Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 oktober 2018

CD&V pleit voor ondertunneling van spooroverweg in Wezemaal

CD&V pleit voor ondertunneling van spooroverweg in Wezemaal
Met een actie op donderdagmorgen vestigde CD&V Wezemaal de aandacht op de problematiek van de veiligheid aan de spoorwegovergang in de Langestraat in Wezemaal.
Lees verder

Gratis vervoer naar stemlokaal
Wie moeilijk te been is of geen vervoer heeft om zondag 14 oktober naar de stembus te gaan kan terecht bij de Minder Mobielen Centrale of de Dienst Aangepast Vervoer.
Lees verder

FOTO. Propvolle raadzaal Leiespiegel voor lijsttrekkersdebat
Er was woensdagavond heel wat belangstelling voor het groot lijsttrekkersdebat in Dienstencentrum De Leiespiegel. De raadzaal zat afgeladen vol voor de krachtmeting tussen de zeven kopstukken. Moderator Roeland De Trazegnies voelde eerst de lijsttrekkers individueel aan de tand. Daarna kon het panel ingaan op een aantal verkiezingsthema's. Tussendoor kwamen er ook enkele vragen uit het publiek. Het debat werd integraal opgenomen door organisator Radio Tequila.
Lees verder

CD&V zet kandidate uit de partij na sympathie voor Grijze Wolven

Een kandidate die voor de komende verkiezingen op de lijst van CD&V in Lokeren staat, is uit de partij gezet. Dat gebeurt nadat de vrouw onder vuur kwam te liggen door een filmpje van N-VA over de beruchte extremistische beweging 'Grijze Wolven'. N-VA suggereert in het filmpje dat meerdere kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen banden hebben met de Turkse beweging.

Lees verder

"Op debatten waar hij wel is, is Bart De Wever het grootste 'viswijf' van het gezelschap

"We staan aan de rand van een burgeroorlog." "Antwerpen dreigt Antwerpistan te worden." "Sommige wijken zijn Arabische kasba's geworden." Filip Dewinter spreekt voor eigen publiek en trekt alle registers open. Hoe ­langer het debat duurt, hoe meer applaus hij daarvoor ook krijgt. Naast hem zit SP.A-lijsttrekker Jinnih Beels. Ook zij krijgt steeds meer reactie, maar dan in de omgekeerde richting. Er komt gemor uit de zaal wanneer Beels zegt dat "diversiteit er nu eenmaal is, het is een kwestie van ermee om te gaan". Iemand roept "zevertrees ". Nog meer geroep wanneer ze het Vlaams Belang een partij noemt die de mensen "brainwasht". Helemaal wild wordt het publiek wanneer het over een samenwerking met PVDA gaat, en de mogelijke sympathieën van die partij voor Noord-Korea en Venezuela. "Het interesseert me niet wat die partij over de rest van de wereld denkt", aldus Beels. "Het belangrijkste is wat we samen voor de stad kunnen doen." Verschillende mensen gaan rechtstaan en beginnen te roepen.

Lees verder

Voor de Zelzaatse socialisten kan het, en dus is eerste PVDA-burgemeester in Vlaanderen geen utopie meer

Geert Asman van PVDA wil graag de eerste communistische burgemeester van Zelzate en meteen ook van Vlaanderen worden. In provinciehoofdstad Gent ziet de SP.A een coalitie met extreemlinks niet zitten, maar de Zelzaatse socialisten, met de jonge lijsttrekker Brent Meuleman, sluit steun aan het dieprode PVDA niet uit.

Lees verder

Ongezien: drie kandidaten roepen op om vooral NIET voor hen te stemmen

Drie kandidaten op de lijst van Vlaams Belang Geraardsbergen beweren dat ze daar ten onrechte zijn op geplaatst. Alexandra Remory, lijsttrekker van Vlaams Belang, is formeel: "Ze hebben alle drie de voordrachtsakte ondertekend maar hebben zich intussen bedacht."

Lees verder

Twee vrouwelijke burgemeesters over werken in een mannenwereld: "We hebben ons nog nooit slachtoffer gevoeld van seksisme of erger"

In onze regio zijn slechts 2 van de 13 burgemeesters een vrouw. Martine Fournier en Carine Dewaele, beiden de eerste vrouwelijke burgemeester van hun stad of gemeente, ervaren niet dat het als vrouw moeilijker is, ondanks de cliché dat politiek een mannenwereld is.

