Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 24 oktober 2018

Gemeente Mol: Schansstraat op donderdag 25 oktober en dinsdag 6 november afgesloten

Schansstraat op donderdag 25 oktober en dinsdag 6 november afgesloten

Op donderdag 25 oktober en dinsdag 6 november is de Schansstraat, gedeelte tussen Collegestraat en Edmond Van Hoofstraat, tussen 6 en 18 uur afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen wel door. Een aannemer plaatst voor het nieuwbouwproject ter hoogte van huisnummers 2 tot 14 de kelder en betonvloer. Hiervoor wordt een mobiele bouwkraan ingezet die de rijbaan volledig inneemt. Aan de werken en aan de overzijde wordt parkeerverbod ingevoerd. De aannemer brengt de bewoners tijdig op de hoogte van de verkeersmaatregelen. Een omleiding is voorzien via Edmond Van Hoofstraat – Graaf de Broquevillestraat – Markt – Collegestraat.

Lees verder

Bouwwerkzaamheden van start op oppervlaktebergingssite in Dessel

Binnenkort zal er op de terreinen van NIRAS (de Nationale instelling voor radioactief afval en verrijkte splijtstoffen) in Dessel heel wat bedrijvigheid zijn. Nadat eerder al de werf van de Installatie voor de Productie van Monolieten (IPM) werd opgestart, komt nu ook de bouw van de caissonfabriek, de toegangscluster en het bezoekerscentrum Tabloo dichterbij. NIRAS kende onlangs de opdracht toe voor de bouw ervan, net als voor de voorbereidende werken op het terrein van de toekomstige bergingsmodules.

Lees verder

Wegversmallingen Meergorenbaan en Dijkstraat worden niet bestendigd

De huidige drie wegversmallingen die sinds eind maart in proefopstelling werden geplaatst, zullen niet definitief bestendigd worden. Deze conclusie volgt uit de resultaten van de buurtbevraging die we onlangs organiseerden. Op de vraag of de wegversmallingen in een definitieve vorm moeten worden aangelegd, antwoordde 50% positief en 50% negatief.

Lees verder

Controleactie in politiezone tijdens nationale actiedag tegen woningbraken

Op vrijdag 26 oktober controleert de lokale politie Balen-Dessel-Mol langs verschillende invalswegen in de politiezone naar aanleiding van de nationale actiedag tegen woninginbraken '1 dag niet'. De bedoeling is om enerzijds potentiƫle inbrekers af te schrikken en anderzijds eventuele daders te kunnen arresteren. "De actiedag valt net voor de overgang naar het winteruur. Door het hoger aantal inbraken tijdens de donkere maanden is dit een uitgelezen moment om woningdiefstallen te bestrijden en burgers extra te sensibiliseren rond inbraakpreventie.", aldus commissaris Robert Lehaen.

Lees verder