Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 oktober 2018

In 2012 werd hij nog te jong bevonden maar deze keer wil slager schepenambt in Aalst opeisen

In 2012 werd hij nog te jong bevonden maar deze keer wil slager schepenambt in Aalst opeisen
"Als de situatie van zes jaar geleden zich opnieuw voordoet, durf ik het schepenambt wel opeisen", poneert slager, jurist en N-VA-gemeenteraadslid Matthias De Ridder. In 2012 moest hij nog plaatsruimen voor Caroline Verdoodt wegens "te jong".
Lees verder

Groenen Schaarbeek voeren actie voor betere lucht met ludieke quiz
De Brusselse groenen voeren deze week actie in alle gemeenten voor een betere luchtkwaliteit, naar aanleiding van de verontrustende resultaten van de luchtkwaliteitsmetingen die ze samen met Brusselaars uitvoerden.
Lees verder

Vandalen maken krassen op auto SP.A-kandidaat Ronse
De auto van Annie Nono Efoli, kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van SP.A, werd aangepakt door vandalen. Het is geen alleenstaand incident. 'Ik roep op om de politieke strijd netjes te houden', reageert voorzitter Freddy Verkruyssen.
Lees verder

Wie zijn de kandidaten op 14 oktober?
Langs de straatkant, in de brievenbus of aan de voordeur. Meer dan 35.000 kandidaten over heel Vlaanderen hebben de voorbije tijd hun naam in het geheugen van hun kiespubliek proberen te beitelen. Maar weet u wie er allemaal op de kieslijsten in uw gemeente staat? Bekijk het in dit overzicht.
Lees verder

Wallonië verplicht vergunning om dier te houden

Het Waals Parlement heeft woensdagavond het licht op groen gezet voor een nieuwe wet op dierenwelzijn. Daarin is onder meer bepaald dat men over een vergunning moet beschikken om een dier te houden. De tekst, aangedragen door bevoegd minister Carlo Di Antonio, telt 109 artikels. Hij werd bijna unaniem goedgekeurd, met 67 stemmen voor en twee onthoudingen.

Lees verder

Alle asieldieren van Vlaanderen straks op één online databank

Wie een kat of hond wil adopteren, staat soms voor een lange zoektocht langs dierenasielen. Die tocht moet een stuk korter worden dankzij adopteereendier.be, een nieuwe website die alle asieldieren van Vlaanderen samenbrengt.

Lees verder

'Moordenaar van ergste soort' krijgt geen asiel in België

De asielaanvraag van Bernard Ntuyahaga, de Rwandese majoor veroordeeld voor de gruwelijke moorden op tien Belgische para's, is verworpen door het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen (CGVS).

Lees verder

Gents SP.A-fractieleidster woont in sociale woning

Een gemeenteraadslid van de Gentse SP.A huurt al jaren een sociale huurwoning in de wijk Malem. Kan niet, vindt Siegfried Bracke (N-VA). 'Dat mag. Er is niets mis mee', klinkt het bij SP.A. 'Ze betaalt immers een marktconforme huurprijs.'

Lees verder

Hé ket, kom eens uit uw kot!

In al mijn naïviteit dacht ik dat de grote VUB-aula vol zou zitten voor het Brusseldebat van Knack en Radio 1. De magere opkomst is tekenend voor Brussel, waar politieke apathie meer dan elders om de hoek loert. Onder meer Change.Brussels rekent nochtans op proteststemmen… alvast in de VUB kreeg lijsttrekster Ans Persoons sympathie.

Lees verder

Politie heeft handen vol in Leuven: dronken studenten maken het te bont

Nu het nieuwe academiejaar van start is gegaan, hebben de studenten de stad Leuven opnieuw veroverd. Dat brengt niet alleen feestvreugde, maar ook veel hinder met zich mee. In de nacht van woensdag op donderdag moest de politie dan ook erg veel ingrijpen.

