Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 9 oktober 2018

Aangehouden voorzitter Interpol verdacht van aannemen steekpenningen

Aangehouden voorzitter Interpol verdacht van aannemen steekpenningen

De opgestapte voorzitter van de internationale politieorganisatie Interpol, de Chinees Meng Hongwei, zou steekpenningen hebben aangenomen. Dat maakte Peking maandag bekend, enkele uren nadat het had laten weten dat er een onderzoek naar de man loopt.

Lees verder

In Antwerpen zijn gezworen vijanden elkaars beste bondgenoten (en omgekeerd)

De Antwerpse verkiezingen zijn verzand in een spelletje stratego. Gezworen vijanden zijn plots bondgenoten, en omgekeerd. Het inhoudelijke debat is helemaal naar de achtergrond verdwenen.

Lees verder

Brusselse sollicitant moet twee talen kennen
Voor bedrijven uit de Brusselse regio is het nog lastiger om geschikte kandidaten aan te trekken dan elders in het land. Dat heeft te maken met de slechte bereikbaarheid van de hoofdstad, maar veel kandidaten hebben ook last met de vaak vereiste tweetaligheid. Telewerken helpt dan misschien de mobiliteit, maar heeft ook nadelen. "Als je drie dagen per week thuis werkt, is dat een gemiste kans om Frans te oefenen."
Lees verder

Verkeerscampagne moet autobestuurders helpen aan smartphone te weerstaan

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) heeft een campagne opgestart die automobilisten ervan moet overtuigen om de smartphone niet te gebruiken achter het stuur. In de maandag gelanceerde Beloofd!-campagne krijgen de autobestuurders tips om hun gsm tijdens het rijden in 'automodus' te zetten.

Lees verder

Dure diesel nog wat duurder

Nooit eerder was diesel zo duur. En bovendien zullen dieselrijders vanaf dinsdag nog wat extra betalen, zo blijkt uit een mededeling van de federale overheidsdienst Economie.

Lees verder

AA Gent-voorzitter Ivan De Witte spreekt boze fans toe na afgang
Het lijkt een kwestie van tijd voor het doek valt voor Yves Vanderhaeghe. Een oppermachtig RC Genk gaf middels een 1-5 zege zondag de doodsteek aan de trainer van AA Gent. AA Gent valt uit de top-zes. Het publiek keerde zich gisteren niet tegen hem maar tegen Michel Louwagie. Ze vatten post voor het hoofdgebouw en eisten een gesprek met de manager, maar die daagde niet op. Voorzitter Ivan De Witte wel.
Lees verder

Vande Lanotte: 'Ik word geen schoonzoon bij andere burgemeester'

Johan Vande Lanotte (SP.A) gaat niet in het schepencollege van Oostende zetelen als hij geen burgemeester blijft. Dat heeft hij in het Radio 1-programma De Ochtend gezegd.

Lees verder

Taylor Swift spreekt zich voor het eerst uit over politiek

Taylor Swift heeft op sociale media kleur bekend. In een uitgebreide Instagrampost laat de Amerikaanse popster weten dat ze tijdens de midterm-verkiezingen in de VS voor de Democraten zal stemmen.

Lees verder

Volg live ons dagelijkse verkiezingsgesprek. En stel uw vragen!
Om 12 uur vanmiddag begint De StadsWacht. Een dagelijks verkiezingsgesprek van Chef Politiek Jan-Frederik Abbeloos met een gast. Vandaag is dat Noël Slangen.
Lees verder

Bruno Pieters zet 'eerlijk modelabel' stop

Via een Facebookbericht kondigde de Belgische ontwerper Bruno Pieters vanmorgen aan dat hij stopt met Honest by, het modelabel dat hij in 2012 oprichtte.

Lees verder

Rusland roept Nederlandse ambassadeur op het matje

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken wil de Nederlandse ambassadeur in Moskou ter verantwoording roepen over wat het 'een desinformatiecampagne tegen Rusland' noemt.

Lees verder

Nederlandse schrijver Dirk Ayelt Kooiman overleden

De Nederlandse schrijver Dirk Ayelt Kooiman is op 72-jarige leeftijd overleden, bevestigt zijn uitgever De Harmonie.

Lees verder

Keira Knightley kritisch voor Kate Middleton, die 'bloederige realiteit' verbergt

Keira Knightley schreef in een persoonlijke essay intieme details neer over haar bevalling, en haalt uit naar Kate Middleton, die volgens haar 'de bloederige realiteit van geboortes' verbergt.

