Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 11 oktober 2018

Buitenlandse hulpverleners moeten Sulawesi verlaten

Buitenlandse hulpverleners moeten Sulawesi verlaten

De Indonesische autoriteiten hebben alle onafhankelijke reddingswerkers op het door een aardbeving en tsunami getroffen eiland Sulawesi bevolen het rampgebied te verlaten. Buitenlandse organisaties moeten hun hulpverleners terugroepen. Ondertussen haalde consortium 12-12 al meer dan 1 miljoen euro op.

Lees verder

Onverwacht zomerse temperaturen komend weekend

Terwijl we vandaag maxima van rond de 24 graden zullen krijgen in het land, lopen de temperaturen in het weekend verder op tot liefst 28 graden.

Lees verder

De Wever: 'Als Antwerpse coalitie sneuvelt, zal het ook in andere regeringen minder smooth gaan'

Als de coalitie tussen N-VA, CD&V en Open VLD niet standhoudt in Antwerpen, zal dat ook negatief afstralen op het regionale en federale niveau. Dat heeft Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever gewaarschuwd in 'De Ochtend' op Radio 1.

Lees verder

AA Gent heeft 400.000 euro over voor Deense coach Jess Thorup

In Denemarken wordt niet langer getwijfeld: in de komende uren wordt Jess Thorup, coach van Midtjylland, officieel de nieuwe coach van AA Gent. Volgens Deense bronnen heeft de Gentste club een akkoord met Midtjylland voor een afkoopsom van 400.000 euro.

Lees verder

Gerecht jaagt op Mogi Bayat, machtigste voetbalmakelaar van het land

De federale politie is vanochtend op verschillende plaatsen in ons land binnengevallen in een onderzoek naar financiële fraude en witwassen in het voetbalmilieu. Voetbalmakelaar Mogi Bayat werd gearresteerd. Dat vernam De Standaard uit goede bron.

Lees verder

Voorstel: 'Voor iedereen dezelfde fietsvergoeding'

Niet iedereen die met de fiets naar het werk rijdt, heeft recht op een fietsvergoeding.

Lees verder

'Imago van vrachtwagenchauffeurs verdient een flinke opwaardering'
Vrachtwagenchauffeur is een knelpuntberoep geworden. Zonde, vinden ze bij energieleverancier Comfort Energy. "Vrachtwagenchauffeur is soms een uitdagend, maar vooral een ontzettend leuk beroep", aldus HR-manager Martijn Wanten. "Daarom lanceren wij Helden van de Weg, een campagne waarin we vrachtwagenchauffeurs op een voetstuk plaatsen. Want dat verdienen ze."
Lees verder

Geraint Thomas is unieke trofee kwijt: beker van Tour de France gestolen op tentoonstelling

De Coupe Omnisports die Geraint Thomas eind juli als winnaar van de 105e Ronde van Frankrijk ontving, is gestolen. Dat meldt zijn team Sky woensdag.

Lees verder

Antwerpse 'cold case' na 26 jaar mogelijk opgelost

Een 54-jarige man uit Deurne is aangehouden voor de moord op een 30-jarige vrouw in 1992. Dat meldt het Antwerpse parket woensdag. De vermoedelijke doorbraak in de 'cold case' kwam er na een DNA-match.

Lees verder

'Wij vrouwen zeggen veel te weinig tegen elkaar dat we goed bezig zijn'
Dorien Camps is oprichtster van Bossy, België's eerste magazine voor vrouwelijke ondernemers. Naast het online platform zal Bossy ook twee keer per jaar in een papieren versie worden uitgebracht. Het allereerste Bossy Magazine is sinds vorige week beschikbaar. De stijlgeheimen van Camps.
Lees verder

Ook Herman Van Holsbeeck en topscheidsrechters opgepakt

Het gerecht gaat vanochtend met de grove borstel door de Belgische voetbalwereld. Een hele reeks topfiguren uit de Jupiler-Pro League zijn vanochtend uit hun bed gelicht in een onderzoek naar financiële fraude maar ook matchfixing.

