Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 12 oktober 2018

De Block wil RSZ-korting van voetballers aanpakken

De Block wil RSZ-korting van voetballers aanpakken

Indien de voetbalsector niet in staat is orde op zaken te stellen, dan vindt minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD) dat 'we het systeem van RSZ-kortingen voor de voetbalwereld moeten durven herbekijken'. Dat bevestigt haar kabinet donderdagavond.

Lees verder

Belg die jackpot van 17 miljoen won met Euromillions heeft zich gemeld

De Belg die vorige vrijdag de jackpot van 17 miljoen euro won met Euromillions heeft zich gemeld. Dat bevestigt de Nationale Loterij.

Lees verder

Met drugs betrapte CD&V-kandidaat vrijgesproken in Zwitserland

De man die van de Antwerpse CD&V-lijst gegooid werd omdat hij met drie kilogram heroïne betrapt werd in Zwitserland, is vrijgesproken. Er wordt hem niets ten laste gelegd.

Lees verder

Belgisch voetbal kraakt onder Operatie 'Schone Handen'

Scheidsrechters Bart Vertenten en Sébastien Del­­ferière lijken levenslang verbrand. Ook voor KV Mechelen ziet het er benard uit.

Lees verder

Wie is wie in operatie Schone Handen
Operatie Schone Handen begon als een gerechtelijk onderzoek naar zwart geld en schimmige financiële constructies van voetbalmakelaars, maar vervelde al snel tot een onderzoek naar corruptie. Wie is er allemaal betrokken? Een overzicht.
Lees verder

Ondertussen in Antwerpen: "Ik heb mijn deel slagen onder de gordel gehad", zegt De Wever terwijl hij er zelf nog ééntje uitdeelt

"In een plattelandsdorp zijn ze dat misschien niet gewoon, maar in een stad als Antwerpen is het normaal om gepekelde vragen en antwoorden te geven." Bart De Wever kan het niet laten om toch nog een steek te geven naar Kris Peeters en zijn politieke verhuis uit Puurs. De N-VA-burgemeester had nochtans beloofd om het niet meer te doen – "want blijkbaar komt dat kwetsend over".

Lees verder

"Gwendolyn Rutten schildert mij af als foefelaar en bandiet. Om van te kotsen"

Wie heeft oppositionele vijanden nodig wanneer je coalitie­vrienden hebt als in Aarschot? Waar burgemeester André Peeters en schepen Gwendolyn Rutten hun campagne vilein voeren. Hij: "Ze schildert mij af als een foefelaar en als een bandiet. En ze maakt het persoonlijk. Om te kotsen." Zij: "Ach, het is een verschil in stijl. Die van Peeters is een overblijfsel van het verleden. Die van mij is de toekomst."

Lees verder

Test. Hoe goed kent u het gezondheidsrapport van onze mannen?
Het eerste rapport over gezondheid en welzijn van mannen in de Europese regio laat zien hoe mannen weliswaar op de goeie weg zijn, maar toch nog een lange weg te gaan hebben. In tien vragen testen we uw kennis van de mannelijke conditie in Europa. Hoe goed kent u het gezondheidsrapport van onze mannen?
Lees verder

Vergeet Temptation Island: de gemeenteraadsverkiezingen, dat is pas de ultieme relatietest

Het zijn spannende tijden voor Nigel Casier (25) en zijn vriendin Emma Claeys (23). Ze staan respectievelijk op de Open VLD- en CD&V-lijst voor de verkiezingen. "Als we allebei verkozen worden, kunnen we ook alle twee zetelen, toch tot ons huwelijk in 2020."

Lees verder

Frances en Ingmar veranderden van geslacht en werden een koppel: "Eerst durfden we bijna niet buiten komen, nu staan we op de lijst"

Frances Anne (49) en Ingmar Faes (59) staan op de lijst van Groen Ledegem. Het transgenderkoppel woont sinds tien jaar samen in Sint-Eloois-Winkel. "Het is voor ons een grote stap om aan de verkiezingen deel te nemen."