Lees verder

Diane von Furstenberg sluit zich aan bij modehuizen die bont afzweren
Met Gucci, Versace en onlangs nog Burberry zijn er de laatste tijd al heel wat modehuizen geweest die aankondigden dat ze niet langer bont zullen gebruiken. Het laatste label dat aan dat rijtje toegevoegd mag worden, is dat van Diane von Furstenberg.
Lees verder

Vincent Kompany gaat Brusselse werkzoekenden een les Nederlands geven

Voor het tweede jaar op rij lanceert Actiris, de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst, een campagne waarin Vincent Kompany de Brusselse werkzoekenden motiveert om Nederlands te leren. Dit jaar maken ze zelf kans op een les Nederlands van de stervoetballer en zijn campagnekompaan, YouTube-fenomeen Abdel en Vrai.

Lees verder

Teamgenoot Max Verstappen tijdens GP van Japan verkozen tot 'Driver of The Day'
Daniel Ricciardo, de teamgenoot van Max Verstappen, is tijdens de GP van Japan door de F1-fans verkozen tot 'Driver of The Day'.
Lees verder

In Gent levert Lidl uw boodschappen voortaan gratis per fiets

Wie in een straal van 3,75 kilometer rond de Sint-Niklaaskerk - op de Korenmarkt - woont, kan sinds maandag gratis gebruikmaken van de fietskoeriers van Lidl.

Lees verder

De beste bar ter wereld verdwijnt binnenkort

Het Londense Dandelyan staat bovenaan de lijst van The World's 50 Best Bars. Maar wie zelf wil gaan proeven, wacht best niet te lang, want de eigenaar wil volgend jaar weer van nul beginnen.

Lees verder

Spaanse dokter schuldig aan doorverkopen baby tijdens regime Franco

Een Spaanse rechtbank heeft de 85-jarige Eduardo Vela maandag schuldig bevonden aan het stelen en doorverkopen van een pasgeborene eind de jaren zestig. Omdat de feiten al verjaard zijn, hoeft hij echter niet naar de gevangenis.

Lees verder

Onderzoek naar klimaat en groei beloond met Nobelprijs

De Nobelprijs voor Economie is toegekend aan onderzoekers die zich bezighouden met economische groei en klimaatproblemen.

Lees verder

Eupen-speler houdt gebroken neus en hersenschudding over aan botsing met Ivo Rodrigues

Sulayman Marreh (Eupen) heeft een gebroken neus en een lichte hersenschudding overgehouden aan zijn botsing met Ivo Rodrigues zaterdag tegen Antwerp. Zijn wissel werd achteraf beschouwd als het grote keerpunt van de match. Zonder sterke man Marreh werd Eupen overlopen op middenveld. Antwerp won de wedstrijd uiteindelijk met 1-2.

Lees verder

Influencers moeten aangeven wanneer ze reclame maken (maar kunnen geen sanctie krijgen)

Online influencers moeten duidelijk aangeven als ze betaald worden om een product of dienst te promoten. Dat staat in een reeks aanbevelingen, opgesteld door de Raad voor de Reclame, communicatiebureaus en influencers.

Lees verder

'Opnieuw moedige journalist gesneuveld in strijd tegen corruptie'

De Europese Commissie roept Bulgarije op om de daders van de brutale moord op de journaliste Viktoria Marinova (30) snel te vervolgen.

Lees verder

Deurwaarder zet werkgever en personeel uit hun bedrijf

Weverij Van Maele heeft vanochtend een deurwaarder over de vloer gekregen. Samen met de politie werden alle werknemers en de bedrijfsleider uit de gebouwen ontzet. Het terrein werd een tijd geleden verkocht aan een projectontwikkelaar, en die wil nu starten met de bouw van verkavelingen op het terrein.

Lees verder

Philippe Geubels maakt humoristische quiz over gezondheid

'Is er een dokter in de zaal?' Dat is de titel van een humoristische panelquiz over onze gezondheid. Philippe Geubels is de gastheer. In de lente van volgend jaar komt het op Eén.

Lees verder

President Bangladesh zet licht op groen voor 'muilkorfwet'

Door de controversiële 'Digital Security Act' die president Abdul Hamid maandag afkondigde, kunnen mensen die 'propaganda verspreiden' tot tien jaar cel krijgen. Mensenrechtenorganisaties vrezen dat de wet gebruikt zal worden om journalisten en activisten de mond te snoeren.

