Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 oktober 2018

Laat ouderen zelf hun stem uitbrengen / Studentenjob bij Zorgnet-Icuro / ...

Niet goed leesbaar? Klik hier om de online versie van deze nieuwsbrief te bekijken.

Ouderen zoveel mogelijk zelf hun stem laten uitbrengen, dat is democratie

Op 14 oktober 2018 trekken we naar de stembus voor de lokale verkiezingen. Laat ouderen zoveel mogelijk zelf hun eigen stem uitbrengen. Dat is democratie. Margot Cloet reageerde vanochtend in De Ochtend op Radio 1 en in de kranten over het ronselen van volmachten door politici en hun familieleden.


 Lees meer… 
 

De Specialist publiceert resultaten bevraging artsen over netwerken

Het parlement zal zich deze herfst buigen over het wetsontwerp op de locoregionale ziekenhuisnetwerken. Daarmee zal eindelijk een wettelijk kader gecreëerd worden voor het netwerkverhaal dat op het terrein al enkele jaren geleden startte. Hoe kijken de artsen en kaderleden tegen de netwerken aan? 


 Lees meer… 
 

14 straffe madammen over GGZ in magazine inMotion

Deze week verscheen het septembernummer van inMotion, het magazine van Dag van de Zorg. Het tijdschrift staat boordevol boeiende cases, getuigenissen en interviews. Veertien straffe madammen, waaronder Margot Cloet, schijnen hun licht op de geestelijke gezondheidszorg. 


 Lees meer… 
 

Vlaams Patiëntenplatform publiceert resultaten bevraging gegevensdeling ziekenhuizen

Patiënten zijn vragende partij om hun gezondheidsgegevens online te kunnen inkijken. De ziekenhuizen deden daarvoor in de afgelopen jaren grote inspanningen. Bij 7 op de 10 algemene ziekenhuizen en 6 op de 10 psychiatrische ziekenhuizen kunnen patiënten online hun dossier raadplegen. 


 Lees meer… 
 

Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheidszorg

Op 1 oktober is de tiendaagse in het kader van de Werelddag Geestelijke Gezondheid gestart. De Vlaamse Vereniging Geestelijke Gezondheid lanceerde een onderzoek rond sociale verbondenheid. Daarnaast worden er heel wat workshops, lezingen en uitstappen over heel Vlaanderen georganiseerd.  


 Lees meer… 
 

Extra middelen voor de ondersteuning van personen met jongdementie

De nieuwe maatregelen moeten ervoor zorgen dat de opname in een gespecialiseerd woonzorgcentrum voor deze groep betaalbaar blijft. Dat zal gebeuren via enerzijds bijkomend personeel en werkingsmiddelen voor woonzorgcentra die gespecialiseerd zijn in de zorg voor personen met jongdementie, anderzijds via een financiële korting op de factuur van het woonzorgcentrum.


 Lees meer… 
 

Studentenjob bij Zorgnet-Icuro

Zorgnet-Icuro zoekt 2 gemotiveerde studenten die in de loop van het academiejaar deeltijds kunnen meewerken aan de actualisatie van de inhoudelijke database die het PREZO Woonzorg kwaliteitssysteem voor de woonzorgcentra ondersteunt.  


 Lees meer… 
 

Werelddovendag en Internationale Dag van Gebarentalen

Naar aanleiding van Werelddovendag en de Internationale Dag van Gebarentalen werkte UNIA, het Interfederaal Gelijkekansencentrum, een infoblad voor medewerkers van ziekenhuizen uit, met tips voor communicatie met slechthorenden en doven.  


 Lees meer… 

 
 

Op de agenda

Poco Loco, vzw Domos en vzw Ipso presenteren debat over stigmatisering door de hulpverlening in de GGZ (Gent, 05/10)
Zorgzaam Samenleven - WZC Annuntiaten Heverlee (Heverlee, 11/10)
Studiedag door Zorggroep Alexianen Tienen: Herstelbenadering in de ouderenzorg (Leuven, 19/10)
 Wanneer ons moreel kompas faalt: over ethiek in zorg en welzijn (Gent, 23/10)
 Boekvoorstelling: "Te mooi om (niet) waar te zijn" (Gent, 23/10)
color-facebook-48.png
color-twitter-48.png
color-linkedin-48.png
color-youtube-48.png
color-instagram-48.png

Zorgnet-Icuro groepeert en vertegenwoordigt zorgorganisaties uit de social profit in Vlaanderen, meer bepaald de algemene ziekenhuizen, residentiƫle en ambulante initiatieven uit de geestelijke gezondheidszorg en voorzieningen uit de ouderenzorg.


Copyright © 2018 Zorgnet-Icuro.
Alle rechten voorbehouden.


www.zorgneticuro.be

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Uitschrijven.