Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 13 oktober 2018

Brusselse liberalen leven op hoop (voor 2019)

Brusselse liberalen leven op hoop (voor 2019)

Hoeveel tinten blauw telt de Brusselse liberale familie? Op de slotmeeting viel alvast een verschil te ontwaren: Open VLD is zéker van winst zondag - en en passant in mei 2019 -, de MR is voorzichtiger. Ondanks de opzwepende taal voor de militanten wil de partij vooral bestendigen in de 19 gemeenten, en voortdoen met dezelfde coalities.

Lees verder

'Blijkbaar heb je geen Chinees nodig om het voetbal kapot te maken'

Het matchfixingschandaal in de Belgische voetbalcompetitie raakt de supporters diep in het hart. Dat zegt Eddy Janssis, kersvers voorzitter van de overkoepelende fanvereniging Belgian Supporters. 'De supporters zijn woest.'

Lees verder

De burgemeester is ongerust

Geen burgemeester die dit weekend geen klamme handjes heeft. Want straks weten ze of ze nog een job hebben volgend jaar. Nochtans hebben ze de statistieken mee.

Lees verder

'Geen statuut voor onthaalouders, maar voor profvoetballers kan het wel'

'Dit systeem is beschamend', zegt CD&V-Kamerlid Roel Deseyn. Toch is niemand gewonnen voor een volledige afschaffing van de RSZ-korting die profvoetballers genieten.

Lees verder

PS-lijsttrekker in Koekelberg noemt N-VA 'partij met banden met fascisme'

De N-VA reageert kwaad op een Nederlandstalige open brief van PS-kamerfractieleider en lijsttrekker in Koekelberg, Ahmed Laaouej, waarin hij zegt dat de N-VA banden heeft 'met zij die heimwee hebben naar het fascisme.' De Vlamingen van Koekelberg maant hij aan te stemmen voor een 'democratische lijst'.

Lees verder

Schoot ene F-16 op andere?

Defensie en het gerecht onderzoeken of de F-16 die gisteren uitbrandde geraakt werd door munitie uit een ander toestel.

Lees verder

Carl Devos: 'Ik heb geleerd dat ik 18 jaar geleden toch wel een redelijk kalf ben geweest'
Wie wint zondag de verkiezingen? Op die vraag probeerden chef politiek Jan-Frederik Abbeloos en politicoloog Carl Devos een antwoord te geven in Studio Standaard. Daarbij kwam ook even het verleden van de Gentse professor aan bod.
Lees verder

'Ik zou zeker niet uitsluiten dat het kartel Sp.a-Groen in Gent uit elkaar valt'
Wie wint zondag de verkiezingen? Chef politiek Jan Frederik Abbeloos vraagt het aan politicoloog Carl Devos van de Universiteit Gent.
Lees verder

Aantal nieuwe fietspaden halveert in zeven jaar tijd

De vernieuwing van Vlaamse fietspaden slabakt. Het aantal aangelegde kilometer was in jaren niet zo laag. 'We focussen op dure missing links.'

Lees verder

Geflitst met 204 km/u of vier keer zo snel als toegelaten

Een Mercedes is geflitst terwijl hij 204 km/u reed over de Brusselse Louisalaan richting Ter Kamerenbos. Op die plaats geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u. De chauffeur verschijnt binnenkort voor de politierechter.

Lees verder

Minister Kris Peeters wil fiscale en RSZ-kortingen voor profvoetballers herbekijken

CD&V-vicepremier Kris Peeters (CD&V) wil de fiscale en RSZ-kortingen voor profvoetballers evalueren. Donderdag al zei minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) dat ze de RSZ-kortingen voor de voetbalwereld wil herbekijken als de voetbalsector geen orde op zaken stelt.

Lees verder

Zestiger krijgt klappen in trein

Een zestiger is woensdagavond zwaar toegetakeld toen hij in het Brusselse Centraal Station een trein wou nemen. Zijn belagers hadden hem eerder beroofd. Dat meldt het Brusselse parket.

Lees verder

Doe, maak, pluk het zelf
In mei vroeg De Standaard zijn lezers op de website wat ze zelf doen om hun plastic voetafdruk te verkleinen. We doen een greep in de meer dan vijfhonderd reacties.
Lees verder

Als de dood voor de karaktermoord

Was het echt zo'n smerige campagne? De politieke zeden verharden, het tribalisme groeit. Maar voorlopig is er nog geen dijkbreuk van het fatsoen.

Lees verder

Weekend vol nazomer

Het wordt zaterdag zonnig en warm, met temperaturen tot 27 graden. Ook zondag blijft vrij zonnig en meestal droog tot het einde van de dag. Maandag volgt regen.

Lees verder

Twee bekende jihadi's opgepakt voor repatriëring

Twee grote namen in jihadkringen wachten in een gesloten centrum op hun repatriëring naar Marokko. Het gaat om Malika El Aroud, de beruchte 'zwarte weduwe van de jihad', en Kamal Affetat, het Shariah4Belgium-kopstuk dat de juffen van kleuterschool De Blokkendoos bedreigde. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen zaterdag.

Lees verder

'Zwaar aangeslagen' scheidsrechters krijgen psychologische hulp

De scheidsrechters uit de hoogste klassen krijgen psychologische bijstand. Ze zijn immers zwaar aangeslagen door het voetbalschandaal waarbij twee collega's worden beschuldigd van match­fixing. Een van hen, Bart Vertenten, zit nog steeds in de cel.

Lees verder

Mag ik een 'stemfie' nemen in het kieshokje?

Een selfie nemen terwijl je in het kieshokje staat, ook daar is een woord voor: de 'stemfie'. In principe vermeldt de kiesregeling niets specifieks over het nemen van zo'n stemfie. Maar belangrijk is wel dat het geheim van de stemming in geen geval verbroken mag worden.

Lees verder

'Gemeenten dreigen pensioenen van hun ambtenaren niet langer te kunnen betalen'

Springt de federale overheid niet bij, dan dreigen de begrotingen van de nieuwe gemeentebesturen de komende jaren diep rood te kleuren. En dan komen de pensioenen van de gemeenteambtenaren in het gevaar, waarschuwt de Vereniging van Vlaamse Gemeenten en Steden (VVSG) in het VRT NWS-programma 'De markt'.

Lees verder

Albert Heijn haalt makreelfilet uit de rekken wegens listeria

Albert Heijn België roept makreelfilet terug omdat bij de producent de listeriabacterie in het product is aangetroffen. Dat heeft de supermarktketen zaterdag bekendgemaakt.

Lees verder