Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 oktober 2018

Gratis maaltijden op school kunnen realiteit worden in 2019

Gratis maaltijden op school kunnen realiteit worden in 2019

SP.A, CD&V, PVDA en de onafhankelijke stadslijst Liever Leuven ijveren alle vier voor gratis maaltijden op school. SP.A wil 2 miljoen euro opzij zetten voor kosteloos kleuter- en basisonderwijs in Leuven. "Hiermee kunnen we elk kind dagelijks een gezonde en warme maaltijd aanbieden, geregeld op schooluitstap laten gaan, en kwalitatief schoolmateriaal aanbieden."

Lees verder

Dierenwelzijn Zelzate heropent hondenweide dan toch niet op verkiezingszondag

Dierenwelzijn Zelzate ziet af van de symbolische opening van haar hondenlosloopweide op verkiezingszondag 14 oktober, die ze eerder via een persmededeling had gecommuniceerd. De vereniging wacht nu toch wijselijk een volgende gemeenteraad af.

Lees verder

Lijsttrekkers Renaat Landuyt (SP.A) en Mercedes Van Volcem (Open VLD) blikken vooruit: "Een brede meerderheid, hoe dan ook"

Het einde van de Brugse SP.A-CD&V-coalitie is in zicht. Dat hoopt Mercedes Van Volcem (Open VLD) en belooft burgemeester Renaat Landuyt. "Zelfs al zouden we met twee kunnen voortdoen, dan nog wil ik een brede meerderheid." Een dubbelinterview met de verdediger van de burgemeesterssjerp en één van zijn uitdagers.

Lees verder

Pittig debat tussen Oostendse kopstukken, partijen sluiten elkaar op voorhand al uit

Het grote kopstukkendebat in het Kursaal leverde pittige uitspraken op. De discussies gingen vooral over wie-doet-het-met-wie. En dat lijkt niet evident te worden als partijen elkaar vooraf al uitsluiten.

Lees verder

Sien Jacques (28) trekt lijst Groen in strijd tegen monstercoalitie

Met haar 28 lentes is Sien Jacques de jongste lijsttrekker in onze regio. Bij de gemeenteraadsverkiezingen komt de Ledegemse op voor de partij Groen.

Lees verder

Louis Tobback (80) maakt zich op voor laatste maanden, maar blijft hongerig: "Ik zie nog altijd het werk dat nog kan gebeuren"

Tachtig jaar is hij en nu echt in de herfst van zijn carrière. Met Louis Tobback (SP.A) verliest Leuven binnenkort haar langst zetelende burgemeester en een monument uit de vaderlandse politieke geschiedenis. "Zo stilaan kan ik beginnen tellen in weken, maar ik besef het nog niet helemaal. Na zondag misschien, als ik weet wie mijn plaats hier inneemt. Afhankelijk van de verkiezingsuitslag zal ik dat jammer vinden of niet."

Lees verder

Afficheoorlog met een artistiek tintje: burgemeester wordt 'The Joker' bij Wim Delvoye

Kunstenaar Wim Delvoye, die al enkele jaren op voet van oorlog staat met burgemeester Dirk De Maeseneer (CD&V) en het gemeentebestuur, heeft affiches gemaakt waarbij hij De Maeseneer afbeeldt als the Joker uit de film Batman.

Lees verder

Ook Antwerpse huisvestingsmaatschappij in opspraak

De Antwerpse huisvestingsmaatschappij ABC, gelegen op Linkeroever, komt in opspraak: huurders klagen over slechte leefomstandigheden en woningen zouden onterecht zijn toegewezen aan personeelsleden. Dat schrijft De Morgen. ABC staat nu onder 'verhoogd toezicht'.

Lees verder

Ook Close wil meer bevoegdheden voor Brussels gewest

Een fusie van de Brusselse gemeenten is geen wondermiddel, maar meer samenwerking en meer bevoegdheden voor het Brussels Gewest, onder andere voor mobiliteit, zijn wel nodig. Dat heeft Brussels burgemeester Philippe Close (PS) gezegd in 'Iedereen Kiest' op Eén.

Lees verder

Onverwacht zomerse temperaturen komend weekend

Terwijl we vandaag maxima van rond de 24 graden zullen krijgen in het land, lopen de temperaturen in het weekend verder op tot liefst 28 graden.

Lees verder

De Wever: 'Als Antwerpse coalitie sneuvelt, zal het ook in andere regeringen minder smooth gaan'

Als de coalitie tussen N-VA, CD&V en Open VLD niet standhoudt in Antwerpen, zal dat ook negatief afstralen op het regionale en federale niveau. Dat heeft Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever gewaarschuwd in 'De Ochtend' op Radio 1.

Lees verder

Gerecht jaagt op Mogi Bayat, machtigste voetbalmakelaar van het land

De federale politie is vanochtend op verschillende plaatsen in ons land binnengevallen in een onderzoek naar financiële fraude en witwassen in het voetbalmilieu. Voetbalmakelaar Mogi Bayat werd gearresteerd. Dat vernam De Standaard uit goede bron.

Lees verder

Voorstel: 'Voor iedereen dezelfde fietsvergoeding'

Niet iedereen die met de fiets naar het werk rijdt, heeft recht op een fietsvergoeding.

Lees verder

Antwerpse moordzaak na 26 jaar mogelijk opgelost

In 1992 werd een 30-jarige vrouw vermoord gevonden in Antwerpen. Na een DNA-match is er nu mogelijk een doorbraak: een 54-jarige man uit Deurne is aangehouden.

Lees verder

Ook Herman Van Holsbeeck en topscheidsrechters opgepakt

Het gerecht gaat vanochtend met de grove borstel door de Belgische voetbalwereld. Een hele reeks topfiguren uit de Jupiler-Pro League zijn vanochtend uit hun bed gelicht in een onderzoek naar financiële fraude maar ook matchfixing.

Lees verder

Mogi Bayat, de Belgische transferkoning

Mogi Bayat staat al jarenlang aan de top als voetbalmakelaar. Door de clubs te laten delen in de winsten heeft hij zich een onwrikbare positie in het Belgische voetbal toegeëigend. Standard, Gent, Anderlecht … Overal is hij kind aan huis.

Lees verder

Dejan Veljkovic, 'huismakelaar' in Mechelen en Lokeren

Dejan Veljkovic (48) geldt samen met Mogi Bayat als de invloedrijkste makelaar van ons land. Nog nooit van gehoord? Vriend en vijand prijzen dan ook zijn discretie, vindingrijkheid en vlijt. Clubs als Lokeren en KV Mechelen verdienden miljoenen dankzij hem.

Lees verder

Waarom De Wever waarschuwt voor nationale gevolgen van Antwerpse verkiezingen

Voor Bart De Wever zijn de Antwerpse, Vlaamse en federale verkiezingen aan elkaar gekoppeld: wie hem op het ene niveau dwarsboomt, kan de rekening gepresenteerd krijgen op het andere. Dat is volgens hem 'politiek realisme'.

Lees verder

Welke clubs en personen komen in het vizier?

In het kader van het onderzoek naar spelersmakelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic zijn er huiszoekingen gebeurd bij diverse Belgische clubs. De speurders gingen onder meer op zoek naar de transferdossiers waar de twee bij betrokken waren.

Lees verder

Geens: 'Justitie werkt aan eerlijke sport'
Minister van Justitie Koen Geens en Vlaams minister van Sport Philippe Muyters reageren tevreden op het grootschalige onderzoek in de voetbalwereld.
Lees verder