Lees verder

Waarom jongeren meer bezig moeten zijn met politiek
Jongeren en politiek: daartussen gaapt een flinke kloof. Valt die te dichten. En hoe?
Lees verder

Lord of the Rings-regisseur brengt uniek archiefbeeld van WO I voor het eerst tot leven
De Nieuw-Zeelandse regisseur Peter Jackson brengt volgende week zijn nieuwste documentaire uit: 'They Shall not Grow Old'. In die documentaire gebruikt Jackson beelden die meer dan honderd jaar oud zijn. Dankzij enkele forensische liplezers en geavanceerde computertechnieken zijn de beelden voor het eerst in kleur en met geluid te zien.
Lees verder

Mogi Bayat, de Belgische transferkoning

Mogi Bayat staat al jarenlang aan de top als voetbalmakelaar. Door de clubs te laten delen in de winsten heeft hij zich een onwrikbare positie in het Belgische voetbal toegeëigend. Standard, Gent, Anderlecht … Overal is hij kind aan huis.

Lees verder

Dejan Veljkovic, 'huismakelaar' in Mechelen en Lokeren

Dejan Veljkovic (48) geldt samen met Mogi Bayat als de invloedrijkste makelaar van ons land. Nog nooit van gehoord? Vriend en vijand prijzen dan ook zijn discretie, vindingrijkheid en vlijt. Clubs als Lokeren en KV Mechelen verdienden miljoenen dankzij hem.

Lees verder

Waarom De Wever waarschuwt voor nationale gevolgen van Antwerpse verkiezingen

Voor Bart De Wever zijn de Antwerpse, Vlaamse en federale verkiezingen aan elkaar gekoppeld: wie hem op het ene niveau dwarsboomt, kan de rekening gepresenteerd krijgen op het andere. Dat is volgens hem 'politiek realisme'.

Lees verder

Belgische ontwerpster Anne Kurris trekt stekker uit kinderlijn

Na twintig jaar houdt het Belgische kinderkledinglabel Anne Kurris op te bestaan. De aanstaande zomercollectie wordt de laatste, zo kondigt de ontwerpster aan in een persbericht.

Lees verder

Free Souffriau bedankt Gert Verhulst met lied: 'Heel menselijk gereageerd op kankerdiagnose'

Toen Free Souffriau in 2004 de diagnose van lymfeklierkanker kreeg, moest ze van de dokter onmiddellijk aan de behandeling beginnen. 'Ik kon niet meer komen repeteren', zei Souffriau tijdens Gert Late Night. 'En ik wil je bedankten dat je daar zo menselijk op hebt gereageerd', zei ze aan Gert Verhulst.

Lees verder

Stoffel Vandoorne: "F1-comeback alleen onder juiste omstandigheden"
Onze landgenoot Stoffel Vandoorne verlaat eind dit seizoen de Formule 1 en zal waarschijnlijk aan het werk gaan in de Formule E, de elektrische tegenhanger van de Formule 1. Een terugkeer naar die Formule 1 sluit Vandoorne alvast niet uit, al moet dat wel onder de juiste omstandigheden gebeuren.
Lees verder

Welke clubs en personen komen in het vizier?

In het kader van het onderzoek naar spelersmakelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic zijn er huiszoekingen gebeurd bij diverse Belgische clubs. De speurders gingen onder meer op zoek naar de transferdossiers waar de twee bij betrokken waren.

Lees verder

Nieuwe blog moet zwijgcultuur doorbreken: 'Hij raakte mijn borsten aan en deed mijn tepels pijn'

'Wil u mijn pannenkoeken proeven?' Die vraag kreeg een stagiaire van een parlementair medewerker die ze niet kende. Een nieuwe blog moet de zwijgcultuur over grensoverschrijdend gedrag in het Europees Parlement doorbreken.

Lees verder

LETTERLIJK. Het persbericht van het federaal parket over de financiële fraude in het voetbal
Het persbericht dat het federaal parket verspreidde over het onderzoek naar financiële fraude en witwassen in het voetbalmilieu.
Lees verder

De 5 beste films van de week
Michael Moore vuurt met scherp op Donald Trump. 'Niet schieten', repliceert Stijn Coninx. De beste films nu in de cinema, uitgekozen door onze filmrecensent Jeroen Struys.
Lees verder

Geens: 'Justitie werkt aan eerlijke sport'
Minister van Justitie Koen Geens en Vlaams minister van Sport Philippe Muyters reageren tevreden op het grootschalige onderzoek in de voetbalwereld.
Lees verder

Paus Franciscus: 'Abortus plegen is zoals een huurmoord bestellen'

Paus Franciscus heeft woensdag in zijn homilie tijdens zijn traditionele audiëntie op het Sint-Pietersplein in Rome het laten uitvoeren van een abortus vergeleken met het beroep doen op een huurmoordenaar.

