Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 11 oktober 2018

Hellhole wil hipstertown worden

Hellhole wil hipstertown worden

'Tegenwoordig zetten jonge Molenbekenaren "1080 Brussel" op hun sollicitatiebrieven', vertelt parlementslid Khadija Zamouri (Open VLD). Nochtans probeert de Brusselse gemeente met de slechtste reputatie in het post-Moureaux-tijdperk te verrijzen uit de as. Zeg niet 'opkuisen', maar 'opknappen'.

Lees verder

Genkse burgemeester Wim Dries past voor schepenambt onder Zuhal Demir

Burgemeester van Genk Wim Dries (CD&V) wil geen schepen worden onder een eventueel burgemeesterschap van Zuhal Demir (N-VA). 'Ik ben kandidaat-burgemeester. Ik ga geen schepen onder burgemeester Demir worden', zei Dries woensdagavond tijdens het verkiezingsdebat van TV Limburg en Het Belang van Limburg.

Lees verder

Genkse burgemeester Wim Dries wil geen schepen worden onder Zuhal Demir: "Dan zet ik liever stap opzij"

Burgemeester van Genk Wim Dries (CD&V) wil geen schepen worden onder een eventueel burgemeesterschap van Zuhal Demir (N-VA). "Ik ben kandidaat-burgemeester. Ik ga geen schepen onder burgemeester Demir worden", zei Dries woensdagavond tijdens het verkiezingsdebat van TV Limburg en Het Belang van Limburg.

Lees verder

OCMW-voorzitter steekt blanco volmacht bij verkiezingsfolder: "Ongehoord en onfatsoenlijk"

Voorzitter Kenny Viskens (N-VA) van het OCMW van Arendonk ligt onder vuur omdat hij bij alle bewoners van het OCMW-rusthuis een persoonlijke verkiezingsfolder in de brievenbus heeft gestoken, vergezeld van een blanco volmachtformulier.

Lees verder

Gezondheidsproblemen, stress en onverwacht hondsitten en dus trekt partij zich op drie dagen voor de verkiezingen terug

Op drie dagen voor de verkiezingen trekt René Wijffels de stekker uit de lijst De Oostendenaar. Hij roept zijn kiezers op om te stemmen voor Bart Tommelein (Open VLD).

Lees verder

"Hallucineer niet, stem op Wiet"; N-VA-kandidate (67) met opmerkelijke voornaam verwerkt die dan maar in haar slogan

Wie de auto van Wiet Bernaert (67) uit Zomergem recent zag passeren, kon er moeilijk naast kijken. De kandidate voor N-VA Lievegem koos voor een wel heel opmerkelijke slogan: "Negatieve reacties kreeg ik nog niet en mijn auto werd nog niet beschadigd."

Lees verder

Twee keer een Lombaert M. op plek 6 bij verkiezingen

Lombaert M. op 6. Het is de slogan waarmee Marco Lombaert (40) en zijn dochter Michelle (18) samen naar de kiezer trekken.

Lees verder

Carina is er als "echte rooie" niet gerust in: "Ik hoop echt dat ik na zondag nog buiten kan komen"

SP.A scoort nationaal slecht in de peilingen en lijkt in Sint-Niklaas nog enigszins stand te houden. Alleen moet de partij het deze keer doen zonder voormalig kartelpartner Groen. Trouwe SP.A-militante Carina Trienpont wacht het resultaat bang af.

Lees verder

Gevlucht uit Iran, nu op lijst N-VA: "Het kruisje om mijn nek draag ik altijd"

Op plaats 12 op de lijst van N-VA staat Rossana Khoshaba (49). Om haar nek draagt ze altijd een kruisje: uit overtuiging als Assyrisch christen, maar ook als een schild tegen vooroordelen.

