Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 22 oktober 2018

Almaci: ‘Willen De Wever voordeel van de twijfel geven’

Almaci: 'Willen De Wever voordeel van de twijfel geven'

Op de Antwerpse gemeenteraad zal maandagavond duidelijk worden hoe substantieel het verschil is tussen Groen en N-VA. 'N-VA moet de daad bij het woord voegen', benadrukt Groen-voorzitster Meyrem Almaci.

Lees verder

Arbeidsinspectie valt binnen bij ambulancedienst: werkweken van 96 uur

De Arbeidsinspectie is vrijdag binnengevallen bij de hoofdzetel van het Ambuce Rescue Team (ART) in Wijnegem, de grootste private ambulancedienst van het land. De inspectie ging ook langs bij de standplaats in Borgerhout, waar personeel werd verhoord over hun werkuren.

Lees verder

Ramkraak op juwelier in centrum van Gent

In het centrum van Gent is er een ramkraak gepleegd op juwelier Bouverne, die gespecialiseerd is in luxehorloges. Dat bevestigt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

Lees verder

Priester wordt onwel na mis op tv en sterft

De pastoor van Berlaar Eric Thielemans (68) had zondagochtend nog de tv-mis verzorgd op Eén, maar werd daarna plots onwel in de sacristie. ­Later op de dag overleed hij.

Lees verder

Groen Vilvoorde zegt vertrouwen op in Hans Bonte
Het kartel SP.A-Groen in Vilvoorde is niet meer. Afgelopen nacht bereikte SP.A-burgemeester Hans Bonte een akkoord met Open VLD en CD&V, maar voor zijn kartelpartner Groen had hij geen schepenpost meer over. Groen voelt zich gebruikt en stapt niet mee in de meerderheid.
Lees verder

Tot zeven jaar celstraf geëist voor Antwerp-hooligans

Het parket heeft celstraffen geëist tegen 22 Antwerp-hooligans die op 13 augustus 2017 in Mortsel een gewelddadige aanval uitvoerden op enkele supportersbussen van hun rivalen van Beerschot Wilrijk.

Lees verder

Bommelding in Vives-hogeschool: campussen in Kortrijk en Roeselare worden volledig ontruimd

De gebouwen van Vives Kortrijk en de campus in Roeselare worden momenteel ontruimd nadat er een bommelding is binnengekomen. Dat meldt Hogeschool Vives zelf via Twitter.

Lees verder

Inbrekers komen vaker via eerste verdieping binnen

Omdat de gelijkvloerse verdiepingen van woningen steeds beter beveiligd zijn, trachten inbrekers vaker via de eerste verdieping een woning binnen te breken. Ze gebruiken daarbij alle materiaal dat ze rond de woning aantreffen.

Lees verder

Lijsttrekker moet wijken voor jongste burgemeester van het land

Maaike De Rudder wordt in Sint-Gillis-Waas de jongste burgemeester van het land, ze is amper 25. Voor huidig burgemeester en lijsttrekker Chris Lippens is geen plaats in het bestuur. 'Het kon niet anders', zegt De Rudder.

Lees verder

'Ik laat Vilvoorde niet gijzelen door nationale bemoeienis'

'Onbegrijpelijk', vinden velen de beslissing van burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte (SP.A) om zijn groene kartelpartner geen schepenambt te gunnen en de facto het kartel op te blazen. Niet het minst een deel van zijn eigen partijgenoten. 'Ik wil de sterkste ploeg op het veld', klinkt het. 'Geen gloednieuwe mensen die, telkens er beslissingen moeten worden genomen, moeten afchecken met het hoofdkwartier.'

Lees verder

Burgemeester Ninove: 'Forza, voor ons, neen bedankt'

De huidige burgemeester van Ninove, Tania De Jonge (Open VLD) heeft dit weekend benadrukt dat besturen met het Forza van Guy D'haeseleer voor haar partij onmogelijk is. 'Voor eens en voor altijd: het is Vlaams Belang. Wij werken niet samen met extremisten.'

Lees verder

Louis Tobback eist excuses van VRT

Leuvens burgemeester Louis Tobback (SP.A) eist excuses van de VRT voor de uitzending van 'Iedereen kiest' met beelden over Leuvense huisjesmelkers. 'Dit was Fox News op zijn best, maar dat kan niet voor een openbare omroep.'

Lees verder

Shifts van 24 uur voor ambulanciers: 'stand-by staan is ook werken'

Ambulanciers zijn het slachtoffer van 'cowboypraktijken', vinden de vakbonden. Maar geld om hen voor hun lange shifts – waarbij ze vaak 24 uur achter elkaar stand-by moeten zijn – te betalen, is er niet. Eigenlijk is de cruciale vraag: is stand-by zijn ook werken?

Lees verder

De Croo dringt opnieuw aan op wapenembargo naar Saudi-Arabië

Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open VLD) dringt er in Wallonië opnieuw op aan om geen wapens meer te leveren aan Saudi-Arabië. 'De Waalse regering moet sneller in actie komen.'

Lees verder

Open VLD legt coalitiegesprekken in Vilvoorde stil

Het bestuursakkoord dat burgemeester Hans Bonte (SP.A) in Vilvoorde heeft bereikt met Open VLD en CD&V, komt op losse schroeven te staan. De manier waarop Bonte kartelpartner Groen uit het bestuur heeft geweerd, is absoluut niet naar de zin van coalitiepartner Open VLD.

Lees verder

Drukke zomer voor de strandredders

De strandredders zijn afgelopen zomer 412 keer tussengekomen voor zwemmers of watersporters in nood, een pak meer dan de 355 van vorig jaar. Dat meldt de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV) maandag.

Lees verder

Peeters onderzoekt sociaal verlof voor grootouders die ziek kleinkind verzorgen

Minister van werk Kris Peeters (CD&V) onderzoekt het voorstel van de Gezinsbond dat grootouders moet toelaten sociaal verlof op te nemen om voor een ziek kleinkind te zorgen.

Lees verder

Bond Beter Leefmilieu noemt akkoord over houtkachels gemiste kans

De milieuorganisatie Bond Beter Leefmilieu (BBL) vindt het akkoord dat de uitstoot door houtkachels tegen 2030 moet halveren een 'gemiste kans'. 'Er moet worden aangestuurd op niets verbranden, en op beter isoleren. Maar die aspecten zitten onvoldoende vervat in het akkoord', zo luidt de kritiek op de maandag voorgestelde 'Green Deal'.

Lees verder

Ook Peter Maes opgepakt in Operatie Schone Handen

Lokeren-trainer Peter Maes is opgepakt in Operatie Schone Handen. Dat meldt Het Belang van Limburg. Hij zal morgen worden voorgeleid bij een onderzoeksrechter.

Lees verder

Antwerpse gemeenteraad stuurt Groen wandelen

De twee symbooldossiers die Groen had ingediend in de Antwerpse gemeenteraad zijn maandagavond niet goedgekeurd. Het kwam zelfs niet tot een formele stemming, aangezien al snel duidelijk was dat er geen meerderheid zou zijn. 'Koken doe je niet voor de camera. Koken, dat doe je in de keuken', sneerde burgemeester Bart De Wever (N-VA).

Lees verder