Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 26 oktober 2018

A12 richting Brussel helemaal dicht in Wilrijk na ongeval met vrachtwagens: 5 kilometer file

A12 richting Brussel helemaal dicht in Wilrijk na ongeval met vrachtwagens: 5 kilometer file
De A12 van Antwerpen naar Brussel is helemaal versperd door een ongeval in Wilrijk. Het gevolg is een file van ruim 5 kilometer. 
Lees verder

Weyts: "Nachtarbeid mogelijk maken in haven om verkeer te spreiden"
Om het verkeer in de Liefkenshoektunnel beter te spreiden, moet er volgens Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) ook 's nachts gewerkt worden in de Antwerpse haven. Dat zei hij in De ochtend op Radio 1.
Lees verder

Reusachtige vinvis van 18 meter en 20 ton spoelt aan op strand van De Haan
Op het strand van De Haan is even na 2 uur deze nacht een enorme dode vinvis aangespoeld. De politie is ter plaatse om nieuwsgierigen op afstand te houden. Het gaat om een gigantisch exemplaar van 18 meter lang en 20 ton zwaar. 
Lees verder

Francken zet hervestiging vluchtelingen tijdelijk stop
Er worden voorlopig geen vluchtelingen meer naar ons land hervestigd. De reden ligt bij de toenemende asielinstroom en de hoge bezettingsgraad in de opvangcentra, schrijft De Standaard donderdag.
Lees verder

Sociale onrust bij Natuurpunt houdt aan
Bij Natuurpunt heeft de raad van bestuur dinsdagavond de interne brand niet kunnen blussen. De vakbonden, die eisten dat het ontslag van algemeen directeur Chris Steenwegen ongedaan zou worden gemaakt, kregen nul op het rekest.
Lees verder

Ecover lanceert tijdelijk systeem voor statiegeld op PET-flessen
Het Belgische bedrijf Ecover opent van 15 tot 17 november een winkel in Antwerpen waar mensen PET-flessen kunnen inruilen voor statiegeld. Doel van de 'Statiegeld Store' is om te sensibiliseren en te vermijden dat plastic wordt weggegooid. "Als je wil dat plastic niet als afval wordt beschouwd, moet je er waarde aan geven", klinkt het.
Lees verder

Twee agentes Brussel Zuid geschorst wegens racistische video
Twee agentes van de hondenbrigade van de lokale politie Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) zijn geschorst nadat een video is opgedoken waarin te horen is hoe de twee zich zouden te buiten gaan aan racistische uitspraken. Dat meldt 'La Capitale' en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel Zuid.
Lees verder

Toch goedgekeurd ondanks negatief advies: hoe zit het nu met vingerafdrukken op identiteitskaarten
Na een negatief advies van de privacycommissie en een hoop bedenkingen om het niet te doen, keurde de commissie Binnenlandse Zaken het wetsontwerp dat toelaat om vingerafdrukken op de elektronische identiteitskaarten op te slaan toch goed. Maar is dat wel zo'n goed idee?
Lees verder

Marathonoverleg tussen De Wever en sp.a afgelopen na 3,5 uur vergaderen
In Antwerpen hebben de sp.a-kopstukken een erg lang tweede gesprek gehad met formateur Bart De Wever (N-VA). "We hebben lang doorgepraat over hoe we in Antwerpen geruster kunnen samenleven", zei lijsttrekker Jinnih Beels na afloop. Morgen volgt Groen als laatste partij in de tweede ronde van de informatiegesprekken van De Wever.
Lees verder

Ryanair akkoord met Belgisch arbeidsrecht
Ryanair gaat akkoord om ten laatste vanaf 31 januari het Belgische arbeidsrecht toe te passen op het Belgische personeel. 
Lees verder

Moslim, homo en best gelukkig: "Ik heb van het vrijgezellenleven geprofiteerd"
Moslim, homo en best gelukkig zijn: het kan zeker. In een veelgelezen opinie op online nieuwsplatform Sociaal.Net gaat Limburger Musti Önlen in tegen alle horrorverhalen. Hij is niet de enige die toont dat het mogelijk is. "Ja, de weg naar volledige aanvaarding is nog lang, maar voorzichtig positieve verhalen verdienen het om te worden gehoord."
Lees verder

