Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 31 oktober 2018

Kruibeke ziet problematiek transmigranten nog verergeren: “Waarom laten we hen niet naar Engeland gaan?”

Kruibeke ziet problematiek transmigranten nog verergeren: "Waarom laten we hen niet naar Engeland gaan?"
De korpschef van de politiezone Kruibeke-Temse trekt in De Standaard opnieuw aan de alarmbel. Hij ziet de problematiek met de transmigranten nog altijd toenemen. "Ze zijn met meer en radelozer", klinkt het in de krant. De komst van het administratief centrum in Steenokkerzeel noemt de korpschef "windowdressing".
Lees verder

KMI verwacht veel regen morgen en waarschuwt voor code geel
Het KMI waarschuwt met code geel voor veel regen over ons land morgen. In het zuiden van het land kan er ook tijdelijk sneeuw vallen. Regio's die gevoelig zijn aan wateroverlast kunnen daar morgen wel eens last van hebben.
Lees verder

Groepsvordering tegen Facebook: Test Aankoop eist 200 euro per bedrogen gebruiker
Voor de Brusselse rechtbank van koophandel is vandaag de groepsvordering ingeleid die consumentenorganisatie Test Aankoop heeft ingesteld tegen Facebook, naar aanleiding van het Cambrigde Analytica-schandaal.
Lees verder

"We moeten allemaal wat vaker de clown uithangen"
Op vrijdag 21 september overleed Pierre Janssens (78): echtgenoot van Christa, vader van Philippe. Pierre was een optimist: zelfs in modderige stadsbouwwerven zag hij potentiële schoonheid. Drie weken voor zijn dood noteerden we zijn boodschap voor de toekomstige generaties: "Alles is mooi. Zelfs wat lelijk is." 
Lees verder

De Wever over slechte luchtkwaliteit in Antwerpen: "We kunnen niet toveren"
Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) erkent dat zijn stad slecht scoort op het vlak van vervuiling. Nochtans is Antwerpen op de goede weg, reageert hij bij de VRT. "Maar je kan niet toveren."
Lees verder

Zone 30 te vaak genegeerd: 540 boetes per dag
In de eerste helft van dit jaar heeft de politie 97.000 boetes uitgeschreven voor mensen die te snel reden in een zone 30. Veiligheidsinstituut Vias pleit voor nog meer controles, maar vooral voor betere aanpassingen van het straatbeeld in dergelijke zones.
Lees verder

Unicef: nationale rijkdom is geen garantie voor onderwijsgelijkheid
Leven in een rijk land biedt geen garantie voor gelijke toegang tot kwaliteitsonderwijs. Kinderen in minder welvarende landen presteren vaak beter op school, ondanks minder nationale middelen. Dat blijkt uit de Report Card 15 van het Unicef-onderzoekscentrum Innocenti.
Lees verder

Vakbonden en directie vannacht uiteen zonder akkoord, overleg wordt vandaag voorgezet
De vakbonden en de directie van Aviapartner zijn afgelopen nacht laat uiteengegaan, maar nog altijd zonder akkoord. Dat melden de bonden. Om 11 uur vindt er een solidariteitsactie plaats van de vakbonden en nadien wordt er opnieuw rond de onderhandelingstafel gezeten.
Lees verder

Federaal parket is formeel: "Bonkoffsky is niet de reus van de Bende van Nijvel"
Vanavond brengt het opsporingsprogramma Faroek bij VTM een volledige uitzending gewijd aan de Bende van Nijvel. Daarin doet het federaal parket een oproep naar getuigen. Daarnaast roept het mensen op die op de hoogte waren of meegewerkt hebben aan de misdaden van de Bende, om zich te melden. Door de nieuwe wet op de spijtoptanten kunnen die laatste rekenen op strafvermindering. Het parket bevestigt nu ook officieel dat Christaan Bonkoffsky, de politieman uit Aalst, niet de Reus van de Bende is.
Lees verder