Lees verder

Gwyneth Paltrow ontkent dat haar lifestyletips bij de haren getrokken zijn

Goop, het lifestylemerk van Gwyneth Paltrow, werd onlangs gedagvaard omdat het gezondheidsvoordelen van producten in de verf zou zetten zonder dat daar wetenschappelijk bewijs voor is. In een interview met BBC benadrukt de actrice dat daar niets van aan is, ook al betaalde ze in die zaak een schikking van zo'n 126.000 euro. 'We proberen de bakens te verzetten, het is normaal dat je dan weerstand ondervindt.'

Lees verder

Eden Hazard is enige afwezige op training bij Rode Duivels

Eden Hazard was de enige die woensdagvoormiddag ontbrak op de training van de Rode Duivels in Tubeke. Marouane Fellaini trainde opnieuw mee, bondscoach Roberto Martinez zag zo 24 spelers aan het werk.

Lees verder

Cruiseschip moet woeste golven trotseren door aanstormende orkaan
Wat voor enkele toeristen een plezierreisje moest worden op de Caraïbische Zee is veranderd in een nachtmerrie door de eerste tekenen van orkaan Michael. De tropische storm - de 'meest verwoestende sinds decennia' - is op weg naar Florida, maar bezorgde de opvarenden op weg naar Cuba enkele spannende uren.
Lees verder

'Ziekenhuizen stevenen als de Titanic op een ijsberg af'

Vier op de tien algemene ziekenhuizen (privé en publiek) in ons land zijn verlieslatend. Dat blijkt uit een studie van Belfius bij alle 92 ziekenhuizen.

Lees verder

'Extreem gevaarlijke' orkaan nadert Florida

Uren voor hij aan land komt in Florida is de orkaan Michael krachtiger geworden.

Lees verder

Boyhood-regisseur maakt anti-Ted Cruz-spot

Regisseur Richard Linklater heeft in de aanloop van de midterms in de VS een anti-Ted Cruz-spot gemaakt.

Lees verder

Sam Bennett vloert trein van Quick Step Floors in Turkije

Sam Bennett (Bora-hansgrohe) heeft woensdag de tweede rit in de Ronde van Turkije (WorldTour) op zijn naam gebracht. De Ier sprintte na 154,1 km in Antalya naar de zege. Hij haalde het voor de Colombiaan Alvaro Hodeg (Quick-Step Floors) en de Italiaan Simone Consonni (UAE Team Emirates). Edward Theuns was de eerste Belg op de zesde plaats. Bennett neemt de leiderstrui over van Maximiliano Richeze, die de openingsrit won.

Lees verder

'Designer van het jaar' laat zich niet in een hokje duwen

Frederik Delbart is uitgeroepen tot designer van jaar, een initiatief van Biënnale Interieur en Knack Weekend/Le Vif Weekend dat alweer voor de dertiende keer werd uitgereikt.

Lees verder

Minstens acht doden bij overstromingen op Mallorca

In het oosten van het Spaanse eiland Mallorca zijn minstens acht mensen omgekomen bij overstromingen. Er zijn ook meerdere vermisten. De regionale hulp- en regeringsdiensten konden geen concreet aantal geven.

Lees verder

Belgische skydivers breken adembenemend wereldrecord
Hayabusa, de Belgische militaire ploeg skydivers, heeft een indrukwekkend wereldrecord gebroken. Op het WK in Australië deden ze het hoogst aantal formaties tijdens een sprong ooit. De Belgen staan momenteel op de gedeelde eerste plaats, samen met de VS. Het WK eindigt zaterdag.
Lees verder

Ex-burgemeester New York Michael Bloomberg opnieuw Democraat

Michael Bloomberg, de mediamagnaat en oud-burgemeester van New York, heeft zijn registratie gewijzigd naar Democraat. Zo voedt hij de speculaties dat hij in 2020 een gooi doet naar het Witte Huis.

Lees verder

Waarom uw baas niet per se blij is als u te voet gaat werken
'De toekomst is aan de wandelaar,' kopt De Standaard vandaag. Zich te voet verplaatsen in de stad is volgens experts namelijk de meest wenselijke vorm van verplaatsen. Maar klopt dat wel? Cartoonist Kamagurka is niet helemaal overtuigd.
Lees verder

Eerste vluchthuis voor holebi's en transgenders geopend: 'Jammer dat aparte hulp nog nodig is'

Jongeren die thuis niet meer welkom zijn vanwege hun seksuele geaardheid of genderidentiteit kunnen voortaan aankloppen bij een vluchthuis in Brussel. Dat is een primeur voor België. 'Toch blijft ook sensibilisering nodig', reageert Marcia Poelman, voorzitter van het Roze Huis in Antwerpen.

