Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 oktober 2018

LETTERLIJK. Het persbericht van het federaal parket over de financiële fraude in het voetbal

LETTERLIJK. Het persbericht van het federaal parket over de financiële fraude in het voetbal
Het persbericht dat het federaal parket verspreidde over het onderzoek naar financiële fraude en witwassen in het voetbalmilieu.
Lees verder

'Ziekenhuizen stevenen als de Titanic op een ijsberg af'

Vier op de tien algemene ziekenhuizen (privé en publiek) in ons land zijn verlieslatend. Dat blijkt uit een studie van Belfius bij alle 92 ziekenhuizen.

Lees verder

Waarom uw baas niet per se blij is als u te voet gaat werken
'De toekomst is aan de wandelaar,' kopt De Standaard vandaag. Zich te voet verplaatsen in de stad is volgens experts namelijk de meest wenselijke vorm van verplaatsen. Maar klopt dat wel? Cartoonist Kamagurka is niet helemaal overtuigd.
Lees verder

Eerste vluchthuis voor holebi's en transgenders geopend: 'Jammer dat aparte hulp nog nodig is'

Jongeren die thuis niet meer welkom zijn vanwege hun seksuele geaardheid of genderidentiteit kunnen voortaan aankloppen bij een vluchthuis in Brussel. Dat is een primeur voor België. 'Toch blijft ook sensibilisering nodig', reageert Marcia Poelman, voorzitter van het Roze Huis in Antwerpen.

Lees verder

Vlaamse regering moet binnen het jaar luchtkwaliteitsplan opstellen (anders volgt dwangsom)

De Vlaamse regering moet van de rechtbank binnen het jaar een luchtkwaliteitsplan opstellen, nadat Greenpeace minister Schauvliege in gebreke had gesteld.

Lees verder

Ook twee journalisten verhoord

In het grote fraudeonderzoek in het Belgische voetbal worden ook zeker twee journalisten verhoord.

Lees verder

Luikse burgemeester speelt (even) zetel kwijt

Het is niet allemaal fun and games tijdens een kiescampagne. Op een buurtoverleg met een actiecomité in het Luikse Angleur kreeg de Luikse burgemeester Willy Demeyer (PS) dinsdagavond stevige tegenwind.

Lees verder

U ligt beter wakker van het geluid van auto's dan van dat van windturbines

De Wereldgezondheidsorganisatie adviseert een strengere geluidsnorm voor windmolens dan voor autoverkeer. Toch ligt u beter van dat laatste wakker.

Lees verder

Ondernemers mengen zich in Antwerpse campagne

Met opmerkelijke advertenties geven Antwerpse ondernemers het beleid van burgemeester Bart De Wever (N-VA) een steuntje in de rug.

Lees verder

Vijftien personen opgepakt bij grootscheepse politieactie in Peterboswijk

Bij een grootscheepse politieactie in de Anderlechtse Peterboswijk zijn dinsdag en woensdag 15 personen opgepakt.

Lees verder

'Jongeren willen niet zomaar kiesvee zijn'
Alexandra Smarandescu, voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad, praat met chef politiek Jan-Frederik Abbeloos. 'Geef jongeren verkiesbare plaatsen. Zeg niet alleen: kom op onze lijst staan.'
Lees verder

Gent doet vredesvoorstel aan NMBS voor 'geamputeerd station'

De NMBS bespaart op de renovatie van Gent-Sint-Pieters, na de drie Brusselse hoofdstations het drukste station van het land. Het Gentse stadsbestuur stelt nu voor de renovatie in fasen aan te besteden.

Lees verder

Man overleden na ongeval met vluchtmisdrijf, twee verdachten opgepakt

Na de aanrijding van een bejaard koppel, dinsdagmiddag in de Ruzettelaan in Blankenberge, is een 78-jarige man overleden. De chauffeur pleegde vluchtmisdrijf. Twee verdachten werden aangehouden.

Lees verder

Tachtig verwaarloosde dieren in beslag genomen bij 'recidive dierenbeulen'

Op een boerderij in het Vlaams-Brabantse Pepingen zijn zeventig schapen, zes kalkoenen en twee ganzen in beslag genomen wegens dierenverwaarlozing. De veehouders werden al meermaals veroordeeld omdat ze hun dieren onvoldoende hadden verzorgd. Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) reageert furieus op de 'recidive dierenbeulen'.

Lees verder

Parket: 'Alle opgepakte personen als verdachte verhoord'

De personen die verhoord werden in het grootschalige fraudeonderzoek binnen het Belgisch voetbal, werden allemaal als verdachte, en niet als getuige, verhoord. Dat bevestigt het federaal parket.

Lees verder

LIVESTREAM. Antwerpse kopstukken gaan in debat in de Roma
Vanavond om 20.30 uur gaan de lijsttrekkers van de zeven grote Antwerpse partijen met elkaar in debat in De Roma. Dat debat wordt georganiseerd door ATV en de Gazet van Antwerpen. Het is een van hun laatste debatten voor de Antwerpse kiezer zondag het laatste woord heeft. U kan het debat live volgen op onze website.
Lees verder

'Definitieve doodsteek' voor Uplace

De Vlaamse Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de stedenbouwkundige vergunning voor de bouw van het shoppingcomplex Uplace in Machelen vernietigd. Dat melden de organisaties Greenpeace, Bond Beter Leefmilieu en Bral dinsdag. Ze spreken van de 'definitieve doodsteek' voor het project.

Lees verder

Advocaat Van Steenbrugge: 'Leko zal snel weer thuis zijn'
Advocaat Walter Van Steenbrugge toonde zich woensdagavond positief over de afloop van de operatie Schone Handen voor Ivan Leko, de trainer van Club Brugge die opgepakt werd bij operatie Schone Handen: 'Hij zal snel weer thuis zijn.'
Lees verder

België levert Chinese 'spion' uit aan VS

België heeft een medewerker van het Chinese ministerie van Staatsveiligheid uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

Lees verder

Studenten kunnen pakje friet krijgen als ze niet wildplassen in Gent

In Gent krijgen studenten woensdagavond feestelijk een pakje friet, wanneer ze niet wildplassen.

Lees verder