Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 8 oktober 2018

In Heist-op-den Berg is de strijd om de sjerp er één tussen vier cafébazen

In Heist-op-den Berg is de strijd om de sjerp er één tussen vier cafébazen
In Heist-op-den-Berg zal er volgende week zondag drank genoeg zijn om de verkiezingsnederlaag te verdrinken, of te klinken op het succes. Want maar liefst vier Heistse lijsttrekkers zijn gepokt en gemazeld achter de toog. 'Wij weten wat er leeft bij de mensen.'
Lees verder

Volg live ons dagelijkse verkiezingsgesprek. En stel uw vragen!
Om 12 uur vanmiddag begint De StadsWacht. Een dagelijks verkiezingsgesprek van Chef Politiek Jan-Frederik Abbeloos met een gast. Vandaag is dat Noël Slangen.
Lees verder

Deurwaarder zet werkgever en personeel uit hun bedrijf

Weverij Van Maele heeft vanochtend een deurwaarder over de vloer gekregen. Samen met de politie werden alle werknemers en de bedrijfsleider uit de gebouwen ontzet. Het terrein werd een tijd geleden verkocht aan een projectontwikkelaar, en die wil nu starten met de bouw van verkavelingen op het terrein.

Lees verder

Doodrijder Merel De Prins wordt onder elektronisch toezicht geplaatst

Muhammed Aytekin, de man die in oktober 2015 de 12-jarige Merel De Prins doodreed in Vilvoorde, wordt onder elektronisch toezicht geplaatst. Dat heeft de Brusselse strafuitvoeringsrechtbank maandag beslist.

Lees verder

Ex-medewerker salamibedrijf vrijgesproken van stelen geheime samenstelling worst

Een ex-medewerker van een salamiproducent is maandag door de correctionele rechtbank van Kortrijk vrijgesproken van het stelen van bedrijfsgegevens. Volgens de rechtbank is het niet bewezen dat de man na zijn ontslag bedrijfsgegevens verzamelde.

Lees verder

Kwart gemeenten zet minder in op sociale woningen

In een op vier gemeentes zijn er minder sociale woningen dan in 2005 en in een op de drie gemeentes is er amper sociale huisvesting bijgekomen. Dat blijkt uit een nieuw armoederapport. Het armoedegemiddelde voor heel Vlaanderen ligt op 13,7 procent.

Lees verder

LIVE. Premier Michel houdt zijn State of the Union
Naar jaarlijkse gewoonte stelt premier Charles Michel (MR) zijn plannen voor het komende jaar voor in de Kamer. Vanaf 14.15 uur kan u hier zijn State of the Union live mee volgen.
Lees verder

Geen molens voor Delvoye: Raad van State vernietigt milieuvergunningen

De Raad van State heeft de milieuvergunningen nietig verklaard voor drie windmolens langs de E40 in het Oost-Vlaamse Melle en Wetteren, in de omgeving van het als monument beschermde kasteel De Bueren van kunstenaar Wim Delvoye.

Lees verder

Regering wil meer factchecking en heeft er geld voor over

De regering gaat een fonds steunen dat projecten rond factchecking aanmoedigt. Want, zegt premier Michel: 'Factchecking is essentieel in een samenleving die gebaseerd is op waarden en vrijheden.'

Lees verder

Gent krijgt klein strookje van stilste wegdek ter wereld

In Gent heeft het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw (OCW) een proefvak laten aanleggen van 44 meter poro-elastisch wegdek. Zo kan de geluidsoverlast van het wegverkeer verminderd worden.

Lees verder

'Het regent te weinig om de warme zomer te compenseren'

De nazomer blijft voorlopig duren: deze week stijgen de temperaturen opnieuw tot 24 graden. Dat betekent ook weinig regen. In ons land blijft code oranje van kracht. 'De situatie is niet acuut, maar alle waarden zijn lager dan ze moeten zijn.'

Lees verder

Sint-Pieters-Woluwe nodigt iedereen uit voor de 'Blootstelling'

'Wolumag', het informatieblad van de Brusselse gemeente Sint-Pieters-Woluwe, nodigt de inwoners deze maand uit op een 'blootstelling'. Vlaamse schepen Helmut De Vos denkt dat het om een doelbewust taalblunder gaat.

Lees verder

Europa 'zeer kwetsbaar' voor mazelen
De Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwt voor de gevolgen van een mazelenepidemie. Het aantal besmettingen is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar, terwijl 2017 al een record was voor dit decennium.
Lees verder

Zware hinder op E19 door ongeval in Craeybeckxtunnel

Op de E19 Brussel-Antwerpen is maandag omstreeks 15.30 uur een kleine kettingbotsing gebeurd in de Craeybeckxtunnel. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Er staat al ruim een uur vertraging

Lees verder

Als de premier het gras voor zijn eigen voeten wegmaait

Wie de Wetstraat een beetje volgt kon de State of the Union van Michel bijna dromen. Geen woord over Arco en een 'factcheckingfonds' sprongen nog het meest in het oog.

Lees verder

Onderzoek naar Open VLD-lijsttrekker Lode Vereeck voor mogelijk grensoverschrijdend gedrag

Het parket van Limburg heeft een onderzoek geopend naar Open-VLD-lijsttrekker Lode Vereeck, na een aangifte. Hij zou mogelijk grensoverschrijdend gedrag gesteld hebben tegenover studentes. Dat meldt VRT NWS.

Lees verder

Politie rolt vermeende bende mensensmokkelaars op

De Federale Gerechtelijke Politie van Brussel heeft een vermeende bende Soedanese mensensmokkelaars opgerold. Dat meldt het parket.

Lees verder

Antwerpse N-VA wil nu ook de wandelende kiezer verleiden

Omdat heel wat voetgangers zich volgens de Antwerpse N-VA al eens vergeten voelen ten opzichte van andere weggebruikers, heeft de partij maandag een plan voorgesteld om van Antwerpen meer een 'wandelstad' te maken.

Lees verder

'Politici denken ten onrechte dat kiezers zitten te wachten op een boksmatch.'
Is deze campagne nu echt zo smerig als vaak beweerd wordt? Gaat de hele heisa rond de sociale woningen het kartel sp.a-Groen in Gent stemmen kosten? Baten de hippe campagnevideo's die sociale media dezer dagen overspoelen? Of vinden vooral de tantes van kandidaten die leuk? En durven partijen wel genoeg hun eigen agenda's te zetten? Chef politiek Jan-Frederik Abbeloos zoekt het uit in een eerste verkiezingsgesprek met gewezen communicatie-adviseur Noël Slangen, veteraan van vele politieke oorlogen. 'Als je een standpunt hebt waar 7 op de 10 mensen tegen zijn, kun je nog altijd 30 procent halen. En hoeveel partijen halen dat vandaag?'
Lees verder

Kiezers die niet opdagen, riskeren boete tot 80 euro

Kiezers die zondag zonder geldige reden verstek laten gaan voor de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen, riskeren een geldboete die kan oplopen tot 80 euro. Bij herhaling loopt die boete op.

Lees verder