Lees verder

Burger King ziet brood in Afrika

Hamburgerketen Burger King, een van de grootste fastfoodbedrijven ter wereld, heeft concrete plannen om een aantal restaurants te openen in Nigeria. Daarmee zou Burger King niet enkel zijn grootste rivaal McDonald's in snelheid nemen, de beslissing illustreert ook het groeiende belang van zwart Afrika als nieuwe consumentenmarkt.

Lees verder

Vlaamse regering moet binnen het jaar luchtkwaliteitsplan opstellen (anders volgt dwangsom)

De Vlaamse regering moet van de rechtbank binnen het jaar een luchtkwaliteitsplan opstellen, nadat Greenpeace minister Schauvliege in gebreke had gesteld.

Lees verder

Zware toeristen mogen niet meer op ezels op Santorini

Griekenland grijpt in: zware toeristen mogen niet langer op ezels rijden op het populaire eiland Santorini. Dat heeft het Griekse ministerie van Landbouw beslist, nadat dierenrechtenorganisaties aan de alarmbel trokken.

Lees verder

Alexander Wang maakt ondergoed voor Uniqlo

De Japanse kledingketen Uniqlo pakt eind deze maand uit met nog een gastcollectie, deze keer in samenwerking met de Amerikaanse ontwerper Alexander Wang.

Lees verder

Ook twee journalisten verhoord

In het grote fraudeonderzoek in het Belgische voetbal worden ook zeker twee journalisten verhoord.

Lees verder

Luikse burgemeester speelt (even) zetel kwijt

Het is niet allemaal fun and games tijdens een kiescampagne. Op een buurtoverleg met een actiecomité in het Luikse Angleur kreeg de Luikse burgemeester Willy Demeyer (PS) dinsdagavond stevige tegenwind.

Lees verder

U ligt beter wakker van het geluid van auto's dan van dat van windturbines

De Wereldgezondheidsorganisatie adviseert een strengere geluidsnorm voor windmolens dan voor autoverkeer. Toch ligt u beter van dat laatste wakker.

Lees verder

Ondernemers mengen zich in Antwerpse campagne

Met opmerkelijke advertenties geven Antwerpse ondernemers het beleid van burgemeester Bart De Wever (N-VA) een steuntje in de rug.

Lees verder

Hoe zien leerlingen hun eigen oude dag?

Heeft u zin in een scenario dat niet valt na te vertellen? Of toch maar 'De Klas' met Sven de Leijer?

Lees verder

Yoko Ono onthult nieuwe versie 'Imagine'

Op de verjaardag van haar overleden man John Lennon heeft Yoko Ono (85) een nieuwe versie van de wereldhit 'Imagine' uitgegeven.

Lees verder

Thorup voorgesteld als nieuwe coach AA Gent, tijdens onderhandelingen viel politie binnen: "Dit is een goed team"

AA Gent heeft niet lang zonder trainer gezeten. Zoals verwacht is de Deen Jess Thorup vandaag om 16 uur voorgesteld als de nieuwe hoofdcoach van de Buffalo's. De 48-jarige coach verlaat FC Midtjylland om aan de slag te gaan in de Ghelamco Arena en tekende een contract tot 2021. Het was een opvallende timing, want tijdens de onderhandelingen viel de politie binnen in het kader van Operatie Propere Handen...

Lees verder

George en Charlotte opnieuw bruidskindjes
Prins George en prinses Charlotte, de twee oudste kinderen van de Britse prins William en Kate Middleton, zullen aanstaande vrijdag bruidskindjes zijn tijdens het huwelijk van prinses Eugenie en haar aanstaande Jack Brooksbank. Dat heeft Buckingham Palace bevestigd.
Lees verder

Vijftien personen opgepakt bij grootscheepse politieactie in Peterboswijk

Bij een grootscheepse politieactie in de Anderlechtse Peterboswijk zijn dinsdag en woensdag 15 personen opgepakt.

Lees verder

'Jongeren willen niet zomaar kiesvee zijn'
Alexandra Smarandescu, voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad, praat met chef politiek Jan-Frederik Abbeloos. 'Geef jongeren verkiesbare plaatsen. Zeg niet alleen: kom op onze lijst staan.'
Lees verder

Alexander Zverev heeft geen zin in hervormde Davis Cup wegens slechte timing

De Duitser Alexander Zverev heeft woensdag in de marge van het Masters 1.000-toernooi in Sjanghai laten optekenen dat hij in 2019 niet zal aantreden in de vernieuwde Davis Cup, die van 18 tot 24 november doorgaat in Madrid. De keuze voor die data is volgens Zverev "geschift".