Lees verder

WoninGent in twee weken van prijsbeest naar risee

WoninGent zit in de hoek waar de klappen vallen, na de verhuur van afgekeurde sociale woningen. Toch kreeg de organisatie twee weken geleden de prijs voor 'Inspirerend Sociaal Wonen'. 'De discussie is nooit zwart-wit. Zelfs met een grote zak geld zijn de problemen niet in een vingerknip opgelost.'

Lees verder

Molenbeekse socialist stapt tijdelijk uit PS wegens verhuren onbewoonbare woning

Nasir Khan Liaqat, 38ste op de PS/sp.a-lijst in Sint-Jans-Molenbeek, heeft donderdag bekendgemaakt tijdelijk uit de PS te stappen. Hij werd woensdagavond door de deontologische commissie van de partij gehoord over het verhuren van een woning die sinds 2000 vier maal onbewoonbaar werd verklaard.

Lees verder

Meer dan 250 selfie-doden in 6 jaar tijd

Tussen oktober 2011 en november 2017 overleden zeker 259 mensen terwijl ze op zoek gingen naar de perfecte selfie. Dat blijkt uit een onderzoek van het All India Institute of Medical Sciences. Onderzoekers willen dat het maken van zo'n zelfportretten op bepaalde plaatsen verboden wordt.

Lees verder

Regering probeert vervanging F-16's over verkiezingen te tillen
De federale regering wil de beslissing over de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen over de gemeenteraadsverkiezingen tillen. Op de regeringskern is vanochtend beslist dat ze daarom aan de Verenigde Staten zal vragen hoe lang hun offerte voor de F-35 geldig is.
Lees verder

N-VA probeert Grijze Wolven bij andere partijen te 'ontmaskeren'

Met een video op sociale media probeert de N-VA aan te tonen dat kandidaten van CD&V, Open VLD, Groen en SP.A dwepen met de Turkse extreemrechtse groepering Grijze Wolven.

Lees verder

Kamer haalt abortus uit de strafwet

De plenaire Kamer heeft donderdag het wetsvoorstel van de meerderheidspartijen goedgekeurd dat abortus uit de strafwet haalt. Dat gebeurde meerderheid en cdH tegen oppositie, met hier en daar enkele onthoudingen. Daardoor zal vrijwillige zwangerschapsonderbreking niet langer als misdrijf worden beschouwd, behalve als die buiten het wettelijk kader wordt uitgevoerd.

Lees verder

Bijna helft Brusselse daklozen zegt al aangevallen of geslagen te zijn

45 procent van de Brusselse daklozen zegt al aangevallen of geslagen te zijn. Dat blijkt donderdag uit de eerste resultaten van een onderzoek van vrijwilligersorganisatie 400 Daken.

Lees verder

MR-minister heeft grote bezwaren bij Antwerps OCMW-onderzoek naar inkomsten van steuntrekkers

Het Antwerpse OCMW trok dit jaar 150.000 euro uit om het Nederlandse bedrijf Soza Xpert onder de arm te nemen. Dat moet nagaan of steuntrekkers buitenlandse inkomsten hebben, waardoor ze het recht op een uitkering zouden kunnen verliezen.

Lees verder

Ook België doelwit van Russische hackers
De Russische groep cyberspionnen die in Den Haag tegen de lamp liepen, wordt ook in verband gebracht met een inbraak bij Buitenlandse Zaken.
Lees verder

'SP.A maakt hetzelfde mee als N-VA. Ze worden aangevallen op wat de kern van hun programma is'
Het Gentse stadsbestuur leek op rozen te zitten, maar maandag barstte een bom. In het één-programma 'Iedereen Kiest' zagen we hoe verschillende sociale woningen in Gent die onbewoonbaar verklaard zijn toch verhuurd worden. Dat is pijnlijk voor een stadsbestuur met SP.A en Groen die van armoede en sociale zaken een paar van hun speerpunten maken. Waarom dat zo moeilijk is, hoort u van Wim Winckelmans.
Lees verder