Lees verder

Doodrijder Merel De Prins wordt onder elektronisch toezicht geplaatst

Muhammed Aytekin, de man die in oktober 2015 de 12-jarige Merel De Prins doodreed in Vilvoorde, wordt onder elektronisch toezicht geplaatst. Dat heeft de Brusselse strafuitvoeringsrechtbank maandag beslist.

Lees verder

Ex-medewerker salamibedrijf vrijgesproken van stelen geheime samenstelling worst

Een ex-medewerker van een salamiproducent is maandag door de correctionele rechtbank van Kortrijk vrijgesproken van het stelen van bedrijfsgegevens. Volgens de rechtbank is het niet bewezen dat de man na zijn ontslag bedrijfsgegevens verzamelde.

Lees verder

Margot Robbie speelt (misschien) Barbie

Volgens The Hollywood Reporter gaat Margot Robbie de hoofdrol spelen in de Barbiefilm. De Australische actrice zou de film ook produceren.

Lees verder

Kwart gemeenten zet minder in op sociale woningen

In een op vier gemeentes zijn er minder sociale woningen dan in 2005 en in een op de drie gemeentes is er amper sociale huisvesting bijgekomen. Dat blijkt uit een nieuw armoederapport. Het armoedegemiddelde voor heel Vlaanderen ligt op 13,7 procent.

Lees verder

LIVE. Premier Michel houdt zijn State of the Union
Naar jaarlijkse gewoonte stelt premier Charles Michel (MR) zijn plannen voor het komende jaar voor in de Kamer. Vanaf 14.15 uur kan u hier zijn State of the Union live mee volgen.
Lees verder

Geen molens voor Delvoye: Raad van State vernietigt milieuvergunningen

De Raad van State heeft de milieuvergunningen nietig verklaard voor drie windmolens langs de E40 in het Oost-Vlaamse Melle en Wetteren, in de omgeving van het als monument beschermde kasteel De Bueren van kunstenaar Wim Delvoye.

Lees verder

Deze vier wonderen zijn nodig om de klimaatopwarming te stoppen

Welke wonderen zijn nodig om de klimaatverandering binnen aanvaardbare limieten – 1,5 graad tegen 2100 – te houden?

Lees verder

Spectaculaire raketlancering verlicht Amerikaanse hemel
SpaceX heeft zondagnacht met succes een Argentijnse aardobservatiesatelliet gelanceerd. De lancering veroorzaakte een knap schouwspel aan de Californische hemel.
Lees verder

Nieuwe Celine-ontwerper reageert op kritiek: 'Mogen vrouwen dan niet langer minirokken dragen?'

De eerste collectie van Hedi Slimane voor Celine werd niet echt gesmaakt, en dan spreken we ons nog voorzichtig uit. De ontwerper reageert nu voor het eerst zelf en noemt de criticasters conservatief, puriteins en zelfs homofoob.

Lees verder

Regering wil meer factchecking en heeft er geld voor over

De regering gaat een fonds steunen dat projecten rond factchecking aanmoedigt. Want, zegt premier Michel: 'Factchecking is essentieel in een samenleving die gebaseerd is op waarden en vrijheden.'

Lees verder

Petitie wil vrijscène uit Lam Gods weg

Een petitie tegen de erotische scène in 'Lam Gods' waarbij kinderen toekijken, verzamelde online al bijna 3000 handtekeningen. NTGent en regisseur Milo Rau spreken over extreemrechtse stemmingmakerij.

Lees verder

Gent krijgt klein strookje van stilste wegdek ter wereld

In Gent heeft het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw (OCW) een proefvak laten aanleggen van 44 meter poro-elastisch wegdek. Zo kan de geluidsoverlast van het wegverkeer verminderd worden.

Lees verder

'Het regent te weinig om de warme zomer te compenseren'

De nazomer blijft voorlopig duren: deze week stijgen de temperaturen opnieuw tot 24 graden. Dat betekent ook weinig regen. In ons land blijft code oranje van kracht. 'De situatie is niet acuut, maar alle waarden zijn lager dan ze moeten zijn.'

Lees verder

Vanavond volgt een reconstructie van de grootste vernedering uit de carrière van veldrijder Sven Nys

Maar er is ook de laatste aflevering van Gert Late Night en een onderzoek naar de ecologische impact van goedkope kledij. Aan u de keuze.