Belg werkt gemiddeld 63% van 38 urenweek : hoe ouder, hoe minder uren effectief gepresteerd
De Belgische werknemer werkt gemiddeld 24 uur en 3 minuten van de gangbare 38 urenweek, ofwel 63 procent van de maximale arbeidstijd. Dat blijkt uit berekeningen hr-dienstverlener Acerta, die de arbeidscontracten van onbepaalde duur van 40.000 werknemers onder de loep nam.
Lees verder

Tarief: 2.400 euro per uur. Test-Aankoop waarschuwt voor malafide spoedherstellers
Na een avondje uitgaan in het holst van de nacht een slotenmaker moeten bellen omdat je je sleutels verloor? "Dat is 400 euro, alstublieft." Test-Aankoop trekt aan de alarmbel en waarschuwt voor malafide spoedherstellers.
Lees verder

We leggen vaker vast wie ons mag helpen in nood
Steeds meer Belgen ondertekenen een volmacht waarbij één of meerdere personen worden aangeduid om hun financiële zaken te regelen als zij daar niet meer toe in staat zijn. De notarissen registreerden in de eerste zes maanden van dit jaar ruim 17.634 nieuwe zorgvolmachten, een derde meer dan een jaar geleden.
Lees verder

Opnieuw 28 transmigranten opgepakt in Kruibeke
De lokale en federale politie hebben afgelopen nacht bij een geplande controleactie tegen mensensmokkel opnieuw 28 transmigranten opgepakt in het Oost-Vlaamse Kruibeke. Gisteren trok de plaatselijke korpschef nog aan de alarmbel.
Lees verder

Nu al doden door koude in Brussel: twee dakloze vrouwen overleden
In Brussel zijn op twee dagen tijd twee dakloze vrouwen omgekomen door de koude. In Schaarbeek werd gisterenochtend een 41-jarige dakloze vrouw dood teruggevonden. Een tweede lichaam werd vanochtend aangetroffen in het centrum van de hoofdstad.
Lees verder

Leuvense agenten organiseren steakbenefiet voor veroordeelde collega's
Enkele Leuvense politieagenten organiseren komend weekend een benefiet om de boete voor hun veroordeelde collega's te betalen. Die twee collega's zijn veroordeeld omdat ze een 16-jarige jongen zwaar toetakelden tijdens een verhoor. Leuvens burgemeester Louis Tobback (sp.a) kan de actie niet "appreciëren".
Lees verder

Daklozenorganisaties vragen structurele oplossingen: "Er sterven het hele jaar door mensen op straat"
De eerste koudeprik eist zijn tol. In twee dagen tijd stierven twee dakloze vrouwen in de Brusselse straten. De daklozenorganisaties treuren, maar schrikken niet. "Er sterven het hele jaar door mensen op straat, niet enkel in de winter."
Lees verder

Hoe de Brugse wintermarkt plots nationaal nieuws werd
Is het nu kerst- of wintermarkt? Niemand in Brugge die er van wakker lag. Tot de kwestie begin deze week plots de inzet werd van het zoveelste identiteitsdebat. Een reconstructie.
Lees verder

David Van de Steen over Bende-onderzoek: "Het manipuleren gebeurt nù, tegen 100 per uur"
Een jaar geleden was hij het 100 procent wel, nu 100 procent niet. Het federaal parket schrapt Christiaan Bonkoffsky als 'reus' van de Bende van Nijvel. Tot woede van zijn familie en overlevende David Van de Steen: "Er wordt tegen honderd per uur gemanipuleerd."
Lees verder

Apple Pay komt naar België
Apple Pay, de mobiele betaaldienst van de Amerikaanse technologiereus, wordt binnenkort gelanceerd in België. De primeur is voor klanten van grootbank BNP Paribas Fortis, zo meldt De Tijd.
Lees verder

Belgische staat gedagvaard om kleinkinderen over te brengen uit Turkije
Er is een kort geding gestart tegen de Belgische overheid om de kleinkinderen van een Syrië-ganger die vastzit in Turkije, te laten overkomen. In principe voldoen die kinderen aan de vereisten voor overbrenging, op een DNA-test van de moeder na. "We vragen een dwangsom per dag per kind."
Lees verder