Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 oktober 2018

Let op: de USB-stick niet formatteren!!!

Let op: de USB-stick niet formatteren!!!

Het Vlaams Agentschap Binnenlands Bestuur waarschuwde expliciet voor het wissen van de stemresultaten bij het elektronisch stemmen.

Lees verder

Dit waren de meest opvallende momenten in zeer bits Kamerdebat
In de Kamer verdedigt premier Charles Michel vandaag zijn State of the Union. Al sinds vanmorgen 10 uur wordt er intens gedebatteerd in het parlement. Wij zetten enkele opvallende momenten op een rijtje.
Lees verder

Vier ministers van Leefmilieu, maar niemand aanwezig op cruciaal klimaatoverleg

Liefst vier ministers van Leefmilieu telt ons land, en toch is geen van hen vandaag aanwezig op een cruciaal klimaatoverleg in Luxemburg. Het toont nogmaals aan hoe gefragmenteerd en kafkaiaans het Belgische klimaatbeleid wordt gevoerd.

Lees verder

N-VA Leuven wil de komende zes jaar 240 km nieuwe voetpaden aanleggen

N-VA Leuven wil dat het stadsbestuur de komende zes jaar 4,7 miljoen euro per jaar uittrekt voor de heraanleg van voetpaden.

Lees verder

Interims en vooral reservisten moeten leger even redden

Defensie is de eerste gesprekken met de werkgeversorganisaties gestart om meer reservisten langer in het leger te kunnen inzetten. Dat is nodig om de magere personeelsjaren bij Defensie op te vangen.

Lees verder

Stad Brussel verstuurt duplicaten van oproepingsbrieven

Ten laatste donderdagochtend zullen 2.000 Brusselaars een duplicaat van hun oproepingsbrief in de bus krijgen. Dat laat stadssecretaris Luc Symoens dinsdag weten.

Lees verder

Kleuter kritiek na val in vijver kasteel van Gaasbeek

Een vierjarig jongetje is dinsdagmiddag in kritieke toestand naar het UZ van Brussel gebracht nadat hij tijdens een schooluitstap in de vijver rond het kasteel van Gaasbeek (Lennik) was gevallen.

Lees verder

De mammoet van Hoboken keert even terug naar huis

Voor het eerst in meer dan honderdvijftig jaar keert de mammoet terug naar zijn vindplaats in de Antwerpse deelgemeente. Vanaf midden volgend jaar wordt het skelet er tijdelijk tentoongesteld in Cultuurcentrum Gravenhof, na meer dan een eeuw van omzwervingen.

Lees verder

Vlamingen geven bijna 9.000 flitslocaties door aan politie

Vlaanderen heeft massaal gevolg gegeven aan de oproep van de federale politie en van Vias om zelf locaties door te geven waar de politie snelheidscontroles zou moeten houden tijdens de tiende flitsmarathon. 'De meeste meldingen komen van mensen die klagen over overdreven snelheid in de bebouwde kom, een derde vraagt extra controles in een zone 30', zegt Stef Willems van Vias.

Lees verder

'Il faut vous lancer'

Telkens ik op deze blog iets post over Nederlands(taligen) in Brussel, stijgen de leescijfers. Nochtans gaan de verkiezingen meer over mobiliteit of over veiligheid, maar in de 'Week van het Nederlands' permitteer ik het mij graag nog één keer een taalkwestie.

Lees verder

Vier jaar oude kleuter in levensgevaar na val in vijver kasteel Gaasbeek

Een jongetje van vier jaar oud is dinsdagmiddag in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht nadat hij in de vijver van het kasteel van Gaasbeek was gevallen. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd door de brandweer en de lokale politie Pajottenland (Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen).

Lees verder

'Di Rupo is back'
De affaires rond Samusocial en Publifin zorgden vorig jaar voor een politieke aardverschuiving in Franstalig België. Mogen we zondag naschokken verwachten? Als die er komen, zullen ze ook voelbaar zijn bij de federale verkiezingen in mei volgend jaar. En dus moeten we ook in Vlaanderen wakker liggen van wat er zondag ten zuiden van de taalgrens gebeurt. Wallonië-watcher Peter De Lobel praat daarover met Béatrice Delvaux, senior writer bij de Franstalige krant Le Soir en columniste voor deze krant.
Lees verder

Iraanse diplomaat aan België overgeleverd na verijdelde aanslag Frankrijk

De Iraanse diplomaat die ervan verdacht wordt dat hij betrokken was bij de verijdelde aanslag op een bijeenkomst van de Iraanse oppositiepartij MEK, is dinsdag aan België overgeleverd. Dat meldt het federaal parket.

Lees verder

Gevangeniswezen verhuist 45-tal gedetineerden uit Sint-Gillis na kritiek op overbevolking

Het directoraat-generaal Penitentiaire Inrichtingen gaat de komende drie dagen 45 gedetineerden vanuit Sint-Gillis overplaatsen naar andere inrichtingen. Op die manier moet de overbevolking in de inrichting worden aangepakt. Dat deelt het Gevangeniswezen mee.

Lees verder

Lijk in uitgebrande wagen op Eilandje was van Franse drugsbaron

Het lichaam dat vorige week in een uitgebrand voertuig werd gevonden in de Antwerpse haven, was dat van een Franse drugsbaron. De man werd voor hij werd doodgeschoten zwaar mishandeld.

Lees verder

Gratis met de trein naar het stembureau, ook kortingen voor auto

Wie zondag met de trein naar het stembureau gaat, mensen die bijvoorbeeld pas verhuisd zijn en nog in hun oude woonplaats moeten gaan stemmen of kotstudenten, kunnen dat gratis met de trein doen. Maar ook wie met de wagen gaat, kan in bepaalde gevallen een deel van de reiskosten terugvorderen.

Lees verder

Stad wil dertien huurders van sociale woningen vervolgen voor fraude

De stad Antwerpen wil in totaal dertien huurders van sociale woningen vervolgen omdat ze fraude hebben gepleegd. Vorige week werd een Turks gezin uit haar sociale woning gezet omdat het in Turkije over een eigen woning beschikt. Het gezin moet ook nog eens 48.000 euro aan huurkorting terugbetalen.

Lees verder

Aarschotse burgemeester zal bij herverkiezing sjerp na drie jaar doorgeven

De Aarschotse burgemeester André Peeters (CD&V) zal, indien hij na 14 oktober in die functie bevestigd wordt, dat mandaat slechts drie jaar uitoefenen en daarna de burgemeesterssjerp doorgeven aan huidig schepen Matthias Paglialunga. Dat heeft hij dinsdagavond gezegd tijdens een debat op ROBtv. Gwendolyn Rutten (Open VLD) stelde dat indien zij burgemeester wordt 'ze zich voor 100 procent zal inzetten voor de stad'.

Lees verder

WHO noemt geluid windmolens potentieel gezondheidsrisico

Windturbines kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken als mensen erdoor worden blootgesteld aan buitensporige geluidsniveaus. Dat staat voor het eerst in richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Lees verder

Ouders vragen nu al bevalling in te leiden
Een kind krijgen op 31 december 2018 of op 1 januari 2019: door de hervorming van de kinderbijslag scheelt dat een flinke slok op een borrel.
Lees verder