Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 6 oktober 2018

Feest in de Olmense Zoo: vier jachtluipaardjes geboren

Feest in de Olmense Zoo: vier jachtluipaardjes geboren

De Olmense zoo is dolblij: voor het eerst in dertien jaar zijn er weer jachtluipaarden geboren. In de Kempense dierentuin is vorige week immers één van de roofdieren bevallen van een gezonde vierling. 'Mama en kroost stellen het wel, maar verblijven voorlopig nog veilig en warm in hun binnenverblijf', klinkt het bij de dierentuin.

Lees verder

'Netflix van de Mobiliteit' nu ook in Antwerpen

In Antwerpen heeft het Finse bedrijf MaaS Global vrijdag de nieuwe mobiliteitsapp Whim voorgesteld. Het is de eerste applicatie die verschillende vervoersmodi combineert in één maandelijks abonnement.

Lees verder

Grootste windmolens ter wereld komen voor kust van Oostende

De bouw van Northwester 2, een nieuw windenergiepark op de Noordzee, kan in mei volgend jaar beginnen. De financiering van het park - dat de grootste windmolens ter wereld krijgt - is rond, kondigde uitbater Parkwind vrijdag aan op een persconferentie.

Lees verder

B-Fast toch niet meer naar Sulawesi

B-Fast, het noodhulpteam van de federale overheid, zal dan toch niet meer vertrekken naar Sulawesi, het door een aardbeving en tsunami getroffen gebied in Indonesië. Dat is bevestigd aan VTM Nieuws.

Lees verder

Oudste kandidaat op Molenbeekse cdH-CD&V+-lijst onverwacht overleden

Christian Boone, 87 jaar en de oudste kandidaat op de lijst cdH-CD&V+ voor de gemeenteraadsverkiezingen in Sint-Jans-Molenbeek, is vrijdag onverwacht thuis overleden. 'We verliezen een vriend, een strijdmakker en een overtuigde Molenbekenaar', zegt lijsttrekker Benjamin Dalle.

Lees verder

Colruyt roept kaaskroketten terug, omdat er garnalen inzitten

Supermarktketen Colruyt heeft vrijdag de kaaskroketten van het huismerk Everyday teruggeroepen. Op het etiket wordt namelijk niet vermeld dat het product ook garnalen bevat.

Lees verder

Belg wint groot lot met EuroMillions: winnaar moet zich nog melden

Een Belg heeft met Euromillions het groot lot gewonnen. De gelukkige winnaar gaat met 17 miljoen euro naar huis.

Lees verder

Burgemeester Karen De Colfmacker van Zwalm: "Ik beu het beu om te vechten tegen de perceptie die over mij bestaat"

Karen De Colfmacker, burgemeester van Zwalm, (33) verraste enkele maanden geleden vriend en vijand door zich geen kandidaat te stellen voor het burgemeesterschap en de politiek de facto vaarwel te zeggen.

Lees verder

Slechtst scorende burgemeester van de Kempen: "Afgestraft voor stoelendans"

Burgemeester Eric Van Meensel (N-VA) van Grobbendonk haalt met 3,2 op 10 de laagste score van alle Kempense burgervaders in het burgemeestersrapport. De politieke stoelendans wordt hem zwaar aangerekend.

Lees verder

Burgemeester Hemiksem is primus van de klas: "Ik bezoek bijna elk evenement"

Burgemeester Luc Bouckaert (CD&V) heeft in onze regio de hoogste score en laat verrassend burgemeester Bart Somers (Open VLD, Mechelen) achter zich. De mooie score wijdt hij aan het houden van gemaakte beloftes. Burgemeester Kristof Sels (N-VA) van Sint-Katelijne-Waver vervolledigt de top drie.

Lees verder

Burgemeester Duffel is rode lantaarn

In 2013 en 2015 scoorde Duffels burgemeester Marc Van der Linden (N-VA) met 6,3 en 6 op 10 behoorlijk goed, nu eindigt hij als rode lantaarn. "Aan wat het te wijten is, weet ik niet", reageert hij verbaasd.

Lees verder

BURGEMEESTERSRAPPORT. Daniël Termont finisht in mineur, maar met opgeheven hoofd

Daniël Termont krijgt van de Gentenaars op het einde van zijn twaalf jaar als burgemeester een 6,1 op 10. Dat blijkt uit een online bevraging bij 2.459 Gentenaars. De burgemeester blijft dus overeind, ondanks alles, maar eindigt zijn carrière wel met zijn laagste score in ons gemeenterapport.

Lees verder

Kris Poelaert blijft een van de populairste burgemeesters van het Pajottenland: "Herne wordt bestuurd van onderuit"

Met een score van 8,3 op 10 kan Kris Poelaert een van de beste rapporten voorleggen van alle burgemeesters van het Pajottenland. En dat is ondertussen al enkele jaren zo. "In Herne spelen we geen politieke spelletjes."

Lees verder

Ward Vergote haalt 4,8 op 10: "Ik hoop op meer waardering in stemhokje"

Burgemeester Ward Vergote van Moorslede relativeert zijn tegenvallende score. "We hebben heel mooi werk verricht, hopelijk wordt dat toch gewaardeerd."

Lees verder

Dirk Pieters bij laagste scores in Burgemeestersrapport: "Echte test komt nog"

Dirk Pieters, burgemeester van Halle sinds 1995, krijgt met 4,5 op 10 geen al te beste score van de Hallenaren in het nieuwe Burgemeestersrapport. "Ik blijf er toch vertrouwen in hebben. De echte test komt op 14 oktober", aldus de burgemeester.

Lees verder

Slecht rapport deert Lebbeekse stemmenkampioen niet: "Zelfs tegenstanders zeggen dat ik de bekwaamste ben"

François Saeys sleepte nog nooit een gunstige burgemeestersscore in de wacht. "Intrigerend", noemt hij dat, vooral omdat hij zich in voorbije verkiezingen lokaal telkens stemmenkampioen mocht noemen. Hij duimt voor een herhaling van zijn vorige verkiezingsuitslagen.

Lees verder

Groen vraagt referendum over ruilverkaveling

Groen Pajottenland wil een referendum organiseren rond de geplande ruilverkaveling in Gooik.

Lees verder

Burgemeester Ann Vanheste relativeert slechte score

De burgemeester van De Panne, Ann Vanheste van de socialistisch geïnspireerde partij D.A.S,, komt erg bekaaid uit het burgemeestersrapport. Maar ze tracht de cijfers te relativeren.

Lees verder

Luc Vander Meeren, 's lands beste burgemeester: "Ik ben dag en nacht bereikbaar"

Open VLD'er Luc Vander Meeren van Wortegem-Petegem krijgt het beste burgemeestersrapport van het land. Bij de laatste peiling kreeg hij 8,7 op tien. We vroegen de man hoe het komt dat hij zo populair is.

Lees verder

Sandy Evrard van Mesen blijft beste burgemeester: "Wellicht te danken aan mijn lange ervaring"

Sandy Evrard (MLM) uit Mesen blijft de beste burgemeester in onze regio en scoort zelfs iets beter in vergelijking met het begin van de beleidsperiode. Op Vlaams niveau moest hij zijn eerste stek wel inruilen voor een derde plaats.

Lees verder