Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 9 oktober 2018

Auto geplet tussen trucks in Craeybeckxtunnel: twee rijstroken versperd op E19 richting Antwerpen

Auto geplet tussen trucks in Craeybeckxtunnel: twee rijstroken versperd op E19 richting Antwerpen
Door een ongeval op de E19 richting Antwerpen, net aan het begin van de Craeybeckxtunnel, is er veel verkeershinder. Twee rijstroken zijn momenteel versperd. Wie er in de file staat, moet nu al een uur aanschuiven.
Lees verder

Onderzoek naar Lode Vereeck (Open Vld): mogelijk grensoverschrijdend gedrag tegenover studentes
Het parket van Limburg heeft een onderzoek geopend naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag van Lode Vereeck tegenover (doctoraat)studentes. De Open VLD-lijsttrekker in Diepenbeek doceert Economie aan de UHasselt. Het is de universiteit die aangifte deed. Dat meldt de VRT.
Lees verder

Antwerpse vrouwen die naar Syrië reisden voor IS riskeren ook in beroep vijf jaar cel
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft zich opnieuw gebogen over de zaak van Bouchra A. (25) en Tatiana W. (26), twee vrouwen uit het Antwerpse die naar Syrië waren gereisd om zich bij Islamitische Staat aan te sluiten. Ze werden eerder al bij verstek veroordeeld tot vijf jaar cel. De...
Lees verder

N-VA-kandidaat betrapt met cocaïne op chirofuif
Een kandidaat die op de vijfde plaats staat op de N-VA-lijst in Buggenhout is afgelopen weekend met cocaïne betrapt op een lokale chirofuif. Dat vernam TV Oost. Hij zou voor de ogen van de politie drugs tot zich genomen hebben.
Lees verder

Kiezers die niet opdagen riskeren boete tot 80 euro
Kiezers die zondag zonder geldige reden verstek laten gaan voor de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen, riskeren een geldboete die kan oplopen tot 80 euro. Bij herhaling loopt die boete op.
Lees verder

Jef Vermassen crasht met Tesla en wordt onderzocht in ziekenhuis
Toppleiter Jef Vermassen is maandagmiddag met zijn bordeau-rode Tesla tegen een gevel en een verlichtingspaal gereden. Hij moest uitwijken voor een tegenligger. De advocaat laat zich momenteel onderzoeken in het ziekenhuis.
Lees verder

Actievoerders die kraan in Hove bezetten: "We werden als beesten behandeld"
"Ik leef nu alleen nog voor deze jongens", zegt Mohammed Bak, zaakvoerder van de Italiaanse firma M&M, die de bouwvakkers een job in België bezorgde. "Zelf ben ik alles kwijt. Mijn geld, mijn huis in Italië, mijn toekomst. Ik heb écht niets meer."
Lees verder

Met deze politieke kortzichtigheid halen we nooit de doelstellingen van Parijs
Als we de opwarming van de aarde willen beperken tot 1,5 graden, moeten er wereldwijd zeer dringend zeer ingrijpende maatregelen worden genomen. Dat is de belangrijkste conclusie van het nieuwe VN-rapport. Het wordt voor de wereld zoals die nu draait een bijna onmogelijke opdracht. De hoop die was...
Lees verder

Na het alarmerende VN-rapport: dit zijn de mogelijke scenario's (en geen stemt vrolijk)
De gemiddelde temperatuur steeg sinds de industriële revolutie al met 1 graad. Veel meer mag daar niet bijkomen: amper nog een halve graad tegen 2100, stelt een nieuw klimaatrapport van de VN. Dat is "zeer ambitieus", geeft de Belgische klimaatexpert Jean-Pascal Van Ypersele, die meewerkte aan het...
Lees verder

Schelde maakt Antwerpen kwetsbaar voor stijging zeespiegel: "Als er een dijk breekt, dan zitten we met een tsunami"
De Schelde is natuurlijk een bron van welvaart voor Antwerpen. Maar door de klimaatopwarming dreigt diezelfde stroom ook heel wat narigheid mee te nemen. "De kans op overstromingen neemt enorm toe", waarschuwt ook wetenschapper Patrick Meire.
Lees verder