Lees verder

Bas (22) kandidaat 22 sluit zich 22 uur op: "Ik wil zo politiek bewustzijn aanwakkeren"

Bas Surmont (22) is jong en politiek geëngageerd. Als kandidaat voor CD&V Wevelgem wil hij ook bij anderen het politieke vuur aanwakkeren. Hoe? Door zich 22 uur op te sluiten in een glazen container en politieke thema's laagdrempelig te bespreken.

Lees verder

Vlaams Belang maakt lijst bekend

Vlaams Belang Galmaarden maakte onlangs hun kandidatenlijst en verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend.

Lees verder

CD&V, SP.A en Open VLD hebben in Halle al een 'mondelinge afspraak'

CD&V, SP.A en Open VLD, de huidige coalitiepartners in de meerderheid in Halle, zien het zitten om samen verder de stad te besturen. Hierover bestaat een mondelinge overeenkomst. Dit deelden ze mee op een verkiezingsdebat in het Heilig Hart&College.

Lees verder

Vluchtelingen uit Eritrea en Kameroen doen mee aan verkiezingen: "Belgen moeten blij zijn dat ze mogen stemmen"

Met Nikhat Kiros Sereke (40) en Abraham Bendia (44) staan op de Groen-lijst in Evergem voor het eerst twee kleurlingen. Beiden komen uit een dictatoriaal bestuurd Afrikaans land. Daarom appreciëren ze onze democratie des te meer.

Lees verder

'Sheriff van Gavere' is 79 maar nog strijdlustig als een jong veulen: "Ik doe voort tot mijn 92ste"

Na 36 jaar in de politiek trekt Hugo Leroy (79), 'de sheriff van Gavere', opnieuw naar de kiezer. Niet bij zijn vertrouwde Open VLD-VOG, maar bij Gavere Durft/N-VA. "Ik wil nog meedoen aan de verkiezingen tot mijn 92ste."

Lees verder

Oud-burgemeester Luc Vannieuwenhuyze ambieert opnieuw de sjerp van Tielt

Na zes jaar oppositie spreekt voormalig burgemeester Luc Vannieuwenhuyze (CD&V) voluit. Hij trekt de lijst van CD&V. "Als we opnieuw 43 procent van de stemmen halen, denk ik niet dat we nog het doemscenario van 2012 moeten vrezen."

Lees verder

Beslissing rond oproepingsbrief vernietigd

De beslissing van de gemeenteraad van Sint-Genesius-Rode om ook eigen oproepingsbrieven te versturen, is vernietigd door Vlaams minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans (N-VA).

Lees verder

Open VLD: "Een nieuwe recreatiezone in de Nederbroekstraat, met herlocalisatie Heusdens voetbal "
Verkiezingsprogramma's, folders, sites: u bent ook een beetje de weg kwijtgeraakt? Uw gemeentesite van Het Nieuwsblad-De Gentenaar trok naar de lijsttrekkers en vroeg hen om een top-3. Waaraan zal uw partij in de volgende legislatuur prioriteit geven? Geen vage beloftes, maar drie concrete zaken waaraan vanaf januari 2019 zal gewerkt worden, als de kiezer daarvoor een mandaat geeft. Klare taal, op minder dan twee weken van de verkiezingen: Open VLD zet het uiteen met lijsttrekker Elsie Sierens.
Lees verder

'Je kunt niet tegelijk werknemer zijn en vader'
Vaders die meer tijd aan hun gezin willen besteden, worden onvoldoende beschermd in ons land. Dat stond deze week op de voorpagina van de krant. In 2018 is dat nog altijd niet geregeld. Ook mannen worden zo gediscrimineerd. En daar zijn vrouwen mee de dupe van.
Lees verder

Miljoen vrijwilligers krijgen beter statuut

De ministerraad heeft vrijdag de aanpassing van het vrijwilligersstatuut goedgekeurd.

Lees verder

Aantal kandidaten met een migratieachtergrond op de kandidatenlijsten fors gestegen

Het aantal kandidaten met een migratieachtergrond is flink gestegen in vergelijking met de gemeenteraads­verkiezingen van 2012 en 2006. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Gent dat vrijdag wordt gebracht door De Morgen en VRT.

Lees verder

Peiling: N-VA verliest licht terrein in Antwerpen, Groen heeft wind in de zeilen
Groen wordt op 14 oktober de grootste stijger in Antwerpen. De partij van Wouter Van Besien zal haar score van bij de verkiezingen in 2012 meer dan verdubbelen en wordt met afstand de tweede grootste partij, na de N-VA van Bart De Wever. Dat blijkt uit een verkiezingspeiling bij 802 Antwerpenaars door het onderzoeksbureau Ipsos in opdracht van Gazet van Antwerpen.
Lees verder