Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 10 oktober 2018

Gemeente Mol: Jeugdverenigingen leren brandwonden voorkomen en genezen op 6 oktober

Jeugdverenigingen leren brandwonden voorkomen en genezen op 6 oktober

Op zaterdag 6 oktober organiseert Vzw Help Brandwonden Kids en Stichting Brandwonden een dag in het teken van brandpreventie voor jeugdverenigingen. Op deze dag zijn alle leidinggevenden van de jeugdverenigingen in Mol, Balen en Dessel welkom. Op deze manier bereiken de organisaties de doelgroep en kunnen zij brandwonden beter voorkomen én genezen.

Lees verder

412 Mollenaren bezoeken én versieren stukje Molse geschiedenis in Bokrijk

Op zondag 7 oktober verwelkomde Openluchtmuseum Bokrijk kinderen van de Stapsteen (Sluis) én Millekemol (Millegem). Zij kwamen samen met hun (groot)ouders, broers en zussen hun gerestaureerde erfgoed bewonderen; de molen - met wieken – uit Millegem en de schuur uit Sluis! Speciaal voor dit bezoek werd de molen in feeststand geplaatst. De schuur kreeg alvast een nieuwe functie als picknickschuur.

Lees verder

Gezocht: vrijwillige chauffeurs voor Handicar en Minder Mobielen Centrale

Ben jij sociaal, rijd je graag met de wagen en heb je nog een beetje vrije tijd? Dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken! De dienst seniorenplus zoekt vrijwillige chauffeurs voor het aangepast vervoer (Handicar) en de Minder Mobielen Centrale. Als vrijwilliger vervoer je minder mobiele personen naar allerlei activiteiten. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je besteedt. Interesse? Neem snel contact op met dienst seniorenplus: 014 33 16 00, dienstseniorenplus@gemeentemol.be.

Lees verder

Creëer ideaal binnenklimaat én verlaag je energiefactuur met een woonmeter

Dankzij een groepsaankoop door gemeente en OCMW kan je vanaf 15 oktober tot eind november voor de verlaagde prijs van 11 euro per stuk een woonmetertje aankopen (zolang de voorraad strekt). Je kan hiervoor terecht aan de infobalie van 't Getouw (Molenhoekstraat 2) en het lokaal dienstencentrum in Ten Hove (Jakob Smitslaan 28). Tijdens de gratis infosessies op 16 oktober leer je bovendien hoe je met een woonmeter moet werken.

Lees verder