Mama Merel gelooft excuses van doodrijder niet: "Zelfs geen kik bij film van haar begrafenis"
Muhammed Aytekin, de man die in oktober 2015 Merel De Prins (12) uit Eppegem doodreed toen ze van school huiswaarts fietste, komt vervroegd vrij met een enkelband. De ouders van Merel reageerden zwaar aangeslagen op het vonnis. Ze hadden eerder een gesprek gehad met de dader. "Maar dat was...
Lees verder

Antwerpse proffen doen voorstel voor échte betonstop: "Schaf het gewestplan af"
Professor ruimtelijke planning Tom Coppens en professor ­stedenbouw Guy Vloebergh van de UAntwerpen pleiten voor de afschaffing van het gewestplan om zo het aantal bouwgronden ­drastisch terug te dringen. "Op dit moment plant de minister een betonstop tegen 2040, maar ­gebeurt er te weinig om dat...
Lees verder

Premier Charles Michel (MR): "Gebeld met Merkel om black-out te vermijden"
De kans dat de stroom deze winter uitvalt, wordt iets kleiner. Na de toezegging van de Franse hoogspanningsnetbeheerder heeft nu ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel beloofd dat ze België zal helpen. Premier Charles Michel (MR) heeft zondag nog met haar gebeld, zei hij gisteren in zijn...
Lees verder

Kandidate en echtgenote van lijsttrekker overlijdt net voor gemeenteraadsverkiezingen
Paul Paeleman staat voor de moeilijkste week van zijn leven. Niet alleen moet hij donderdag zijn vrouw Elvira begraven, drie dagen later is hij kandidaat-­burgemeester in Oud-Turnhout. "Op haar sterfbed smeekte ze me om niet op te geven."
Lees verder

Studentes beweren dat Open Vld-senator Lode Vereeck te ver ging
Het Limburgse gerecht is gisteren een onderzoek gestart naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag van politicus Lode Vereeck (Open Vld). Meerdere studentes van de Universiteit Hasselt beschuldigen de hoogleraar Economie van ongepast gedrag. Vereeck, al maanden ziek thuis, spreekt van een...
Lees verder

Prostitutiebendes viseren transmigranten in Maximiliaanpark
Brusselse jongerenbendes verdienen goed geld aan de transmigranten in het Maximiliaanpark. Ze verkopen er niet alleen drugs, gestolen goederen en zelfs wapens, maar verhuren in de buurt ook ruimtes voor "intieme momenten".
Lees verder

Beels noemt De Wever een 'softie': "Problemen drugsoverlast op straat verplaatst naar achter de voorgevels"
In sommige Antwerpse wijken dient de meerderheid van de handelszaken om drugsgeld wit te wassen. Dat zegt een hooggeplaatste veiligheidsambtenaar van de stad in een reportage van Iedereen Kiest op Eén. Reguliere handelaars hebben schrik: "Voor hen ben je geen mens, maar een stuk vlees."
Lees verder

Topman Hoge Raad van Financiën stapt op na conflict met medewerker
De topman van de Hoge Raad van Financiën, Herwig Joosten, heeft ontslag genomen. Hij kon niet overweg met een van de ambtenaren die een grote belastinghervorming moest uitwerken. Dat schrijft De Tijd dinsdag.
Lees verder

1.209 ouderen krijgen geen uitkering omdat ze niet lang genoeg in België wonen
Sinds september vorig jaar heeft de Federale Pensioendienst 1.209 inkomensgaranties geweigerd aan 65-plussers omdat ze niet lang genoeg in ons land woonden.
Lees verder

Vlaams Belang Aalter blundert met escortedienst op Facebookpagina
In Aalter heeft het Vlaams Belang geblunderd met een Facebookpost over de stemtest 'De Stem Van Vlaanderen' van VTM en Het Laatste Nieuws. Daarin geeft de partij aan 'helemaal niet akkoord' te gaan met aparte zwemuren voor allochtone vrouwen in het zwembad, maar op de schermafbeelding bij het...
Lees verder