Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 27 oktober 2018

Is het einde van de zeven vette jaren in zicht?

Is het einde van de zeven vette jaren in zicht?
Beurskoersen zijn niet te voorspellen. Maar stijgende en dalende beurskoersen kunnen wel een voorteken zijn van een economische omslag. Nu de koersen de laatste weken spectaculair dalen, zou dat kunnen duiden op de einde van zeven vette jaren.
Lees verder

Digitalisering in de financiële sector: 17 procent minder jobs op 20 jaar tijd
Is het vandaag nog wel slim om voor een financiële job te kiezen? Als je naar de cijfers kijkt zou je denken van niet. Meer dan één bank zet zijn medewerkers tegenwoordig met duizenden tegelijk bij het huisvuil. Accountant worden dan maar? Oké, maar je houdt er best rekening mee dat je takenpakket weldra in ruime mate geautomatiseerd wordt. En toch biedt de financiële sector volgens gezaghebbende stemmen nog altijd mooie perspectieven op een boeiende en lucratieve carrière.
Lees verder

's Werelds superrijken beleven wonderjaar: nog nooit groeide hun vermogen zo hard als in 2017
Voor de superrijken gaat 2017 de boeken in als het beste jaar uit de geschiedenis. Surfend op de golven van een beurshausse zagen 's werelds 2.158 miljardairs hun vermogen vorig jaar groeien met 1,2 biljoen euro tot 7,7 biljoen euro – even veel als het bbp van India, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland bij elkaar. Dit blijkt uit het rapport Billionaires 2018 van de Zwitserse zakenbank UBS.
Lees verder

Begrafenissen zijn fors duurder dan vroeger
We geven vandaag ruim 5.000 euro uit aan een begrafenis, zo blijkt uit onderzoek van Test Aankoop. In 2008 was dat nog zo'n 4.000 euro, in 1986 maar 1.900 euro en in 1979 slechts 1.250 euro. Over een periode van 40 jaar komt dit met de inflatie inbegrepen neer op een ruime verdrievoudiging. 
Lees verder

AB InBev kampt met een kater na monsterverlies van 14 miljard euro
Het aandeel van AB InBev is bijna gehalveerd in vergelijking met zijn hoogste niveau van eind 2015. Toen noteerde AB InBev het recordniveau van 123,25 euro. Sindsdien kreeg het aandeel verschillende klappen, met als dieptepunt die van donderdag. Ruim 10 procent ging eraf, waardoor het aandeel nog maar 64,85 euro waard was. Liefst 14 miljard euro aan beurswaarde ging zo in rook op. Beleggers maken zich zorgen om meerdere redenen.
Lees verder

Belgische bedrijven betalen facturen traagst sinds 2013 en dat kan een slecht teken zijn
Steeds meer Belgische bedrijven betalen hun leveranciers te laat. Het handelsinformatiekantoor Graydon spreekt van een "dramatische verslechtering" van de stiptheid in het derde kwartaal. Dat wijst erop dat meer bedrijven in cashproblemen zitten, wat een voorteken kan zijn van een economische vertraging, schrijft De Tijd vandaag.
Lees verder