Lees verder

Alison Van Uytvanck knokt zich naar kwartfinales in Linz

Alison Van Uytvanck (WTA-56) heeft zich woensdag voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in het Oostenrijkse Linz (250.000 dollar) geplaatst. De 24-jarige Vlaams-Brabantse knokte zich in de tweede ronde voorbij de Slovaakse kwalificatiespeelster Anna Karolina Schmiedlova (WTA-70). In 2 uur en 41 minuten werd het 1-6, 7-6 (7/3) en 7-6 (7/5). Bij 4-5 in de derde set redde Van Uytvanck drie matchballen.

Lees verder

Ook onderzoek tegen makelaar Courtois Christophe Henrotay

Het Belgische voetbal staat in brand door een grootschalig onderzoek naar fraude en matchfixing. Makelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic staan in het oog van de storm, maar volgens het parket van Tongeren loopt er ook een strafonderzoek tegen Christophe Henrotay. Dat meldt De Tijd. Dat onderzoek staat los van operatie 'Schone handen'.

Lees verder

Walvissen kijken toe hoe kalf gered wordt uit haaiennet
Voor de kust van Gold Coast in Australië raakte dinsdag een walviskalf verstrikt in een haaiennet. Twee volwassen walvissen keken toe hoe het kalf gered werd.
Lees verder

Gent doet vredesvoorstel aan NMBS voor 'geamputeerd station'

De NMBS bespaart op de renovatie van Gent-Sint-Pieters, na de drie Brusselse hoofdstations het drukste station van het land. Het Gentse stadsbestuur stelt nu voor de renovatie in fasen aan te besteden.

Lees verder

Hellhole wil hipstertown worden

'Tegenwoordig zetten jonge Molenbekenaren "1080 Brussel" op hun sollicitatiebrieven', vertelt parlementslid Khadija Zamouri (Open VLD). Nochtans probeert de Brusselse gemeente met de slechtste reputatie in het post-Moureaux-tijdperk te verrijzen uit de as. Zeg niet 'opkuisen', maar 'opknappen'.

Lees verder

Man overleden na ongeval met vluchtmisdrijf, twee verdachten opgepakt

Na de aanrijding van een bejaard koppel, dinsdagmiddag in de Ruzettelaan in Blankenberge, is een 78-jarige man overleden. De chauffeur pleegde vluchtmisdrijf. Twee verdachten werden aangehouden.

Lees verder

Tachtig verwaarloosde dieren in beslag genomen bij 'recidive dierenbeulen'

Op een boerderij in het Vlaams-Brabantse Pepingen zijn zeventig schapen, zes kalkoenen en twee ganzen in beslag genomen wegens dierenverwaarlozing. De veehouders werden al meermaals veroordeeld omdat ze hun dieren onvoldoende hadden verzorgd. Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) reageert furieus op de 'recidive dierenbeulen'.

Lees verder

Van de gokchinees tot het 'feest in Waterschei': de grootste schandalen uit het Belgische voetbal

Operatie Schone Handen is lang niet het eerste schandaal dat het Belgische voetbal op haar grondvesten doet daveren. Ook in het verleden werd de voetballiefhebber opgeschrikt door minder fraaie praktijken die aan het licht kwamen. Een zwarte lijst.

Lees verder

Als de Rode Duivels komend jaar de Nations League winnen, krijgen ze meer dan tien miljoen euro

De UEFA heeft woensdag aangekondigd dat de te verdienen bedragen in de Nations League gevoelig stijgen. Zowel de basisbedragen die alle landen krijgen als de premies voor de verschillende groepswinnaars, gaan met liefst vijftig procent omhoog.

Lees verder

Parket: 'Alle opgepakte personen als verdachte verhoord'

De personen die verhoord werden in het grootschalige fraudeonderzoek binnen het Belgisch voetbal, werden allemaal als verdachte, en niet als getuige, verhoord. Dat bevestigt het federaal parket.

Lees verder

De Gendt en Wellens tonen zich in Milaan-Turijn, maar Pinot verslaat wereldkampioen Valverde

Thibaut Pinot heeft woensdag Milaan-Turijn (Ita/1.BC) gewonnen. De Fransman van Groupama-FDJ toonde zich op de Superga de sterkste bergop. Hij haalde het voor de Colombiaan Miguel Ángel López (Astana), die op 1,3 kilometer van het einde ten val kwam, en wereldkampioen Alejandro Valverde. Er eindigden geen Belgen in de top tien.

