Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 2 oktober 2018

de Bib: Gedichtenwedstrijd – Thema Vrijheid

Gedichtenwedstrijd – Thema Vrijheid

Poezieweek_header2019

De bibliotheek van Rotselaar organiseert samen met Davidsfonds Rotselaar een gedichtenwedstrijd, die zijn bekroning vindt tijdens de Gedichtenweek in februari 2019. Het thema van de Gedichtenweek is 'Vrijheid'.

Hierover mag één gedicht geschreven worden van maximum één bladzijde (A4-formaat). De wedstrijd is ook toegankelijk voor mensen van buiten de gemeente, zolang ze maar in Vlaams-Brabant wonen.

Meer…

Lees verder

Voorlezen

Op zaterdag 6 oktober wordt er voorgelezen in de bib tussen 10:30 en 11u!
Komen jullie ook luisteren?

 

Lees verder

Verwendag Bib Londerzeel
zaterdag 20 oktober van 9 u. tot 13 u. in Bib Londerzeel

In Bib Londerzeel bezorgt Theater Savooi de bezoekers een gloednieuw kapsel met handgemaakte accessoires en laat iedereen naadloos opgaan in het interieur. Terwijl moeder bij de kapper zit, brengt haar kroost een onvergetelijk bezoekje aan de pop-up tattooshop 'Sorry mam'.

Nieuw in de Bib is de weggeefkast, waarmee afgevoerde bibliotheekmaterialen een nieuwe thuis krijgen. Elk jaar worden er in de bib enkele duizenden oudere en weinig uitgeleende boeken, cd's, dvd's en strips afgevoerd om plaats te maken voor evenveel gloednieuwe titels. Zo zorgen we ervoor dat onze collectie actueel en aantrekkelijk blijft.

Geïnteresseerde bezoekers mogen tijdens de openingsuren alle materialen uit onze weggeefkast gratis meenemen. De kast wordt regelmatig van nieuwe titels voorzien. Terugbrengen mag, maar dat is uiteraard niet nodig.
Lees verder

Verwendag Bib Malderen
Zaterdag 6 oktober van 14 u. tot 17 u. in Bib Malderen

Tijdens de jaarmarkt in Malderen zet Bib Malderen haar deuren open. Alle bezoekers worden getrakteerd op een hapje en een drankje. De Bib is tijdens deze feestelijke dag uitzonderlijk gesloten in de voormiddag.

De praatzieke Game Boy zorgt voor knotsgekke animatie. Dankzij hem ontdek je nieuwe spelletjes en worden vergeten pareltjes uit grootmoeders tijd vanonder het stof gehaald. Game Boy tovert ook de gekste gadgets uit zijn koffer. Wie speelt mee?

Naast voorlees- en knutselmomenten voor de kinderen, gaat ook de weggeefkast in première en krijgen afgevoerde bibliotheekmaterialen een nieuw baasje. Elk jaar worden er in Bib Malderen honderden oudere en weinig uitgeleende boeken en strips afgevoerd om plaats te maken voor evenveel gloednieuwe titels. Zo zorgen we ervoor dat onze collectie actueel en aantrekkelijk blijft.

Geïnteresseerde bezoekers mogen vanaf 6 oktober tijdens de openingsuren alle materialen uit onze weggeefkast gratis meenemen. De kast wordt regelmatig van nieuwe titels voorzien. Terugbrengen mag, maar dat is uiteraard niet nodig!
Lees verder

CoderDojo @ LonderLab
Zaterdag 13 oktober & 10 november 2018 van 14 u. tot 17 u. in Bib Londerzeel

Reserveer snel je gratis plaats voor oktober en/of voor november!

Klik op één van de afbeeldingen voor meer info en documentatie bij de verschillende tracks die je kan volgen. Je kan ook meerdere tracks combineren.

Lees verder