Lees verder

Amuzu vervangt geblesseerde Saelemaekers voor tweeluik tegen Italië en Zweden

Alexis Saelemaekers moet door een knieblessure forfait geven voor de oefenmatch van de Belgische beloften in Udine tegen Italië (11 oktober) en de EK-kwalificatiewedstrijd in Kalmar tegen Zweden (16 oktober).

Lees verder

Sint-Pieters-Woluwe nodigt iedereen uit voor de 'Blootstelling'

'Wolumag', het informatieblad van de Brusselse gemeente Sint-Pieters-Woluwe, nodigt de inwoners deze maand uit op een 'blootstelling'. Vlaamse schepen Helmut De Vos denkt dat het om een doelbewust taalblunder gaat.

Lees verder

'Fantastisch hoe Banksy ons allemaal te kijk zet'

Het veilinghuis Sotheby's in Londen haastte zich om het 'een mijlpaal in de kunstgeschiedenis' te noemen. Hoe kijken de Vlaamse veilinghuizen naar de stunt waarbij Banksy zijn schilderij 'Girl with balloon' meteen versnipperde nadat het afgehamerd werd?

Lees verder

Europa 'zeer kwetsbaar' voor mazelen
De Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwt voor de gevolgen van een mazelenepidemie. Het aantal besmettingen is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar, terwijl 2017 al een record was voor dit decennium.
Lees verder

Hond steelt de show tijdens voetbalwedstrijd
In Georgië is afgelopen weekend een nationale voetbalwedstrijd verstoord. Twintig minuten voor het einde liep plots een hond het veld op.
Lees verder

Een klusjesman vinden via de bank

Hoe hou je Google en Facebook van je markt? Door zelf vlotte digitale diensten aan te bieden, denkt Belfius. En blijkbaar gaat dat in vele richtingen: van een digitale klusjesdienst tot een 'app-normale' verzekeringsapp.

Lees verder

Zware hinder op E19 door ongeval in Craeybeckxtunnel

Op de E19 Brussel-Antwerpen is maandag omstreeks 15.30 uur een kleine kettingbotsing gebeurd in de Craeybeckxtunnel. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Er staat al ruim een uur vertraging

Lees verder

Als de premier het gras voor zijn eigen voeten afrijdt

Wie de wetstraat een beetje volgt kon de State of the Union van Michel bijna dromen. Geen woord over Arco en een 'factcheckingfonds' sprongen nog het meest in het oog.

Lees verder

Fabio Felline blijft Trek-Segafredo trouw, Team Emirates haalt Colombiaanse youngster

Fabio Felline heeft zijn contract bij Trek-Segafredo met een jaar verlengd. Dat maakte de wielerploeg maandag bekend.

Lees verder

Bart De Clercq (Wanty-Groupe Gobert) krijgt heupprothese: "Ik zal terugvechten"

Bart De Clercq wordt op dinsdag 16 oktober andermaal geopereerd. Bij de 32-jarige renner van Want-Groupe Gobert zal dan een heupprothese worden geplaatst, zo staat te lezen op de website van De Clercq.

Lees verder

De Witte na ontslag Vanderhaeghe bij AA Gent: "Hopelijk nieuwe trainer in loop van de week"

Yves Vanderhaeghe is niet langer de coach van AA Gent. De club meldde maandag op Twitter dat het met onmiddellijke ingang afscheid neemt van de 48-jarige ex-voetballer.

Lees verder

Onderzoek naar Open VLD-lijsttrekker Lode Vereeck voor mogelijk grensoverschrijdend gedrag

Het parket van Limburg heeft een onderzoek geopend naar Open-VLD-lijsttrekker Lode Vereeck, na een aangifte. Hij zou zich mogelijk grensoverschrijdend hebben gedragen tegenover studentes. Dat meldt VRT NWS.

Lees verder

Juncker imiteert danspasjes van Theresa May
De voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, heeft zich opnieuw laten opmerken. Toen hij een speech ging geven over de toekomst van Europa imiteerde hij de intussen beroemde danspasjes van de Britse premier Theresa May.
Lees verder

Kris Vervaet nieuwe CEO voor fusiebedrijf Medialaan-De Persgroep

De Persgroep past haar managementstructuur aan en installeert een België-Nederland organisatie om intensiever te gaan samenwerken tussen beide landen. Het mediabedrijf doet dat om de digitale transformatie te versnellen. De overkoepelende ceo in België en Nederland wordt Erik Roddenhof, Kris Vervaet komt aan het hoofd van de Belgische poot van het bedrijf waar onder meer VTM, Q2, Het Laatste Nieuws en De Morgen onder vallen.