Lees verder

Catherine de Zegher krijgt steun uit kunstwereld via open brief

In een open brief betuigen 63 namen uit de Belgische en internationale kunstwereld hun steun aan de geschorste museumdirectrice Catherine de Zegher.

Lees verder

Christian Benteke met succes geopereerd aan de knie

Rode Duivel Christian Benteke heeft met succes een kijkoperatie ondergaan aan zijn knie, zo maakte zijn club Crystal Palace woensdag bekend.

Lees verder

LIVESTREAM. Antwerpse kopstukken gaan in debat in de Roma
Vanavond om 20.30 uur gaan de lijsttrekkers van de zeven grote Antwerpse partijen met elkaar in debat in De Roma. Dat debat wordt georganiseerd door ATV en de Gazet van Antwerpen. Het is een van hun laatste debatten voor de Antwerpse kiezer zondag het laatste woord heeft. U kan het debat live volgen op onze website.
Lees verder

'Definitieve doodsteek' voor Uplace

De Vlaamse Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de stedenbouwkundige vergunning voor de bouw van het shoppingcomplex Uplace in Machelen vernietigd. Dat melden de organisaties Greenpeace, Bond Beter Leefmilieu en Bral dinsdag. Ze spreken van de 'definitieve doodsteek' voor het project.

Lees verder

52-jarige man opgepakt op Cyprus in operatie 'schone handen'

Op Cyprus is woensdag een 52-jarige man opgepakt met een Europees aanhoudingsbevel, in het kader van het Belgisch onderzoek naar fiscale fraude en mogelijke matchfixing. Dat schrijft de Cypriotische krant Financial Mirror woensdagavond op basis van de plaatselijke politie.

Lees verder

Murdoch wil Musk vervangen als voorzitter van Tesla

James Murdoch, afscheidnemend ceo van 21st Century Fox en zoon van mediamagnaat Rupert Murdoch, ligt volgens de Financial Times in polepositie om Elon Musk op te volgen als voorzitter van Tesla.

Lees verder

Advocaat Van Steenbrugge: 'Leko zal snel weer thuis zijn'
Advocaat Walter Van Steenbrugge toonde zich woensdagavond positief over de afloop van de operatie Schone Handen voor Ivan Leko, de trainer van Club Brugge die opgepakt werd bij operatie Schone Handen: 'Hij zal snel weer thuis zijn.'
Lees verder

België levert Chinese 'spion' uit aan VS

België heeft een medewerker van het Chinese ministerie van Staatsveiligheid uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

Lees verder

Ronaldo ontkent beschuldigingen van seksueel misbruik ten stelligste

Stervoetballer Cristiano Ronaldo kijkt in de Verenigde Staten tegen beschuldigingen van verkrachting aan, maar volgens zijn advocaat Peter Christiansen had hij er louter een relatie 'met volledige instemming'. Dat liet de advocaat woensdag weten in een mededeling op de website van Gestifute, het makelaarsbureau dat Ronaldo vertegenwoordigt.

Lees verder

Tweede overwinning in de EuroCup basket voor Sam Van Rossom met Valencia

Valencia heeft woensdag met 67-72 (rust: 38-31) gewonnen bij het Turkse Ankara op de tweede speeldag van de ULEB EuroCup basketbal. Onze landgenoot Sam Van Rossom speelde 31 minuten mee voor de Spanjaarden.

Lees verder

Italiaanse snelwegbrug stort in na hevige regenval

Op het Italiaanse eiland Sardinië is een snelwegbrug woensdag deels ingestort na hevige regenval.

Lees verder

Filou Oostende opent Champions League met thuisnederlaag

Oostende heeft zijn eerste opdracht in de Champions League verloren. De Griekse nieuwkomer Promitheas Patras won niet onverdiend met 84-93.

Lees verder

Studenten kunnen pakje friet krijgen als ze niet wildplassen in Gent

In Gent krijgen studenten woensdagavond feestelijk een pakje friet, wanneer ze niet wildplassen.

Lees verder

Dean Smith volgt Steve Bruce op bij Aston Villa, John Terry wordt assistent

Dean Smith vervangt de ontslagen Steve Bruce bij de Engelse tweedeklasser Aston Villa, zo maakte de club woensdagavond bekend. Voormalig international John Terry wordt zijn assistent, Jesus Garcia Pitarch is dan weer de nieuwe sportdirecteur bij de club uit Birmingham.

