Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 24 oktober 2018

Gemeente Balen: Gezocht: evenementen, acties en vrijwilligers Warmste Week

Gezocht: evenementen, acties en vrijwilligers Warmste Week
Organiseer jij iets ten voordele van de Warmste Week? Geef je evenementen en acties dan door op www.balen.be/warmsteweek. Je kan je daar ook opgeven als vrijwilliger om mee te helpen aan de evenementen die georganiseerd worden door VC De Kruierie van 18 tot 22 december.
Lees verder

Herberekening integratietegemoetkoming
Lees verder

Gamen op een trampoline op 24 oktober
Op woensdag 24 oktober (13u-17u) kan je in de Bib van Balen gamen terwijl je zelf springt op een trampoline. Met de I-Jump laat je zo je personage springen over ravijnen, boomstronken,… Een actieve en superplezante uitdaging voor alle kids. Gratis, inschrijven is niet nodig.
Lees verder

Info-avond Dominicaanse Republiek (26 okt)
Lees verder

Brandhoutverkoop op 27 oktober
De Bosgroep Zuiderkempen organiseert op zaterdag 27 oktober (9u30-17u) in Zaal 'Het 4e Oor' (Domein Teunenberg, Boerenkrijglaan 51E, Olen) een brandhoutverkoop. In totaal worden er een 70-tal loten hout verkocht afkomstig van Balen en andere gemeenten uit de regio.
Lees verder

Vernieuwd meldpunt waterlopen
Lees verder

Afvalkalender week 43
• vrijdag 26 oktober: PMD en GFT
Lees verder

Bloedinzameling op 22 oktober in VC De Kruierie
Lees verder

Aanleg fietspaden N136: start aanleg fietspaden kant Wezel
Donderdag 18 oktober start de aannemer met de voorbereidingen (grondwerk en plaatsen funderingen) en de feitelijke aanleg van het fietspad langs Rijsbergdijk (tussen kruispunt Breden Els en kruispunt Wezelbaan), met name aan de kant van Wezel. De opritten zijn niet meer bereikbaar tot half november.
Lees verder

Vacature: afdelingshoofd vrije tijd - vrijetijdscoördinator
Het gemeentebestuur van Balen zoekt een afdelingshoofd vrije tijd - vrijetijdscoördinator (voltijds - contractueel - onbepaalde duur - niveau A4a-A4b), met indiensttreding dit najaar. Kandidaturen indienen kan tot uiterlijk vrijdag 9 november 2018. Bekijk de volledige infofiche bij downloads.
Lees verder

Aanleg fietspaden N136: verduidelijking afspraken afvalophaling
Om een betere afvalophaling te voorzien, vraagt de aannemer om de bakken voortaan de avond vóór de ophaling buiten te zetten zodat ze die 's anderendaags (zeer vroeg in de ochtend) direct kunnen verzamelen.
Lees verder

11% reed te snel tijdens flitsmarathon in politiezone Balen-Dessel-Mol
Lees verder

Richtlijnen begraafplaatsen: bloemen, onderhoud grafzerken,...
Wie met Allerheiligen zijn dierbare overledenen wil herdenken, doet dat meestal met een bloemetje. Gebruik aan de columbariumnissen best een bloemenhoudertje en plaats bloemen zeker niet onderaan. Zo blijven ook de onderste nissen zichtbaar. Onderhoud de graven zonder pesticiden en wees hoffelijk.
Lees verder

Foto's Dag van de Jeugdbeweging
Op vrijdag 19 oktober gingen heel wat Balense kinderen in uniform naar school op de Dag van de Jeugdbeweging. De jeugddiensten van Balen en Mol trakteerden hen ook op een gratis ontbijt in Mol. Bekijk de foto's.
Lees verder

Bestel nog snel je tickets voor Garry Hagger Jukebox
Op donderdag 25 oktober (20u) komt Garry Hagger naar VC De Kruierie met zijn Jukebox-tour. Pure nostalgie met liedjes uit de jukebox in een hedendaags, Nederlandstalig jasje. Mis dit unieke concert niet en bestel snel je tickets in VC De Kruierie (vvk 13 euro; kassa 15 euro).
Lees verder