Lees verder

Mitra De Kempeneer neemt het met Activ' op tegen gevestigde waarden: "We zijn de enige lijst met Nederlandstaligen"

De Linkebeekse ondernemer Mitra De Kempeneer dingt nu zondag met zijn tweetalige lijst Activ' mee naar de gunst van de kiezer. "Ik wil tonen dat de twee taalgemeenschappen samen iets moois kunnen realiseren."

Lees verder

Nog maar 18 en toch staat Camille al op tweede plaats voor verkiezingen: "Maar ik ben nog te onervaren om schepen te worden"

Voor het eerst naar het kieshokje mogen en helemaal bovenaan een lijst op jezelf kunnen stemmen: het is niet veel 18-jarigen gegeven, maar wel Camille Mortier. De naam van de Zwevezeelse vind je zondag al op plaats twee van de Wingense CD&V-lijst.

Lees verder

Herentals: het broodzakkenoorlogje
Wekenlang lag de N-VA in Herentals onder vuur omdat haar twee kopstukken, Kamerlid Yoleen Van Camp en horeca-ondernemer Pascal Van Nueten, aan de Herentalse bakkers gratis broodzakken met hun hoofden erop hadden bezorgd en hen geld hadden gegeven om hun brood in die zakken te verpakken. Het leidde tot een heus broodzakkenoorlogje met zware aanvallen van de politieke concurrentie, maar ook van binnen de eigen partij: sommige kandidaten verlieten de N-VA en vormden de lijst Herentals Anders.
Lees verder

Lokeren kan weer verkiezingsfeesten
De bakermat van de Lokerse feesten, Sporting Lokeren en Lokerse paardenworsten: deze stad aan de Durme heeft veel streekproducten om trots op te zijn. Je zou er spontaan de gemeentepolitiek van vergeten.
Lees verder

Alweer verpulveren we weerrecords
Ook vandaag, morgen en zaterdag gaan we over de twintig graden in ons land. Zo gaan we naar 128 lentedagen dit jaar. Normaal komen we aan 88,5 dagen van 20 graden of meer.
Lees verder

Prachtige zaterdag in het verschiet

Donderdag is het bewolkt maar warm, en ook vrijdag zijn er nog wat wolken. Zaterdag komt de zon er echter door en stijgt het kwik plaatselijk zelfs tot 26 graden.

Lees verder

Foetus gevonden op straat in Essen

In Essen heeft een voetganger woensdagavond een foetus van amper een tiental centimeter groot gevonden. Dat bevestigt de lokale politie van de zone Grens.

Lees verder

Dit zijn de verdachte wedstrijden waar alles om draait
Het gerecht heeft woensdagochtend 44 huiszoekingen verricht in ons land, onder meer om te onderzoeken of KV Mechelen en zijn huismakelaar Dejan Veljkovic vorig jaar door matchfixing in eerste klasse probeerden te blijven. Een overzicht van de toen al omstreden degradatiematchen van vorig seizoen.
Lees verder

Geen gratis wifi meer op de bus

Almaar meer mensen gebruiken vooral 4G op de bus en tram, waardoor De Lijn het gebruik van hun gratis wifi fors zag dalen. Zo fors, dat ze besloten om het project helemaal te schrappen.

Lees verder

'Als Francken geen volstrekte meerderheid haalt, is dat een blamage'

Socioloog Luc Huyse roept in Lubbeek in een filmpje op om op Groen te stemmen. 'Er moest zoveel gebeuren in Lubbeek dat Francken moeilijk kon mislukken.'

Lees verder

Bayat en Vertenten al uren ondervraagd, Leko voor onderzoeksrechter
Sinds donderdagochtend worden weer verschillende spilfiguren ondervraagd in de Operatie 'Schone Handen' binnen het Belgische voetbal. Ook enkele spelers van Waasland-Beveren werden daarin ondertussen gehoord. De onderzoeksrechter beslist op dit moment of Club Brugge-trainer Ivan Leko en scheidsrechter Sébastien Delferière in verdenking worden gesteld.
Lees verder