Lees verder

Roundup-proces moet waarschijnlijk worden overgedaan

Chemiereus Bayer krijgt waarschijnlijk een herkansing in de zaak over een schadevergoeding van 289 miljoen dollar aan een man die kanker had gekregen van onkruidverdelger Roundup. Een rechter in San Francisco overweegt om de zaak opnieuw te laten behandelen, omdat de tot dusver aangedragen bewijzen niet zouden volstaan. Het gaat om een voorlopige beslissing.

Lees verder

"56 gerechtelijke procedures tegen één huisjesmelker in Leuven"

Er lopen 56 gerechtelijke procedures tegen een huisjesmelker in het Leuvense. Dat heeft schepen en SP.A-lijsttrekker Mohamed Ridouani woensdag verklaard in 'Iedereen Kiest' op Eén, nadat uit een reportage is gebleken dat nogal wat mensen in Leuven, onder wie asielzoekers, hun toevlucht moeten nemen tot vaak afgedankte koten die in handen zijn van huisjesmelkers.

Lees verder

Anonieme steun en 100.000 euro voor De Wever en co.

Met paginagrote advertenties in haast alle kranten heeft ondernemer Jorik Rombouts zijn steun uitgesproken voor het huidige Antwerpse beleid. "Laat het vooral zo doorgaan!", klinkt het. Achter de campagne gaat nog een hoop anonieme ondernemingen schuil. Politicoloog Bart Maddens (KUL) waarschuwt voor Amerikaanse toestanden. "In tegenstelling tot partijen, mogen bedrijven onbeperkt geld pompen in campagnes."

Lees verder

Wie krijgt straks het containerpark, en wie het gemeentehuis?

Ze wonen in Lovendegem, Waarschoot en Zomergem. Maar ­zondag moeten ze ­allemaal gaan stemmen in Lievegem, de ­gemeente die pas volgend jaar zal bestaan. Wanneer de burgemeesterlijke fusiedrang officieel ­beklonken is. En helemaal klaar zijn er nog niet voor. "Waar gaat dat gemeentehuis van Lievegem komen? Dat van ons is het schoonste, dat is zeker. Maar pakken ze dan in de plaats ons containerpark af? En wanneer gaan ze stoppen met al dat gefuseer? Als heel het Meetjesland één gemeente is?"

Lees verder

"Of ik een goede raad heb voor mijn opvolger? Zo veel mogelijk overleggen en inspraak geven"

Op 1 januari geeft burgemeester Johan De Rycke (CD&V) na twaalf jaar de sjerp door. "Ik heb Beernem de moderne tijd binnengeloodst", zegt hij. "Maar dat ik geen extra treinen kon bekomen voor onze gemeente is een grote frustratie."

Lees verder

Lekker dineren... op een verkiezingsaffiche

Wie deelneemt aan de gemeenteraadsverkiezingen, wil opvallen. En dat doen sommigen door meer dan alleen borden langs de kant van de weg te plaatsen.

Lees verder

Minstens drie doden bij aardbeving op Indonesisch eiland Java

Bij een aardbeving op het Indonesische eiland Java zijn minstens drie doden gevallen, zo maakten de lokale autoriteiten donderdag bekend. De beving had een kracht van 6 op de schaal van Richter.

Lees verder

Genkse burgemeester Wim Dries past voor schepenambt onder Zuhal Demir

Burgemeester van Genk Wim Dries (CD&V) wil geen schepen worden onder een eventueel burgemeesterschap van Zuhal Demir (N-VA). 'Ik ben kandidaat-burgemeester. Ik ga geen schepen onder burgemeester Demir worden', zei Dries woensdagavond tijdens het verkiezingsdebat van TV Limburg en Het Belang van Limburg.

Lees verder

Genkse burgemeester Wim Dries wil geen schepen worden onder Zuhal Demir: "Dan zet ik liever stap opzij"

Burgemeester van Genk Wim Dries (CD&V) wil geen schepen worden onder een eventueel burgemeesterschap van Zuhal Demir (N-VA). "Ik ben kandidaat-burgemeester. Ik ga geen schepen onder burgemeester Demir worden", zei Dries woensdagavond tijdens het verkiezingsdebat van TV Limburg en Het Belang van Limburg.

Lees verder

Operatie schone handen: probeerde Mechelen via matchfixing in eerste te blijven?

