Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 22 oktober 2018

Gemeente Boom: CC De Steiger toont 2 films op ‘Werelddag tegen armoede’

CC De Steiger toont 2 films op 'Werelddag tegen armoede'
Op 17 oktober is het de 'Werelddag van verzet tegen extreme armoede'. Samen met de Boomse Wel-zijnsraad wil CC De Steiger hier graag aandacht voor vragen. Daarom tonen ze die dag twee films die de pijnlijke realiteit van mensen in armoede tonen.
Lees verder

Bomenaar Shakedown Tim deelt podium met blueslegende James Harman
James Harman (VS, 1946) is een blues harmonica speler, zanger en songwriter. Hij ademt en leeft de southern blues tradition en is één van de laatste rechtstreekse links met de eerste generatie bluesartiesten.
Lees verder

Repair café helpt Bomenaars met herstellingen
Sinds 2016 wordt ook in Boom drie keer per jaar een Repair Café georganiseerd. Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten waarop buurtgenoten elkaar op vrijwillige basis helpen bij het herstellen van allerhande voorwerpen. Op 20 oktober staat de volgende editie op het programma.
Lees verder

Heraanleg Frans De Schutterlaan (N177)
Het Agentschap Wegen en Verkeer is begonnen met werkzaamheden aan de Frans De Schutterlaan (N177), in de reeds afgesloten zone tussen de Rupel en het kruispunt met de E. Vanderveldestraat.
Lees verder

'Men in a frame' in etalages Kaai
Nog tot 3 januari loopt de tentoonstelling 'Men in a frame' in de etalages onder de Wandelesplanade aan de Kaai.
Lees verder

Digitaal knutselen tijdens de digitale week
Tijdens de digitale week willen we ook in Boom mensen digitale vaardigheden bijbrengen, ze media-wijs maken en volop laten genieten van de mogelijkheden van digitale cultuur. Daarom organiseren de bibliotheek en CC De Steiger samen enkele activiteiten.
Lees verder