Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 9 oktober 2018

Ben jij een duurzame belegger? Doe de test!

Ben jij een duurzame belegger? Doe de test!
Denk je eraan om geld te investeren in duurzame beleggingen, maar ben je niet zeker of het wel iets voor jou is? Beantwoord deze tien vragen en je weet het meteen.
Lees verder

Diesel wordt nog wat duurder
Nooit eerder was diesel zo duur. Dieselrijders moeten dinsdag evenwel nog wat extra betalen, zo blijkt uit een mededeling van de federale overheidsdienst Economie.
Lees verder

William Nordhaus en Paul Romer krijgen Nobelprijs Economie voor onderzoek naar klimaatverandering
De Amerikaanse economen William Nordhaus en Paul Romer ontvangen dit jaar de Nobelprijs voor Economie. Dat heeft de Zweedse Koninklijke Academie voor de Wetenschappen maandag in Stockholm bekendgemaakt.
Lees verder

Deurwaarder zet werkgever en voltallig personeel van Tieltse weverij buiten
Weverij Van Maele in het West-Vlaamse Tielt heeft vanochtend een deurwaarder over de vloer gekregen. Samen met de politie werden alle werknemers en de bedrijfsleider uit de gebouwen ontzet. Het terrein werd een tijd geleden verkocht aan een projectontwikkelaar, en die wil nu starten met de bouw van verkavelingen op het terrein.
Lees verder

Tesla zoekt nieuwe voorzitter "die Musk in bedwang moet kunnen houden"
Tesla is op zoek naar een doorgewinterde bestuurder. Van de nieuwe onafhankelijke voorzitter wordt verwacht dat hij een passie heeft voor elektrische auto's. Verder is het niet onbelangrijk dat de betreffende persoon het lef heeft om topman Elon Musk met zijn jeukende Twittervingers in bedwang te houden, zo luidt volgens kenners de profielschets van Tesla voor de vacature.
Lees verder

Opnieuw CEO-wissel bij Omega Pharma-moeder Perrigo
Perrigo, het moederbedrijf van Omega Pharma, heeft een nieuwe CEO aangesteld. Het is al de tweede wissel dit jaar aan de top van het Amerikaanse farmabedrijf.
Lees verder

Robots, jobs en vrije tijd
Paul De Grauwe is professor aan de London School of Economics. Zijn column verschijnt wekelijks.
Lees verder

IMF: handelsoorlog remt groei wereldeconomie
De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China werpt een schaduw over de economische vooruitzichten in de wereld. Door de vele opgeworpen importheffingen heeft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zijn groeiramingen voor de VS en China verlaagd. Ook de prognose voor de wereldeconomie als geheel pakt lager uit.
Lees verder

Colruyt droomt van groene tankstations
Met een eerste tankstation dat over een waterstofpomp beschikt, wil Colruyt Group de waterstofauto eindelijk op de kaart zetten. Op veel klanten moeten ze deze week nog niet rekenen: in BelgiĆ« rijden welgeteld achttien wagens rond op waterstof.
Lees verder

Belgische hartritme-app trekt naar de VS
Een Belgische app die hartritmestoornissen opspoort, verovert straks de Amerikaanse markt. Start-up FibriCheck wil zijn applicatie in de VS zonder doktersvoorschrift beschikbaar maken.
Lees verder