Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 30 oktober 2018

‘Antwerpen is een van de meest vervuilde regio’s van Europa’

'Antwerpen is een van de meest vervuilde regio's van Europa'

De luchtkwaliteit in Antwerpen is problematisch. Dat zegt Greenpeace nu op basis van satellietgegevens. In haar analyse scoort heel ons land slecht.

Lees verder

'Kans groot dat D'haeseleer burgemeester van Ninove wordt'

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken zegt dat de kans groot is dat Guy D'haeseleer burgemeester van Ninove wordt. Hoe is nog onduidelijk.

Lees verder

Afschaffing zomer/wintertijd niet voor volgend jaar

Jean-Claude Juncker had voorgesteld om in 2019 komaf te maken met de halfjaarlijkse uurwijziging. Die timing blijkt niet haalbaar.

Lees verder

Tinne Van der Straeten wordt schepen
Voormalig Groen-Kamerlid Tinne Van der Straeten keert terug naar het voorplan in de politiek. Ze wordt schepen in Koekelberg voor Ecolo-Groen.
Lees verder

Cathérine Deneuve veilt kleding die YSL voor haar ontwierp

De Franse actrice Cathérine Deneuve, de muze van modeontwerper Yves Saint Laurent, heeft besloten om een groot deel van haar garderobe te veilen.

Lees verder

PS en MR vormen meerderheid in Molenbeek

Catherine Moureaux (PS), de winnares van de verkiezingen in Molenbeek, gaat in zee met de MR van uittredend burgemeester Françoise Schepmans. De paarse coalitie (30 op 45 zetels) komt er na het afhaken van EcoloSamen en PTB-PVDA. 'We hebben dezelfde prioriteiten', luidt het - al legt Schepmans de nadruk op 'stabiliteit' en Moureaux op 'verandering'.

Lees verder

Waarom de N-VA geen nieuwe bocht inzet
Leidt de Antwerpse verzoeningspoging ook tot een nieuwe nationale marsrichting bij de N-VA? Het valt te betwijfelen. 'Ik denk niet dat de partij ook maar iets zal bijsturen.'
Lees verder

Molenbeek heeft een nieuwe meerderheid
Er is een nieuwe meerderheid gevonden in Molenbeek. Catherine Moureaux (PS/SP.A) maakt er een coalitie met de MR/Open VLD.
Lees verder

Vertrokken zonder bagage? Of vlucht geannuleerd? Hier heeft u recht op

De staking bij bagageafhandelaar Aviapartner blijft ook maandag duren, goed voor opnieuw meer dan honderd geannuleerde vluchten. Wat kunt u als getroffen passagier doen?

Lees verder

Sea Life laat zeehonden vrij aan kust

Maandagochtend heeft Sea Life Blankenberge twee jonge zeehondjes vrijgelaten aan zee. De dierentuin ving de pups op nadat die daar afgelopen zomer verzwakt waren aangespoeld.

Lees verder

Holsbeek: CD&V, Groen en Open VLD vormen coalitie

In Holsbeek hebben CD&V, Groen en Open Vld een coalitie gevormd voor de volgende legislatuur. Momenteel vormen CD&V en Groen met sp.a een meerderheid, maar omdat sp.a beide zetels verloor kan dit niet meer.

Lees verder

België is Europees kampioen batterijen recycleren

Ons land scoort ruim boven het Europese gemiddelde wat betreft de inzameling en recyclage van batterijen. En dat mede dankzij K3.

Lees verder

Gerecht identificeert inbreker die man doodde en daarna zelf overleed bij brandstichting

Het gerecht kent de identiteit van de man die vrijdag in het Antwerpse Deurne een bejaarde man in zijn huis doodde en daarna zelf om het leven kwam bij een brandstichting. Het zou gaan om de 36-jarige buurman van het slachtoffer.

Lees verder

Vlaanderen keurt nog snel de snelle fietsen

Vlaanderen gaat op de valreep zelf een aantal snelle elektrische fietsen, of speed pedelecs, keuren ter homologatie. Dat werd dringend, want in december weigert de federale Dienst voor Inschrijving van Voertuigen (DIV) nog langer niet-gehomologeerde exemplaren in te schrijven.

Lees verder

Rechter wijst klacht van Assange tegen Ecuadoraanse regering af

Het Ecuadoraanse gerecht heeft een klacht afgewezen van Wikileaks-oprichter Julian Assange wegens schending van zijn grondrechten.

Lees verder

Werkweek stopt al na 24 uur
De Belg werkt gemiddeld per week 24 uur en 1 minuut, deeltijdse jobs, vakantie- en ziektedagen meegeteld, berekende Acerta.
Lees verder

Code geel: veel regen verwacht, met kans op wateroverlast

Er valt dinsdag veel en langdurig regen. In het zuiden van ons land wordt er tot 6 centimeter sneeuw verwacht. Het KMI roept code geel uit, wat wil zeggen dat er mogelijk kans is op gevaarlijk weer.

Lees verder

Bijna 60 Airbnb's gesloten na controles
Ondanks dat Airbnb weigert gegevens van Vlaamse verhuurders aan de overheid over te maken, kregen 106 van hen toch controle. 56 moesten direct stoppen.
Lees verder

Bonkoffsky officieel niet de reus van de Bende van Nijvel

Christiaan Bonkoffsky is niet 'de reus' van de Bende van Nijvel. Dat wordt nu ook formeel gesteld door het federaal parket in het opsporingsprogramma Faroek en wordt bevestigd aan De Standaard.

Lees verder

28 migranten opgepakt in Kruibeke

Bij een gecoördineerde actie van de lokale en federale politie zijn in Kruibeke vanochtend volgens de burgemeester en de korpschef 28 transmigranten opgepakt.

Lees verder