Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 9 oktober 2018

Gemeente Mol: Bijgestuurde planning aanleg fietspaden Postelsesteenweg (N136)

Bijgestuurde planning aanleg fietspaden Postelsesteenweg (N136)

De werken op Mols grondgebied voor de aanleg van fietspaden langs de Postelsesteenweg (N136) starten na de kerstvakantie en zullen niet wachten totdat de Balense fase tussen het kruispunt Wezelbaan en Zuiderring (N71) is afgerond. Deze beslissing moet de opgelopen vertraging van de werken op Balens grondgebied grotendeels compenseren. Beide fases 'kruispunt Wezelbaan – Zuiderring' (Balen) en 'Zuiderring – Hulststraat' (Mol) kunnen vrij eenvoudig samen worden uitgevoerd. De Zuiderring doorkruist beide zones, waardoor dit tot weinig problemen leidt voor het doorgaand verkeer.

Lees verder

Jeugddienst op zaterdagvoormiddag enkel nog open op afspraak

Voortaan is de jeugddienst (Markt 28) ook op zaterdagvoormiddag enkel open op afspraak, en dus niet langer van 9.30 tot 12 uur. Aan de overige openingsuren wijzigt er niets. Raadpleeg onze actuele openingsuren via www.gemeentemol.be.

Lees verder

647 leerlingen volgen les over gevaren dode hoek bij vrachtwagens

647 leerlingen uit het zesde leerjaar (Balen, Dessel, Mol) volgden eind september/begin oktober les over de gevaren van de dode hoek bij vrachtwagens. In het Verkeerseducatief Centrum kropen de leerlingen na een theoretisch gedeelte zelf achter het stuur van een vrachtwagen. Zo ervaarden ze het beperkte gezichtsveld waarmee vrachtwagenchauffeurs dagelijks worden geconfronteerd.

Lees verder

Tijdelijke verkeersmaatregelen voor verkiezingen op zondag 14 oktober

Om de verkiezingen op zondag 14 oktober in goede banen te leiden, wordt in Achterbos en Ezaart een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen ingevoerd. Kiezers voor sporthal Den Uyt komen best zoveel mogelijk met de fiets, door werken is het aantal parkeerplaatsen op deze site zeer beperkt. Er wordt een extra fietsenparking voorzien. Een alternatief is de parking in de Rivierstraat.

Lees verder