Lees verder

Hete kiesstrijd in Denderleeuw: verkiezingsfolder leidt tot gescheurd T-shirt en klacht wegens laster en eerroof

Voorzitter van FCV Dender André Van Roy heeft een klacht ingediend tegen gemeenteraadslid Erna Scheerlinck (E.R.N.A) wegens laster en eerroof. De klacht draait rond een verkiezingsflyer over de aankoop van de site Van Roy. De echtgenoot van Scheerlinck dient op zijn beurt een klacht in tegen Van Roy na een schermutseling waar hij een gescheurd T-shirt aan overhield.

Lees verder

Vandalen duwen verkiezingskar in de beek

Een aanhangwagen die dienst doet als rijdend reclamepaneel voor twee onafhankelijke kandidaten van het kartel N-VA - Lennik Kwadraat werd in de nacht van woensdag op donderdag in de beek geduwd.

Lees verder

Gedaan met politieke blogs (nu Tom zelf kandidaat is)

Zes jaar lang woonde Tom Bosman elke gemeenteraadszitting bij, stuurde de beslissingen per tweet de wereld in en bracht verslag uit op zijn blog. "Nu ik zelf kandidaat ben voor de gemeenteraadsverkiezingen, ga ik mijn blog heroriënteren."

Lees verder

Moeder en dochters kandidaat voor andere partijen: "Nochtans spraken wij aan tafel niet vaak over politiek"

Voor Mireille Meuleman en haar dochters Iris en Joke Parlevliet wordt het zondag een spannende dag. Mireille en Iris proberen de kiezers in Stekene te overtuigen op een Groen-lijst, Joke is kandidaat voor CD&V in Sint-Niklaas.

Lees verder

'Schone handen': acht verdachten blijven aangehouden

Twee dagen na het begin van Operatie 'Schone Handen' blijven acht mensen aangehouden.

Lees verder

Kwik klimt tot 25 graden

Vrijdag is het wisselend bewolkt met voornamelijk hoge of middelhoge wolkenvelden. Het blijft droog. De temperaturen stijgen naar waarden tussen 20 graden in de Ardennen en 25 graden in de Kempen. De zuidelijke wind blijft matig, aan zee soms vrij krachtig.

Lees verder

Dit is de man die onze voetbalstal moet uitmesten

Joris Raskin (48) is de Tongerse onderzoeksrechter krijgt de komende maanden de 'eer' om de Belgische voetbalpuinhoop op te kuisen. Hij is de man die een batterij topadvocaten tegenover zich krijgt, die azen op elke mogelijke procedurefout.

Lees verder

Brusselaars krijgen geen elektriciteit, want buren zijn slechte betalers

Een vrouw uit Sint-Pieters-Leeuw die aan het bouwen is in Anderlecht, krijgt voor haar nieuwe stek geen energiecontract bij Luminus. De reden? Het risico op wanbetaling bij klanten die in Brussel wonen is te groot. 'Dus bedienen we hen niet meer.' De vrouw dient een klacht in bij Unia. 'Dit is pure discriminatie.'

Lees verder

N-VA-hoofdkwartier besmeurd met rode verf

Het hoofdkwartier van de N-VA in het centrum van Brussel werd vannacht besmeurd door vandalen, meldt staatssecretaris Theo Francken op Twitter.

Lees verder

Ivan Leko met luid applaus onthaald bij eerste training na verhoor
De trainer van Club Brugge, Ivan Leko, heeft vrijdagmorgen opnieuw de training geleid. Precies om half tien wandelden de spelers van Club Brugge het stadion uit richting het oefenveld, samen met trainer Ivan Leko. Een vijftigtal supporters stonden hem op te wachten en onthaalden hem onder luid applaus. Leko zelf oogde vrij ontspannen.
Lees verder