Lees verder

Politie rolt vermeende bende mensensmokkelaars op

De Federale Gerechtelijke Politie van Brussel heeft een vermeende bende Soedanese mensensmokkelaars opgerold. Dat meldt het parket.

Lees verder

Deceuninck wordt nieuwe hoofdsponsor van wielerteam Lefevere

Quick Step Floors wordt vanaf 2019 Quick Step-Deceuninck. Dat maakte ploegmanager Patrick Lefevere maandagavond bekend. Het gaat om een contract van drie jaar.

Lees verder

FOTO. Propvolle raadzaal Leiespiegel voor lijsttrekkersdebat
Er was woensdagavond heel wat belangstelling voor het groot lijsttrekkersdebat in Dienstencentrum De Leiespiegel. De raadzaal zat afgeladen vol voor de krachtmeting tussen de zeven kopstukken. Moderator Roeland De Trazegnies voelde eerst de lijsttrekkers individueel aan de tand. Daarna kon het panel ingaan op een aantal verkiezingsthema's. Tussendoor kwamen er ook enkele vragen uit het publiek. Het debat werd integraal opgenomen door organisator Radio Tequila.
Lees verder

Antwerpse N-VA wil nu ook de wandelende kiezer verleiden

Omdat heel wat voetgangers zich volgens de Antwerpse N-VA al eens vergeten voelen ten opzichte van andere weggebruikers, heeft de partij maandag een plan voorgesteld om van Antwerpen meer een 'wandelstad' te maken.

Lees verder

Twee meisjes verdacht van platbranden scholencomplex in Zweden

In de Zweedse stad Uppsala is zondagnacht een scholencomplex in de vlammen opgegaan. Twee meisjes van nog geen 15 werden op verdenking van brandstichting opgepakt.

Lees verder

'Politici denken ten onrechte dat kiezers zitten te wachten op een boksmatch.'
Is deze campagne nu echt zo smerig als vaak beweerd wordt? Gaat de hele heisa rond de sociale woningen het kartel sp.a-Groen in Gent stemmen kosten? Baten de hippe campagnevideo's die sociale media dezer dagen overspoelen? Of vinden vooral de tantes van kandidaten die leuk? En durven partijen wel genoeg hun eigen agenda's te zetten? Chef politiek Jan-Frederik Abbeloos zoekt het uit in een eerste verkiezingsgesprek met gewezen communicatie-adviseur Noël Slangen, veteraan van vele politieke oorlogen. 'Als je een standpunt hebt waar 7 op de 10 mensen tegen zijn, kun je nog altijd 30 procent halen. En hoeveel partijen halen dat vandaag?'
Lees verder

VIDEO. N-VA kiest voor autoluwe binnenstad

De N-VA wil de Antwerpse binnenstad tussen Leien, Scheldekaaien en Brouwersvliet autoluw maken. Alle straten moeten er worden omgevormd tot woonerven. De enige uitzonderingen zijn de belangrijkste assen waar trams rijden en de parkeerroute die wagens volgen. Auto's en ook fietsen zullen in die zone nog maar 20 kilometer per uur mogen rijden. Dat staat in het nieuwe plan Antwerpen Wandelstad, dat vandaag voorgesteld werd.

Lees verder

Man zet vuilnisbak onder brievenbus voor verkiezingsdrukwerk

Voor sommigen kan het niet snel genoeg zondag zijn. Niet om de resultaten te kennen, maar omdat de hele heisa rond de verkiezingen dan achter de rug is. Dimitri Maene uit Hoeselt is het verkiezingsdrukwerk kotsbeu. De man heeft naast zijn brievenbus intussen een vuilnisbak geplaatst. De boodschap is duidelijk."Op die manier is het al voorgesorteerd. Die papieren folders, da's toch niet meer van deze tijd", zegt hij.  

Lees verder

Google laat na gegevenslek van honderdduizenden gebruikers te melden

De Amerikaanse krant The Wall Street Journal maakte bekend dat Google een gegevenslek van 500.000 gebruikers van Google Plus niet gemeld heeft. Google bevestigt het nieuws, nadat The Wall Street Journal ermee naar buiten kwam.

