Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 oktober 2018

Jurgen Vanlerberghe trekt met 449 voorstellen naar verkiezingen

Jurgen Vanlerberghe trekt met 449 voorstellen naar verkiezingen

Uittredend schepen Jurgen Vanlerberghe is opnieuw de lijsttrekker van de progressieve beweging Samen en houdt een reeks huiskamerdebatten.

Lees verder

Brandend voertuig met lijk aangetroffen in Antwerpse haven

Aan de Sloepenweg in Antwerpen, in de haven, is woensdagnacht een brandend voertuig aangetroffen met een lijk in, zo bevestigt een woordvoerder van de Antwerpse politie.

Lees verder

Vlaming houdt niet krampachtig vast aan bedrijfswagen
Een grote meerderheid van de Vlamingen staat ervoor open om het systeem van bedrijfswagens af te bouwen. Ook bij de bezitters ervan staat de deur op een kier.
Lees verder

Kandidate verzwikt enkel tijdens campagne tegen… slechte voetpaden

CD&V-kandidate Veerle Vanmol verzwikte haar enkele tijdens het flyeren. Een van haar aandachtspunten: de strijd voor betere voetpaden.

Lees verder

Eigenaar jeugdverblijf heeft nog eitje te pellen met buur en schrijft open brief: "Denk na voor jullie op deze man stemmen"

Een open brief waarin de eigenaars van Jeugdverblijf Oud Klooster een buurtbewoner viseren heeft de jarenlange juridische vete tussen de twee in alle hevigheid doen oplaaien. "Met die man valt niet te praten", verdedigt de buurtbewoner Louis Ide zich.

Lees verder

Vier De Muyncks op drie verschillende lijsten: "Op familiefeesten babbelen we niet over politiek, er zijn interessantere dingen"

Van een kleurrijke familie gesproken: de De Muyncks - Walter, Johan, Wouter en Judith - staan op 14 oktober met z'n vieren op drie verschillende lijsten. "Maar voor de rest komen we goed overeen."

Lees verder

CD&V gaat voor autoluw en fietsvriendelijk Asse

Het huidige ringtracé snel verwezenlijken, meer inzetten op alternatieve vervoersmiddelen, een app voor de Assenaar en investeringen voor jeugd, senioren en verenigingen zonder de belastingen te verhogen: een kort overzicht van het CD&V-programma.

Lees verder

Groenen voeren actie voor betere lucht met ludieke quiz

Lees verder

Partijen klagen over slechte bedeling drukwerk

Het verzenden van verkiezingsdrukwerk blijkt niet altijd even vlot te verlopen. Zeker voor Vlaams Belang liep de verdeling al een paar keer in het honderd. Ook bij Sp.aGroenXL in Ternat zijn er klachten.

Lees verder

Rivaliserende politieke koppels vechten het uit in de lucht

Radio 2 West-Vlaanderen liet gisteren vijf rivaliserende politieke koppels het tegen elkaar opnemen op de kabelbaan Cordoba in het Heuvellandse Westouter, onder meer bekend van tv-programma's als Eigen Kweek en Taboe.

Lees verder

In 2012 werd hij nog te jong bevonden maar deze keer wil slager schepenambt wel opeisen

"Als de situatie van zes jaar geleden zich opnieuw voordoet, durf ik het schepenambt wel opeisen", poneert slager, jurist en N-VA-gemeenteraadslid Matthias De Ridder. In 2012 moest hij nog plaatsruimen voor Caroline Verdoodt wegens "te jong".

Lees verder

Vandalen maken krassen op autoSP.A-kandidaat

De auto van Annie Nono Efoli, kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van SP.A, werd aangepakt door vandalen. Het is geen alleenstaand incident. "Ik roep op om de politieke strijd netjes te houden", reageert voorzitter Freddy Verkruyssen.

Lees verder

N-VA: "Een drempelverlagend Sociaal Huis dat proactief hulp biedt aan de burger"
Verkiezingsprogramma's, folders, sites: u bent ook een beetje de weg kwijtgeraakt? Uw gemeentesite van Het Nieuwsblad-De Gentenaar trok naar de lijsttrekkers en vroeg hen om een top-3. Waaraan zal uw partij in de volgende legislatuur prioriteit geven? Geen vage beloftes, maar drie concrete zaken waaraan vanaf januari 2019 zal gewerkt worden, als de kiezer daarvoor een mandaat geeft. Klare taal, op minder dan twee weken van de verkiezingen: N-VA bijt de spits af met lijsttrekker Wim Raman.
Lees verder

Rusthuizen behoeden zich voor politici in rusthuizen

Politici die op rusthuisbezoek gaan met een kleine attentie, om dan met zo veel mogelijk volmachten weer buiten te stappen: volgens Zorgnet-Icuro blijft het een courante praktijk.

Lees verder

Geen treinen tussen Leuven en Luik na kabeldiefstal

Door een kabeldiefstal ter hoogte van Hannuit, in de provincie Luik, is het treinverkeer donderdagochtend in beide richtingen onderbroken op de hogesnelheidslijn tussen Leuven en Luik. Dat meldt spoornetbeheeder Infrabel.

Lees verder

Gemeentelijk rampenplan van kracht na chemisch lek Tessenderlo

Door een groot lek van een chemisch product bij Vynova in Tessenderlo is het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. Dat is de standaardprocedure voor incidenten met mogelijk gevaarlijke producten.

Lees verder

De zomer keert nog even terug: zonnig weer met 23 graden op komst

Na een bewolkte start donderdag nemen de opklaringen in de loop van de dag toe vanuit het zuiden. De maxima gaan van 15 graden op de Ardense hoogten tot 19 graden in Vlaanderen. Er staat weinig wind. Dat meldt het KMI.

Lees verder

Eén op de drie gevangenen gebruikt drugs
Vooral jonge Belgen en wie een definitieve straf uitzit, is in de cel vatbaar voor drugs. De zorg en begeleiding moeten beter, beseft minister De Block.
Lees verder

Vervoort: 'Ik zal nooit met de N-VA besturen'

'Ik zal nooit met de N-VA besturen.' Dat heeft Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) donderdag gezegd op Matin Première (RTBF). Een coalitie met de MR sluit hij niet uit.

Lees verder

Wemmelse Darya Safai vraagt aandacht voor vrouwen- en mensenrechten met boek over haar levensverhaal

N-VA-kandidate voor de provincielijst Darya Safai uit Wemmel heeft zopas een boek geschreven met als titel 'Plots mocht ik niet meer lachen - hoe de islam vrouwen onderdrukt'. Het is een boek dat gaat over haar levensverhaal, strijd en visie.

Lees verder