Het gerecht onderzoekt of KV Mechelen en huismakelaar Dejan Veljkovic vorig jaar door matchfixing in eerste klasse probeerden te blijven.

Lees verder

Iran roept Duitse ambassadeur op het matje, omdat van terreur verdachte diplomaat aan België werd uitgeleverd

De Iraanse autoriteiten hebben woensdag de Duitse ambassadeur in Teheran op het matje geroepen. Dat gebeurde uit protest tegen de overlevering door Duitsland van een Iraans diplomaat aan ons land. De diplomaat is woensdag in België aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een verijdelde aanslag op een bijeenkomst van de Iraanse oppositiepartij MEK in Frankrijk.

Lees verder

OCMW-voorzitter steekt blanco volmacht bij verkiezingsfolder: "Ongehoord en onfatsoenlijk"

Voorzitter Kenny Viskens (N-VA) van het OCMW van Arendonk ligt onder vuur omdat hij bij alle bewoners van het OCMW-rusthuis een persoonlijke verkiezingsfolder in de brievenbus heeft gestoken, vergezeld van een blanco volmachtformulier.

Lees verder

Gezondheidsproblemen, stress en onverwacht hondsitten en dus trekt partij zich op drie dagen voor de verkiezingen terug

Op drie dagen voor de verkiezingen trekt René Wijffels de stekker uit de lijst De Oostendenaar. Hij roept zijn kiezers op om te stemmen voor Bart Tommelein (Open VLD).

Lees verder

"Hallucineer niet, stem op Wiet"; N-VA-kandidate (67) met opmerkelijke voornaam verwerkt die dan maar in haar slogan

Wie de auto van Wiet Bernaert (67) uit Zomergem recent zag passeren, kon er moeilijk naast kijken. De kandidate voor N-VA Lievegem koos voor een wel heel opmerkelijke slogan: "Negatieve reacties kreeg ik nog niet en mijn auto werd nog niet beschadigd."

Lees verder

Gevlucht uit Iran, nu op lijst N-VA: "Het kruisje om mijn nek draag ik altijd"

Op plaats 12 op de lijst van N-VA staat Rossana Khoshaba (49). Om haar nek draagt ze altijd een kruisje: uit overtuiging als Assyrisch christen, maar ook als een schild tegen vooroordelen.

Lees verder

Carina is er als "echte rooie" niet gerust in: "Ik hoop echt dat ik na zondag nog buiten kan komen"

SP.A scoort nationaal slecht in de peilingen en lijkt in Sint-Niklaas nog enigszins stand te houden. Alleen moet de partij het deze keer doen zonder voormalig kartelpartner Groen. Trouwe SP.A-militante Carina Trienpont wacht het resultaat bang af.

Lees verder

Mitra De Kempeneer neemt het met Activ' op tegen gevestigde waarden: "We zijn de enige lijst met Nederlandstaligen"

De Linkebeekse ondernemer Mitra De Kempeneer dingt nu zondag met zijn tweetalige lijst Activ' mee naar de gunst van de kiezer. "Ik wil tonen dat de twee taalgemeenschappen samen iets moois kunnen realiseren."

Lees verder

Twee keer een Lombaert M. op plek 6 bij verkiezingen

Lombaert M. op 6. Het is de slogan waarmee Marco Lombaert (40) en zijn dochter Michelle (18) samen naar de kiezer trekken.

Lees verder

Nog maar 18 en toch staat Camille al op tweede plaats voor verkiezingen: "Maar ik ben nog te onervaren om schepen te worden"

Voor het eerst naar het kieshokje mogen en helemaal bovenaan een lijst op jezelf kunnen stemmen: het is niet veel 18-jarigen gegeven, maar wel Camille Mortier. De naam van de Zwevezeelse vind je zondag al op plaats twee van de Wingense CD&V-lijst.

Lees verder

Alweer verpulveren we weerrecords
Ook vandaag, morgen en zaterdag gaan we over de twintig graden in ons land. Zo gaan we naar 128 lentedagen dit jaar. Normaal komen we aan 88,5 dagen van 20 graden of meer.
Lees verder

Prachtige zaterdag in het verschiet

Donderdag is het bewolkt maar warm, en ook vrijdag zijn er nog wat wolken. Zaterdag komt de zon er echter door en stijgt het kwik plaatselijk zelfs tot 26 graden.

Lees verder

Foetus gevonden op straat in Essen

In Essen heeft een voetganger woensdagavond een foetus van amper een tiental centimeter groot gevonden. Dat bevestigt de lokale politie van de zone Grens.

Lees verder