Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 oktober 2018

Gemeente Boom: Boom gaat voor minder asbest

Boom gaat voor minder asbest
Steden en gemeenten kunnen in 2018 van een eenmalige ondersteuning voor asbestafbouw genieten. Om gemeentebesturen gericht te ondersteunen, kondigde Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege reeds in het voorjaar van 2018 aan hiervoor 9 miljoen euro vrij te maken.
Lees verder

Boom krijgt nieuwe atletiekpiste
Het gemeentebestuur schreef eerder dit jaar een aanbesteding uit voor het vernieuwen van de atletiekpiste in het park. 2 bedrijven dienden een offerte in en het college besliste om deze opdracht te gunnen aan het bedrijf Sportinfrabouw.
Lees verder

Boom niet in eerste schijf afschakelplan elektriciteit
Er is momenteel veel te doen rond een dreigend stroomtekort in de maand november. Het gemeentebestuur van Boom wil graag benadrukken dat de Boomse elektriciteit niet onmiddellijk in gevaar is als het afschakelplan geactiveerd wordt.
Lees verder

Feest in de Academie
Op vrijdag 5 oktober 2018 worden de sleutels overhandigd van onze twee gloednieuwe vleugelpiano's. De gemeente doet hiermee een belangrijke investering in onze Academie. We zijn zeer verheugd over onze aanwinst. Graag nodigen we iedereen uit op de feestelijke inhuldiging van deze nieuwe vleugels.
Lees verder

Verkiezingen 2018: Hoe stem je digitaal
Iedereen heeft intussen zijn oproepingsbrief gekregen om op 14 oktober deel te nemen aan de verkiezingen, of zal die eerstdaags krijgen. In Boom stemmen we digitaal met de stemcomputer.
Lees verder

Boom viert Dag van de jeugdbeweging
Op 19 oktober is het 'Dag van de jeugdbeweging' en dat willen we ook in Boom niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De jeugdraad zet die dag met veel plezier de leden en leiding in de kijker.
Lees verder