Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 6 oktober 2018

5 vragen over duurzaam beleggen

5 vragen over duurzaam beleggen
Wie duurzaamheid belangrijk vindt, zal dat allicht willen doortrekken naar zijn financiën. Maar wat betekent duurzaamheid als je het over beleggingen hebt? Vijf vragen én antwoorden over duurzaam beleggen.
Lees verder

Hoe je het ook draait, duurzaam beleggen rendeert!
Als je je geld wil laten renderen, dan is beleggen nog altijd een prima oplossing. Wil je tegelijk meebouwen aan een betere wereld? Dan is duurzaam beleggen iets voor jou!
Lees verder

Duurzaam beleggen: dé trend van 2019
75 procent van de Belgische beleggers hecht belang aan een duurzame portefeuille, zo wijst onderzoek uit. Duurzaam beleggen zit in de lift en profileert zich nu al als dé trend van 2019.
Lees verder

Drie misvattingen rond duurzaam beleggen weerlegd
Duurzaam beleggen wint aan populariteit, maar tegelijk vragen veel mensen zich af wat het precies inhoudt. Er bestaan ook nogal wat misvattingen over. Dit zijn de drie meest gangbare.
Lees verder

Vastgeroest in je job? Zo ontsnap je eruit
Droom je ervan om je loopbaan een nieuwe wending te geven? Dan zou dit wel eens het geknipte moment kunnen zijn. Nooit waren er zoveel vacatures als vandaag. Om je alvast op weg te helpen, vroegen we aan drie loopbaanbegeleiders om een actieplan uit te dokteren.
Lees verder

Premies en voordelen voor wie omschoolt naar een knelpuntberoep
Om mensen warm te maken voor een knelpuntberoep, gooit de overheid niet enkel de overtuigingskracht van VDAB in de strijd. Minister van werk Kris Peeters tekende in het zomerakkoord voor een rits nieuwe maatregelen, die de overstap naar knelpuntberoepen aantrekkelijker moet maken. Oók voor mensen die nu al aan het werk zijn.
Lees verder

Elon Musk provoceert Amerikaanse beurswaakhond daags na schikking
Tesla-oprichter Elon Musk heeft enkele dagen na zijn schikking met de Amerikaanse beurswaakhond SEC een tweet verstuurd waarin hij de toezichthouder provoceert.
Lees verder

Belg verdient gemiddeld 3.329 euro per maand
De Belg verdient gemiddeld 3.329 euro bruto per maand. Dat blijkt uit de laatste editie van de Loonwijzer van Jobat. De lonen zitten in de lift, met een toename van ruim 4 procent, en ook het aantal extralegale voordelen per werknemer zit in stijgende lijn, aldus Jobat.
Lees verder

Chemiebedrijf Borealis pompt 1 miljard euro in Antwerpen
Het Oostenrijkse chemieconcern Borealis bouwt een nieuwe propyleenfabriek in de Antwerpse haven. Met bijna 1 miljard euro is het een van de grootste investeringen in de Europese chemiesector van de voorbije jaren, schrijft De Tijd vandaag. "Hier zal over gesproken worden. Dit zet Antwerpen op de wereldkaart", reageert Frank Beckx, de topman van de chemiefederatie Essenscia in de krant.
Lees verder