Wordt Doel echt weer woongebied? "Hier is geen plaats voor hoop"
Doel wordt na twee decennia opnieuw officieel woongebied. In het bijna volledig verlaten polderdorp durft men het niet goed te geloven. "Dit hebben ze ons nog al wijsgemaakt."
Lees verder

Dit project leert psychisch kwetsbare mensen zich thuis te voelen in hun buurt
Het pilootproject Kwartiermaken moet er in Gent en Eeklo voor zorgen dat psychisch kwetsbare mensen zich niet enkel in de psychiatrie thuis voelen, maar vooral in hun eigen buurt. "We hebben patiënten te lang met een angst voor de boze buitenwereld opgezadeld", zegt bezieler Peter Dierinck.
Lees verder

F-35: het 'contract van de eeuw' ontleed
We moeten er niet flauw over doen: ons land heeft een erg twijfelachtige reputatie als het op legeraankopen aankomt. Agusta kent iedereen. Maar het rijtje is veel langer. Slaan we nu voorgoed de goede richting uit? Of gaat ook de koop van de F-35 straks als schandaal te boek? De Morgen ontleedt het 'contract van de eeuw'.
Lees verder

Grijs en regenachtig begin van de dag, later opklaringen
De dag begint vandaag opnieuw grijs, met hier en daar een spatje motregen. Deze middag bereikt een regenzone de kuststreek en vervolgens trekt die storing zuidoostwaarts over het land. 
Lees verder

Driehonderd mensen overnachtten noodgedwongen op luchthaven door staking
Driehonderd mensen hebben omwille van de staking bij afhandelaar Aviapartner de nacht doorgebracht in de terminal op Brussels Airport. Brussels Airport installeerde bedjes voor de getroffen passagiers. Dat meldt de woordvoerster van de luchthavenuitbater. Voor vandaag zijn er al 18 vluchten geannuleerd.
Lees verder

Levenloos geboren kinderen voortaan ook officieel deel van de familie
Ook levenloos geboren kinderen zullen voortaan een officiële naam en registratie bij de burgerlijke stand kunnen krijgen. Voor vele ouders is dit belangrijk om hun doodgeboren kindje een plaats te kunnen geven in hun familie en leven. "Wij hebben ons kind in de armen gehad, toch was het altijd alsof hij nooit heeft bestaan. Dat is enorm pijnlijk."
Lees verder

Bill Gates koopt luxe-manège in Kempen voor dochter
Microsoftoprichter Bill Gates heeft in ­Retie, in de Antwerpse Kempen, stoeterij De Begijnhoeve van Rob van Puijenbroek gekocht als Europese uitvalsbasis voor zijn dochter Jennifer (21), een internationale jumpingamazone. Dat berichten de kranten van Mediahuis.
Lees verder

Het slechte weer en het winteruur naderen: met deze tips kan je toch veilig de weg op
Morgennacht zetten we de klok opnieuw een uur achteruit (trouwens niet voor het laatst), en dat heeft ook zijn gevolgen in het verkeer. Tal van studies tonen aan dat het aantal ongevallen net na het einde van de zomertijd toeneemt, omdat veel bestuurders moeten wennen aan het uurverschil. Vooral in de avondspits is het oppassen, want vanaf volgende week is het dan plots al donker.
Lees verder

Mag de regering bepalen hoe lang je ziek thuis mag zitten? "Richtlijnen zijn prima, maar het mag geen kookboekzorg worden"
Mag een overheid meebepalen hoe lang je thuis blijft bij ziekte? En schept zo'n advies niet vooral de perceptie dat wie langer nodig heeft een plantrekker is? Het idee om voor enkele ziektes 'uitziektermijnen' op te stellen, stoot op heel wat vragen.
Lees verder