Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 12 oktober 2018

Gemeente Deerlijk: Boekvoorstelling Doorbijten

Boekvoorstelling Doorbijten

Auteur Marc Vanwijnsberghe studeerde bestuurs- en gezinswetenschappen en is maatschappelijk werker. 'Doorbijten' is zijn debuutroman en naar hijzelf beweert zijn enige levenswerk. Het is overwegend autobiografisch; gebaseerd op waargebeurde feiten, doorspekt met een vleugje humor en fantasie.

Lees verder

Brochure René De Clercq in de Groote Oorlog

Naar aanleiding van de tentoonstelling 'René De Clercq in de Groote Oorlog', geeft het René De Clercqgenootschap vzw met bestuurslid Joost Vandommele in samenwerking met Luk Schelfhout, en met steun van de werkgroep erfgoed en werkgroep groote oorlog, de brochure 'René De Clercq in de Groote oorlog' uit.

Lees verder

Deerlijkse collecties vanaf nu ook online

Met het project 'Digitalisatoren 2.0' van erfgoed zuidwest trok een team van 5 jobstudenten met een achtergrond in een erfgoedrichting en/of fotografie deze zomer doorheen de regio om diverse collecties te registreren. In onze gemeente namen zij ook erfgoed op in hun beelddatabank, namelijk het huisraad in het museum alsook de burgemeesterportretten in het gemeentehuis.

Lees verder

Jouw Deerlijkse collecties bewaren?

Laat nu jouw Deerlijkse collecties (digitaal) bewaren voor de toekomst!

Heemkring Dorp en Toren vzw is altijd op zoek naar foto's, documenten, prentkaarten, postkaarten, doodsbrieven, bidprentjes enzovoort, van personen en activiteiten uit het Deerlijk van vroeger en het Deerlijk van nu. Let op: er dient wel altijd ergens een link te zijn met onze gemeente. Wie graag de originelen behoudt, kan ook bij ons terecht. Wij maken of ontvangen graag digitale kopieën.

Lees verder