Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 24 oktober 2018

Lokeren-trainer Peter Maes in verdenking gesteld, maar vrij onder voorwaarden

Lokeren-trainer Peter Maes in verdenking gesteld, maar vrij onder voorwaarden

De Lokeren-trainer Peter Maes is in het onderzoek naar fraude in het voetbal in verdenking gesteld voor witwaspraktijken en criminele organisatie. Hij is vrijgelaten onder voorwaarden.

Lees verder

Verraad in de dorpsstraat: de broosheid van een voorakkoord

Als de macht wenkt, blijken afspraken en voorakkoorden vaak niet meer dan een vodje papier. 'Primaire gevoelens als wraak en verraad kosten mij de sjerp', zegt Jos Stassen, binnenkort burgemeester af in Kruibeke.

Lees verder

Van drugshandel verdachte Nederlandse ex-televisiepresentator opgepakt

Frank Masmeijer, de Nederlandse televisiefiguur die in ons land verdacht wordt van drugssmokkel via de Antwerpse haven, is gearresteerd in een hotel in Breda. Dat meldt NU.nl en wordt bevestigd door de Nederlandse politie. Masmeijers hoger beroep start volgende maand in Antwerpen.

Lees verder

500 ton valse medicijnen in beslag genomen tijdens internationale politieacties

Bij verschillende operaties tussen 9 en 16 oktober zijn in totaal 500 ton valse medicijnen in beslag genomen. Meer dan 850 mensen werden gearresteerd, meldt Interpol, die de acties coördineerde. In België werden er inspecties uitgevoerd op de luchthavens van Zaventem en Bierset.

Lees verder

Waar liep het verkeerd voor Würst?

In 2015 werd de Würst-keten van Jeroen Meus met grote trom gelanceerd, vandaag is de keten – met vestigingen in Leuven, Gent en Antwerpen – failliet. Bekend in heel Vlaanderen, en toch geen succes: wat liep er verkeerd? 'Zelfs een BV moet dagelijks in zijn zaak staan.'

Lees verder

Onderzoeksrechter Schone Handen weigert stap opzij te zetten
Onderzoeksrechter Joris Raskin zal zich niet onthouden in het dossier Schone Handen naar witwassen en matchfixing in de Belgische Jupiler Pro League. Dat heeft het parket in Hasselt laten weten. Hans Rieder, advocaat van scheidsrechter Bart Vertenten, had een verzoek tot wraking tegen Raskin ingediend.
Lees verder

Dieren in Zoo van Antwerpen krijgen bijzondere Halloweenverrassingen
De dieren in de Zoo van Antwerpen hebben dinsdag een bijzondere verrassing gekregen. De verzorgers gaven hen een uitgesneden pompoen vol lekkers. De leeuwen, apen en pinguïns genoten er met volle teugen van.
Lees verder

Infrabel maakt zich klaar voor de winter: speciale treinen moeten sporen berijdbaar houden

Spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel zet sinds dit jaar een tweede, speciale reinigingstrein in die een mengeling van gel en zandkorrels op de sporen spuit, om zo meer grip te krijgen. 'Om de invloed van het weer in de herfst en winter op de stiptheid van het treinverkeer te beperken', zegt Infrabel.

Lees verder

Parlement krijgt woensdag inzage in dossier vervanging F-16's

Op vraag van premier Charles Michel (MR) krijgt het parlement morgen inzage in het dossier over de verschillende militaire aankopen die de regering plant, zoals de opvolger van de F-16's. Michel wil daarmee 'totale transparantie' bieden aan het parlement, klinkt het in regeringskringen.

Lees verder

Bonte gebruikt opnieuw de 'truc met de handtekeningen'

Voor de tweede keer op rij lijkt Hans Bonte (SP.A) de Vilvoordse sjerp zeker te stellen via 'de truc met de voordrachtsakte'. Verkozenen die twee handtekeningen zetten, kunnen immers geen schepenmandaat uitoefenen. Gevolg: een putsch kan leiden tot gebroken carrières.

Lees verder

Bonte nodigt Groen weer uit aan tafel

SP.A Vilvoorde is geschrokken van de politieke impasse die ontstaan is nadat burgemeester Bonte de groenen een schepenpost ontzegde. De partij steekt weer de hand uit naar Groen en spreekt van een 'accident de parcours' - (nog) niet van een schepenpost. De ex-kartelpartner beraadt zich.

Lees verder

Ecolo kiest voor oppositie in Molenbeek

In Molenbeek heeft EcoloSamen beslist om de onderhandelingen over een nieuw bestuur niet voort te zetten. 'Molenbeek heeft op 14 oktober een duidelijk signaal gegeven door PS en PVDA een meerderheid te geven', stellen de groenen dinsdagavond. PS en PVDA hebben samen 24 van de 45 zetels. EcoloSamen heeft er slechts 3.

Lees verder

Coalitiegesprekken met CD&V springen af in Mechelen, stadslijst bestuurt alleen

De coalitiegesprekken tussen Vld-Groen-m+ en CD&V in Mechelen zijn dinsdag afgesprongen. De komende zes jaar gaat de stadslijst alleen besturen. Dat is bevestigd aan Gazet Van Antwerpen.

Lees verder

Kippenboomstammetjes Carrefour teruggeroepen wegens salmonella

Het bedrijf 'Pluimveeslachterij Lammens' roept in samenspraak met het Federaal Voedselagentschap boomstammetjes op basis van kippengehakt terug. Dat gebeurt nadat de aanwezigheid van salmonella werd vastgesteld, staat dinsdagavond in een persbericht.

Lees verder

Het wordt de F-35, maar hou het stil

Met de eindstreep voor de F-16-vervanging in zicht speelt de regering-Michel een gevaarlijk spel. Als de experts van Defensie vandaag te transparant communiceren, dreigt de aankoopprocedure te ontsporen.

Lees verder

'Politiegeweld tegen migranten is buitensporig'

Een groot deel van de migranten die in ons land op doorreis zijn naar Engeland, wordt geconfronteerd met 'buitensporig fysiek en psychologisch geweld' door de politie. Dat concludeert de ngo Dokters van de Wereld in een nieuw rapport dat getuigenissen over politiegeweld heeft verzameld.

Lees verder

De wolken halen vandaag de bovenhand

Het is woensdag vaak zwaarbewolkt tot betrokken met kans op af en toe wat lichte regen of motregen, zeker in de noordoostelijke helft van het land. Na de middag zijn er enkele schuchtere opklaringen mogelijk in het noordwesten.

Lees verder

Vrouw achter beruchte parachutemoord mocht (even) gevangenis verlaten: 'Noodzakelijke stap'

Els Clottemans (33), in 2010 tot dertig jaar cel veroordeeld in de beruchte 'parachutemoord', heeft haar eerste stappen buiten de gevangenis mogen zetten. Dat bevestigen meerdere bronnen. Ten vroegste eind 2019 kan ze definitief vrijkomen. En dat zonder enig schuldbesef.

Lees verder

KAART. Zoveel mensen hebben niet gestemd in uw gemeente

Het aantal mensen dat niet gestemd heeft tijdens de voorbije gemeenteraadsverkiezingen was vooral in Franstalig België heel groot. Maar hoe zat het in uw gemeente?

Lees verder

SP.A: 'Dit is een schertsvertoning'

Straks komt de commissie Defensie/Buitenlandse Zaken bijeen voor een hoorzitting rond de aankoop van de F-35. SP.A noemt die snel bijeengeroepen vergadering een 'schertsvertoning' als in een 'bananenrepubliek'.

Lees verder