Lees verder

Kiezers die niet opdagen, riskeren boete tot 80 euro

Kiezers die zondag zonder geldige reden verstek laten gaan voor de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen, riskeren een geldboete die kan oplopen tot 80 euro. Bij herhaling loopt die boete op.

Lees verder

Beerschot Wilrijk haalt stamnummer 13 terug naar het Kiel

KFCO Beerschot Wilrijk start het volgende seizoen met stamnummer 13. Dat is het nummer dat aan het oude K. Beerschot VAV is verbonden en voor veel supporters een bijna mythische betekenis heeft. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

Lees verder

Lotto Soudal neemt afscheid van General Manager De Geyter

Wielerteam Lotto Soudal neemt afscheid van General Manager Paul De Geyter. De twee verschilden te hard van mening over de te volgen strategie en de toekomst van de ploeg om de samenwerking samen te zetten, meldt Lotto Soudal op Twitter.

Lees verder

Advocaat Jef Vermassen crasht met Tesla en wordt onderzocht in ziekenhuis van Aalst

Toppleiter Jef Vermassen is maandagmiddag met zijn Tesla tegen een gevel en een verlichtingspaal gereden. Hij moest naar eigen zeggen uitwijken voor een tegenligger. De advocaat laat zich momenteel onderzoeken in het ziekenhuis.

Lees verder

Afslanken? Ja, maar Nederlandstaligen zijn dupe

Als de Brusselse gemeenten het straks met 10, 20 of 30 procent minder raadsleden (moeten) doen, dan zijn het de Nederlandstalige politici die als eerste sneuvelen. Dat blijkt uit een onderzoek van Brussels Studies.

Lees verder

N-VA Buggenhout blijft in opspraak geraakte kandidaat steunen

De lokale N-VA-afdeling in Buggenhout blijft de 23-jarige kandidaat Jael De Nil steunen. Die kwam maandag in opspraak nadat hij genoemd werd in een drugsonderzoek.

Lees verder

Na tien jaar terug in politiek en meteen als lijstduwer: "Nu ik meer tijd heb, heb ik ook weer ambitie"

De nieuwe partij Sterk trekt met een opvallende lijstduwer naar de verkiezingen. Luc Deceuninck was jarenlang actief in de lokale politiek. Tot 2007 was hij nog OCMW-voorzitter.

Lees verder

Trump verontschuldigt zich bij Kavanaugh voor 'leugens'

Brett Kavanaugh (53) heeft tijdens de ceremonie voor zijn benoeming als rechter bij het Amerikaanse Hooggerechtshof beloofd 'onafhankelijk en onpartijdig' te zullen werken. President Trump excuseerde zich voor wat hij de 'campagne van leugens' tijdens de benoemingsprocedure noemde.

Lees verder

IMF: 'Handelsoorlog remt groei wereldeconomie'

De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China werpt een schaduw over de economische vooruitzichten in de wereld. Door de vele opgeworpen importheffingen heeft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zijn groeiramingen voor de VS en China verlaagd. Ook de prognose voor de gehele wereldeconomie pakt lager uit.

Lees verder

Vlaams Belang Aalter blundert met escortedienst op Facebookpagina

In Aalter heeft het Vlaams Belang geblunderd met een Facebookpost over de stemtest 'De Stem Van Vlaanderen' van VTM en Het Laatste Nieuws. Daarin geeft de partij aan 'helemaal niet akkoord' te gaan met aparte zwemuren voor allochtone vrouwen in het zwembad, maar op de schermafbeelding bij het bericht blijken nog enkele tabbladen open te staan naar escortediensten. 'Het is het eerste dat ik hierover hoor', zegt lijsttrekker Paul Beheyt, 'we ondernemen onmiddellijk actie'.

Lees verder

Vijf jaar geleden zette hij de onbestuurbaarheid in Pepingen aan de gang: "Door een hel gegaan"

De afgelopen zes jaar in het politieke landschap van Pepingen kunnen op z'n minst hectisch genoemd worden. De gemeente belandde in 2016 in een periode van onbestuurbaarheid. Onafhankelijk schepen Peter Lacres was destijds een sleutelfiguur. Ondertussen heeft hij beslist om niet meer op te komen. Hij praat voor het eerst openhartig over deze moeilijke periode in zijn leven. "Ik ben door een hel gegaan."