Jongeren werken voor het goede doel op YOUCA Action Day
Lees verder

Workshop 'kortfilm maken' voor jongeren (29 en 30 okt)
Altijd al eens een kortfilm willen maken? Op maandag maandag 29 en dinsdag 30 oktober (14u-17u) krijgen jongeren tussen 14 en 25 jaar die kans in VC De Kruierie. Schrijf je gratis in aan de balie van VC De Kruierie of via het e-loket.
Lees verder

Voorraad woonmeters tijdelijk uitgeput
De groepsaankoop woonmeters is een groot succes. De 200 toestellen gingen in nog geen week tijd allemaal de deur uit. Daarom werden er ondertussen 100 woonmeters bijbesteld. Je kan er één reserveren aan de balie van het gemeentehuis (zolang de voorraad strekt) en daar ook afhalen vanaf 5 november.
Lees verder

Gratis voordracht 'Leren lezen is plezant'
Lees verder

Foto's & filmpjes Dag van de Jeugdbeweging
Op vrijdag 19 oktober gingen heel wat Balense kinderen in uniform naar school op de Dag van de Jeugdbeweging. De jeugddiensten van Balen en Mol trakteerden hen ook op een gratis ontbijt in Mol. Bekijk de foto's.
Lees verder

Zandstraat onderbroken op woensdag 24 oktober
Op woensdag 24 oktober is de Zandstraat onderbroken voor autoverkeer voor het plaatsen van een mobiele kraan, net voor Dagbladhandel Hinsch (komende van de Kerkstraat). Omleiding via Kerkstraat en Vaartstraat. Fietsers en voetgangers kunnen wel passeren.
Lees verder

Wintersluiting BMX-parcours en tennisterreinen vanaf 5 november
Het BMX-parcours en de tennisterreinen op sportcomplex Bleukens worden vanaf maandag 5 november afgesloten voor de winterperiode. Begin maart gaan ze terug open. Het skatepark blijft wel de hele winter geopend.
Lees verder

Abonneer je op gratis nieuwsbrief met Balense activiteiten
Lees verder

Animatiefilm 'Pieter Konijn' op 31 oktober
Op woensdag 31 oktober kan je om 14u samen met je (klein)kinderen naar de film 'Pieter Konijn' in VC De Kruierie. Het is de verfilming van Beatrix Potters tijdloze verhaal over de eigenwijze en ondeugende Pieter Konijn. Vlaams gesproken. Toegang: 2 euro (leden Gezinsbond Balen: 1,50 euro).
Lees verder

Aanvraag ophalen grof vuil & oude metalen vóór 6 nov
Lees verder

Win een friteuse in ruil voor je frituurolie
Lees verder

FairTrade Ontbijtbuffet op 28 oktober
Op zondag 28 oktober kan je tussen 8u30u en 11u30 in PC Centrum genieten van een gevarieerd ontbijtbuffet met producten van eerlijke wereldhandel en uit eigen streek. Tickets in VC De Kruierie: 12+ 15 euro, 3-11 jaar 7 euro en -3 jaar gratis. T.v.v. projecten van Balenaars in het Zuiden.
Lees verder

Controle-actie tijdens nationale actiedag tegen woninginbraken
Op vrijdag 26 oktober controleert de lokale politie Balen-Dessel-Mol langs verschillende invalswegen in de politiezone naar aanleiding van de nationale actiedag tegen woninginbraken '1 dag niet'. De bedoeling is om potentiële inbrekers af te schrikken en eventuele daders te kunnen arresteren.
Lees verder

Grafzerk laten verwijderen?
Lees verder

Foto's & film verwendag Bib
Op zaterdag 20 oktober verwende de Bib van Balen alle bezoekers met hapjes en drankjes uit de FairTradekeuken en Balens bier van Noordster. Op de (digitale) beurs kon jong en oud technologische hoogstandjes uitproberen. Bekijk de foto's en de videoreportage van BalenTV.
Lees verder

Presentaties infosessie voor organisatoren
Lees verder

Foto's en film 10 jaar Den Travoo
Op zaterdag 20 oktober vierde dienstencentrum Den Travoo haar 10-jarig bestaan met een gezellige opendeur. Er waren infostands en animatie voor jong en oud. Bekijk de foto's en de videoreportage van BalenTV.
Lees verder