Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 31 oktober 2018

Koude eist eerste slachtoffers: twee dakloze vrouwen overleden in Brussel

Koude eist eerste slachtoffers: twee dakloze vrouwen overleden in Brussel

In Schaarbeek is maandagochtend het levenloze lichaam van een 41-jarige dakloze vrouw aangetroffen. Een andere vrouw kwam ook om het leven door de lage temperatuur.

Lees verder

Vijf jaar cel voor jarenlang misbruik van drie stiefdochter

De 45-jarige Gentenaar M.Ö. krijgt in beroep vijf jaar cel voor de verkrachting van drie minderjarige dochters van zijn vriendin. Dat is twee jaar minder dan in eerste aanleg. Hij kreeg bij de dochters acht kinderen.

Lees verder

Eerste sneeuw is gevallen in België

Na een lange periode met zomerse temperaturen heeft het weer zich definitief gekeerd. Dinsdagochtend is de eerste sneeuw in ons land gevallen. Het begon in de Ardennen en Wallonië, maar inmiddels sneeuwt het ook in Vlaanderen. In een groot deel van België zal het echter vooral regenen.

Lees verder

Familie Bonkoffsky vraagt tekst en uitleg van federaal parket: 'Hebben zij misschien een andere Reus?'

De familie van Christiaan Bonkoffsky reageert ontgoocheld op de mededeling van het federaal parket dat de ex-rijkswachter niet de Reus van de Bende van Nijvel was. Dat meldt advocaat Geert Lenssens.

Lees verder

Tips voor chauffeurs, fietsers en voetgangers in gevaarlijkste verkeersperiode van het jaar

De herfst in nu echt in het land en dat hebben de hulpdiensten maar ook de pechverhelpers geweten. Op een normale dag krijgt VAB 900 oproepen, vandaag waren dat er meer dan 1.000. 'Dertig procent meer dan op een normale ochtend', zegt Joni Junes.

Lees verder

De laatste loodjes van de regering-Michel

In de laatste maanden van de federale regering vallen er geen grote beslissingen meer te verwachten. Maar vooral Koen Geens (CD&V) heeft nog een karrenvracht werk op de plank.

Lees verder

Wie maakt er vrijdag de brug?

Misschien hebt u vrijdag zelf vrijaf, maar verder zal u er weinig van merken dat het een brugdag is tussen Allerheiligen en het weekend. De banken en postkantoren zijn gewoon open, en bij het openbaar vervoer wordt het aanbod slechts licht aangepast.

Lees verder

België is het beste land voor atheïsten

België is het beste land om als atheïst of vrijdenker te wonen. Ons land staat samen met Nederland en Taiwan op een gedeelde eerste plaats in het Freedom of Thought-rapport van de internationale koepel van humanisten (IHEU).

Lees verder

Bouwvakkers stoten op massagraf in Duitsland

Bouwvakkers hebben in het Duitse Mainz op een massagraf uit de 19de eeuw ontdekt. Het gaat waarschijnlijk om de stoffelijke resten van meer dan duizend mensen die omkwamen tijdens de Slag bij Leipzig.

Lees verder

Ook in Luik praat PS niet meer met PTB

De onderhandelingen tussen de PS en de PTB voor een nieuw bestuur in Luik, zijn afgesprongen. Eerder gebeurde iets gelijkaardigs in Charleroi en Molenbeek.

Lees verder

'Operatie Schone Handen': topman KV Mechelen vrij onder voorwaarden

In het dossier rond matchfixing en fraude in het Belgisch voetbal is Olivier Somers, mede-eigenaar van KV Mechelen, vrijgelaten onder voorwaarden. Dat heeft de Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) beslist.

Lees verder

Holebifoon heet voortaan Lumi

De Holebifoon was toe aan een nieuwe naam, want het doelpubliek is veel ruimer dan enkel holebi's.

Lees verder

Het verhaal van de vos en de beer
Het verhaal van hoe Reinaert de Vos met zijn gemene streken Bruun de Beer in de val deed lopen, kent u. Bijna 800 jaar later zag fotograaf Jimmy Kets hetzelfde tafereel onder een doek uit het dierdicht, met Mathias De Clercq en Mieke Van Hecke in de hoofdrol.
Lees verder

Brugse wintermarkt gaat op zoek naar nieuwe naam
Het Brugs Handelscentrum overweegt om op zoek te gaan naar een nieuwe naam voor wintermarkt. De organisatie achter het evenement maakte dat bekend nadat ophef was ontstaan over de naamsverandering van de voormalige kerstmarkt.
Lees verder

Jean-Marc Nollet wordt co-voorzitter van Ecolo

De leden van Ecolo mogen zich op 9 november uitspreken over Jean-Marc Nollet als nieuwe co-voorzitter.

Lees verder

Vakbonden Bpost staken van 7 tot 12 november
De vakbonden bij Bpost gaan vanaf 7 november staken. Dat meldt het gemeenschappelijk vakbondsfront dinsdagavond. De staking zou al zeker tot 12 november duren, telkens in een andere afdeling.
Lees verder

Vakbonden en directie Aviapartner werken vannacht naar akkoord toe

Na zes dagen van staking lijkt er dan toch een akkoord in de maak tussen de vakbonden en directie van Aviapartner. Sinds dinsdagnamiddag verlopen de gesprekken eindelijk constructief en beide partijen willen het akkoord liefst vannacht nog doen landen.

Lees verder

Franse arts wou zijn patiënten in ons land euthanasie verlenen
Een Franse arts wilde op regelmatige basis met terminaal zieke patiënten naar België komen, om ze euthanasie te verlenen. Juridisch kan het, maar het Comité voor Bio-Ethiek heeft er veel vragen bij.
Lees verder

Meer studenten zijn aan de fles

Het alcoholmisbruik onder studenten is in vijf jaar sterk toegenomen. 'We moeten ingrijpen of ook de groep verslaafde studenten zal stijgen.'

Lees verder

Bagageafhandelaars aan het woord: 'Ik ben 33 jaar en mijn rug is stuk'
Niet alleen gebrek aan personeel, ook de bedrijfscultuur bij Aviapartner zit werknemers hoog. Zij ­getuigen anoniem, uit vrees hun job te verliezen.
Lees verder