf de eerste dag. Is uw huidige ketel ouder dan 20 jaar, dan is uw winst zonder meer immens. En dan zwijgen we nog over de praktische voordelen.
Lees verder

Zon en mazout: de perfecte combo!
Een energie-efficiënte condensatieketel op stookolie blijkt zuiver economisch bekeken de beste optie als uw oude mazoutketel aan vervanging toe is, volgens een onafhankelijke studie van onderzoeksbureau Ph. Deplasse & Associés. Gezinnen die ook hun ecologische voetafdruk willen beperken, combineren hun cv-ketel het best met een zonneboiler voor warm water. "Zo bespaart u nog eens tot 300 liter stookolie per jaar", klinkt het bij Informazout.
Lees verder

Uw oude stookolieketel vervangen? Probeer deze bespaarsimulator en bereken uw financiële en ecologische besparing
Gemiddeld bespaart een gezin 30 procent door de oude cv-ketel op mazout te vervangen door een nieuwe, condenserende stookolieketel. Maar elke situatie is anders en dus kan ook de terugverdientijd van uw investering afwijken. Daarom ontwikkelde Informazout, het expertisecentrum voor woningverwarming op stookolie, een handige bespaarsimulator. Zo ontdekt u in enkele muisklikken wat uw besparing op financieel en ecologisch vlak is bij de vervanging van een oude ketel door een nieuwe hoogrendementsketel.
Lees verder