Lees verder

Terugbetaling medische apps komt in zicht
Mobiele gezondheids­toepassingen zitten in de lift, maar het Riziv betaalt ze tot nu toe niet terug. Drie apps zitten in de laatste rechte lijn.
Lees verder

Kandidaat-burgemeester Oud-Turnhout één week voor de verkiezingen plots weduwnaar

Paul Paeleman staat voor de moeilijkste week van zijn leven. In Oud-Turnhout is hij kandidaat-burgemeester en dus kijkt hij met spanning uit naar de verkiezingen van nu zondag, maar eerst moet hij donderdag zijn vrouw Elvira begraven. "Op haar sterfbed smeekte ze me om niet op te geven", vertelt de man.

Lees verder

Logo onafhankelijk maandblad Zemst misbruikt in verkiezingsdrukwerk

Er is wat commotie ontstaan bij de redactieleden van het maandblad 'De Zemstenaar' omdat het logo van het blad ongevraagd gebruikt wordt in een verkiezingsfolder van de CD&V.

Lees verder

Kandidaat-burgemeester Brugge legt bom onder locatie nieuw museum

Dirk De fauw (CD&V) schrijft schoolsite Garenmarkt nog niet af als nieuwe museumlocatie, ook al is er al een beslissing voor de KTA-site. "Maar die is niet onomkeerbaar", klinkt het. Burgemeester Landuyt reageert furieus: "Dit zou alles op de helling zetten."

Lees verder

Lijsttrekkers klaar voor de strijd, maar met het nodige respect: "Bruggelingen houden niet van ruziemakers"

Enkele dagen voor de verkiezingen kunnen de lijsttrekkers van N-VA en CD&V nog door dezelfde deur. Van de voorspelde vuile campagne was in Brugge dan ook helemaal geen sprake. "Bruggelingen houden niet van ruziemakers", zegt De fauw (CD&V).

Lees verder

Verkiezingsborden in Merchtem beklad met schunnige teksten

Tientallen borden van de Lijst 1785, maar ook borden van N-VA, CD&V en Pro Merchtem zijn beklad. Eén bord werd zelfs in brand gestoken. Lijsttrekker Maggie De Block (Lijst 1785) roept op tot kalmte en een propere campagne.

Lees verder

Kwik klimt boven 20 graden

Dinsdag en woensdag krijgen we zeer zachte temperaturen voor deze tijd van het jaar. Donderdag zorgt een storing voor wat bewolking, maar tegen het weekend klimmen de temperaturen weer richting 20 graden.

Lees verder

'Gestegen dieselprijzen kosten chauffeurs 450 euro extra per jaar'

Gestegen brandstofprijzen kosten de gemiddelde dieselrijder (jaarlijks 860 liter verbruik) vandaag 448 euro meer, ten opzichte van januari 2016. De gemiddelde benzinerijder (die weliswaar minder rijdt, met een jaarlijks verbruik van 685 liter) betaalt 171 euro meer in vergelijking met 2016. Dat stelt mobiliteitsorganisatie VAB.

Lees verder

Hoeveel belasting moet ik na brugpensioen betalen op mijn groepsverzekering?

Lees verder

Marokkaanse feministe gaat Solvay leiden

De in Marokko geboren manager Ilham Kadri wordt de nieuwe ceo van Solvay.

Lees verder

Defensie heeft te weinig militairen (en het wordt erger)

Ons leger heeft 25.000 militairen nodig, dat schreef minister van defensie in zijn strategische visie. Maar die militairen zijn er niet. En over vier jaar zijn er zelfs maar 22.000 meer.

Lees verder

'Tweede verdachte vergiftiging Skripal is arts bij Russische inlichtingendienst'

'De tweede verdachte van de poging tot vergiftiging van de voormalige Russische dubbelagent Sergej Skripal is een arts bij de Russische militaire inlichtingendienst GROe', schrijft de Britse onderzoekssite Bellingcat.

Lees verder

Lode Vereeck: 'Het gaat om een sms die ik ondertekende met een "X"'
Lode Vereeck heeft in de omgang met zijn studenten naar eigen zeggen geen inschattingsfout gemaakt. 'Voor mij is er absoluut geen sprake van grensoverschrijdend gedrag', verklaarde de Open VLD-lijsttrekker in Diepenbeek in 'De Ochtend' op Radio 1, nadat het gerecht gisteren een onderzoek tegen hem opstartte.
Lees verder